|
Страница 1 от 1
|
|
Легаси 2001 и някои питания
| Автор |
Съобщение |
|
vga
|

Здравейте! Преди близо 2 месеца бях писал в темата за съвети относно покупка на Аутбек, че ще си купувам Субару от Англия. Имах две на ум, но така стана, че си купих Легаси комби, 2001-а година, 2.5, автоматик. Тези, за които бях писал в темата, бяха на по-ниска цена и както на тези, които ми писаха тогава, така и на мен, ми се стори съмнително. Затова си купих малко по-скъпо, но ужким по-здраво Субару. Така или иначе прибрах се, приятно ми беше да карам колата, хубава машина е. Мисля дори да си я запазя за след зимата, но ще видим. Не знам в какво състояние са били другите коли, но знам в какво е моята и има няколко неща за ремонт, както и едно сериозно притеснение, за което се надявам да имате идея. Първо, гърнето ми се разпърпори във Франция. Одавна не е карана колата, доста километри минах на висока скорост, предполагам, че е нормално да е изгнило. Кажете тук в София къде да го сменя, моля. Нужно ли е да купувам цялата система или сменят само сегмента, който е пробит? Колко би ми струвал този ремонт горе долу? Трябва ли да е Субару или има и неоригинални (предполагам по-евтини?)? Второ, спирачките не са ми много добре. Колата тресе ужасно при намаляване от 120 до към 60. Накладки и дискове са за смяна явно. Мисля да опитам само с накладките първо, защото дисковете нямат видим ръб. 4 дискови са впрочем. Предна дясна накладка е проблема явно, защото мисля че задържа малко и нагрява диска + джантата е прашна след пътя. Та кажете какви накладки е добре да си взема (отново не мисля, че ще мога да си позволявам оригинални части, за съжаление, но така ми се развиха нещата, че имах нужда от доста пари за други неща). Евентуално и дискове, ако тресенето продължи? Трето, и второ по сериозност - не работи повдигането с копчето HIGH. Иначе колата видимо изглежда права, не мисля, че е провиснала задницата, но просто когато натисна копчето и нищо не се случва. Данеби да трябва да се изчака повече време? Не мисля, че ѝ дадох шанс повече от минута. Не че ми е толкова важно повдигането, за моя начин на живот и каране, но не е нормално да не работи и като реша да я продавам всичко ще искам да е както трябва за следващият собственик. Надявах се да е просто бушон, но не. Не мисля, че си мени и височината при стартиране или качване на човек в колата, но ми е трудно да установа, защото я имам буквално от няколко дни, които прекарах в път по европейските магистрали. Възможно ли е този компресор, за който чета тук във форума, да е скапал или нещо друго? Дано дадете идея и тук. Четвърто и най-сериозно, според мен. На висока скорост (над 80 км/ч) има едно необичайно придърпване. Все едно я подчуква нещо. Няма разлика в работата на двигателя според мен, нито в оборотите, нито в скоростта. За част от секундата прави едно трак и се усеща вибрация. Но го прави често, главно при изкачвания и повече натоварване. При спускане или изключена от предавка не. Не смея да си помисля, че проблема е в скоростната кутия, която иначе сменя много плавно предавките, няма придърпване при потегляне или подобни. Може ли да е нещо от свещи или по горивната система? Много ме тревожи това, не е никак приятно, макар видимо да не се отразява на вървежа на колата. Ами това са ми притесненията. Всичко друго е супер, смених и всякакви масла, филтри, ремък и т.н. още в Англия и колата си върви супер. Пък и е красива и удобна. Определено ми харесва повече от предишното ми Мондео, макар то да беше по-ново. Благодаря ви много за съдействието предварително и стискам палци проблемите ми да не са особено сериозни, но сега ми е притеснено, определено. 
|
|
|
|
| Вто Ное 23, 2010 4:04 pm |
|
|
|
subaru prodrive
Регистриран на: Съб Апр 19, 2008 8:41 am Постове: 762 Местоположение: ВАРНА,БЪЛГАРИЯ
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
|

Сега,,за предръпването кога се получава като е студена или като е загряла или винаги,ако е от свещи проблем щеше да се получава при всякаква скорост..но хубаво е й тях да смениш,,за н-ките пробвай с кашияма или сумимото,,аз карам с кашияма и съм доволен,за отпред говоря, задните са ми диамант,,пак са японски,,ако решиш да си сменяш дисковете аз си взеха на тази фирма и съм доста доволен.. http://www.sbs.dk/index.dsp?area=84 излязоха ми по евтини от японските,,монтаин, и за мен са си достатъчно надеждни колата си спира нормално.....вносител за Бългрия е фирма Косер,,,за гърнето отиваш някъде където оправят гърнета има такива които работят с гаранция,,предполагам че ще ти свършат работа,,и си сменяш само това което ти се е пръснало,,няма да сменяш цялата генерация,,всъщност и на мен ми бучи гърнето в Варна ми казаха че за 60.00 лв ще ми го оправят с 6 месеца гаранция..за ново не знам колко струва,,все пак в Косера пак попитай за гърнето което ти трябва,,аз говоря за последното,,ето свещи за колата http://www.ngksparkplugs.com/part_finde ... neid=39816 
_________________ не е леко да се вдига тежко..................казал щангистът +359894313437
|
|
|
|
| Вто Ное 23, 2010 9:19 pm |
|
|
|
tsvetkov
Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:05 pm Постове: 120 Местоположение: Хасково
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Рейтинг: 0
|

Здравей колега,честито за придобивката и повярвай,че наистина няма да ти се продава  , сега на въпросите: 1. От гърнетата сменяш само това, което е за смяна,не цялата система,може и не оригинално не е проблем(не,че е лошо),това могат да го направят за час във всеки сервиз за испускателни системи. 2.Спирачките само с накладки няма да се оправят,ще трябват и дискове,затова го направи наведнъж,по принцип при автоматиците спирачките заминават доста по бързо,помоли майсторите да обърнат внимание на спирачните цилиндърчета и водачите на апаратите и да ги раздвижат,това,че дисковете нямат ръбове не е критерий,че не са криви.Имах същият прооблем докато не смених дисковете и накладките не се оправи тресенето. 3.Относно въздушното окачване,при нормално положение, копчето не трябва да свети и колата трябва да е хоризонтална спрямо пътя и след изгасянето и трябва да си запази позицията дори и няколко дни(при изправна система и здрави възглавници ) при натискане на бутона HIGH той започва да мига на бавни интервали и колата започва да се повдига,при светване постоянно ,значи колата се е повдигнала до необходимото(с 4 см.спрямо нормалното положение).При мигане на бутона с по голяма честота значи нещо не е наред със системата.При включено положение HIGH и скорост над 90км/ч колата автоматично слиза в позиция нормал и при падане на скоростта под 40км/ч пак се напомпва.И една минута време не е достатачна за да се напомпи колата. За последния проблем нека содели някой друк колега който се е сблъсквал с подобен такъв. Успех от мен 
_________________ Слънцето все някога ще огрее и кучия гъз ииии тогаваааа..... Subaru Forester 2.0 XT MT
|
|
|
|
| Вто Ное 23, 2010 9:35 pm |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
Колега, честито Суби! На въпроса за дисковете и накладки - и аз имах тресене при спиране, смених предните (около 180лв., японски), раздвижих буталцата и сега е ок. За гърнето мога да ти предложа да отидеш при Лазаров - 0888746507, ул. Дряновски манастир 6, успоредна на Ботевградско шосе. Сменям си при него гърнетата и точен. За моя Аутбек ми направи гърне от неръждавейка - 230 лв. с 2 г. гаранция.
|
|
|
|
| Вто Ное 23, 2010 10:14 pm |
|
|
|
danko23
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 6:57 pm Постове: 253 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
| Вто Ное 23, 2010 10:27 pm |
|
|
|
vga
|
|
Благодаря ви за отговорите!
Придърпването се получава винаги, без значение дали колата е загряла или не. Горе-долу след 80 км/ч, или може би на 4-та скорост. Ще трябва да отида на майстор и да обясня явно, така ми е трудно и да опиша какво точно е това "подчукване". С накладките и гърнето се оправих вече. Относно повдигането - когато натисна бутона на таблото светва надписа HIGH и свети постоянно. Като чета описанието сега, явно все едно вече се е вдигнала. Не знам защо реших, че този процес е бърз, мисля за щото миналата зима на Алеко помагах да бутаме едно Субару в снега и шофьора го повдигна, а спомена ми е че той просто натисна бутона и колата моментално се вдигна. Беше по-старо Легаси, предполагам от началото на 90-те. Ще я пробвам пак, може да е клеявало нещо и затова да не иска да се вдига, колата очевидно не е карана от доста време. Благодаря ви отново и късмет на всички!
|
|
|
|
| Чет Ное 25, 2010 12:07 pm |
|
|
|
gorogoro
Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 7:01 pm Постове: 879 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136   
|
Относно "повдигането". Колегата Цветков правилно е обрисувал процеса с малката(незначителна) корекция , която ще внеса, че вдигането продължава още малко(поне при мен е така) дори и след спиране на мигането. Първо се помпи задницата, след достигането на нужната височина започва и предницата, като процеса трае около 3-4 мин. За наблюдение на процеса си избираш неподвижна отправна точка и се забелязва как първо все едно, че предницата "пропада" (вдига се задницата), после се забелязва и вдигането отпред. И другата незначителна корекция е , че от вдигнато положение колата се снишава при скорост над 80км/ч. Ще изкажа и предположение относно последния проблем, че е възможно да е от свещи и/или кабели. По-висока скорост=по-високи обороти=по-силен ток=възможност за отечка=влошаване на искра=прекъсване. Честито иначе за придобивката.  Базаварийно каране и успех 
|
|
|
|
| Чет Ное 25, 2010 12:31 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|