Отговори на тема
 Прегрях лошо колата. Дайте съвет. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, аз да се оплача и да поискам съвет.
Още при покупката на легасито преди 2 години знаех, че трябва да се свалят и почистят двата радиатора. За жалост по ред причини така и на го направих и резултата е на лице. Това лято при едно пътуване до Кърджали колата започна да прегрява, спирам климатика и се охлажда, пускам го и пак загрява. Прибрах се в София и в сервиза в който я ремонтират свалиха и почистиха радиаторите. От тогава проблема не се повтори но започна да харчи страшно много масло. Монтьора казва, че от прегряването са се изпекли сегментите и предлага 2 варианта: основен ремонт за 2000-3000 лв. или да търся двигател втора ръка но в добро състояние. Тук има много колеги които са вещи а и с много опит, та моля за мнения и съвети. Благодаря.

Съб Дек 04, 2010 10:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Общо взето този мотор е склонен към прегряване.

Втора ръка мотор ще излезе по-евтино, но кой ще гарантира за състоянието му в момента , бил ли е ремонтиран ,къде и с какви материали.
Ремонт на твоя ще е по-скъпо, но ще знаеш какво му е правено, от кого и с какви части.

Аз бих работил и върху двата варианта, т.е. бих проучил приблизително какви части евентуално ще ми трябват и колко би струвало това(Колеги като Мимо да помагат), бих проверил и за цена на втора употреба мотор(Колегите Блатимир ,Вако, Дани, Агента...).Ако има драстична разлика ,като втората употреба е по-евтин бих рискувал с такъв-за два дни и съм на пътя.Но ако разлика в цената няма или е малка , бих си правил моя мотор.Разбира се, времето в бокса ще е по-дълго.

Бих работил по още две направления:
1 Да търся същия мотор втора ръка , но за донор-варианта от 2 едно , за по-евтино.
2.Бих проверил възможно ли е имплантиране на мотор 2.2, който е класика в жанра.
Не казвам, че последните варианти са най-добри, но аз лично бих ги проверил.

Съб Дек 04, 2010 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз си мисля че положението може да се оправи само с сегменти и к-кт гарнитури,,,и евентуално за смяна биелни+основни лагери,,но да каже някой от специалистите...според мен бутала ремонтни се слагат ако ти е износен блока.

Последна промяна subaru prodrive на Съб Дек 04, 2010 9:10 pm, променена общо 2 пъти

Съб Дек 04, 2010 11:02 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе продават "англичанки" на части първо питай там за цял мотор :smt023

Съб Дек 04, 2010 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: vivio
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Можеш да смениш само сегментите, при мен беше същия случай, но сдруга кола и проблема се реши.

Съб Дек 04, 2010 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема