Отговори на тема стр 1, 2  >
 Колко време кара съеднителя на 1.8 от 1992 
Автор Съобщение

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здвейте, как мога да разбера колко живот има в съединителя без да се разглобява колата.
Смених съединителя преди 70000 километра. За сега нямам проблеми. Карал съм много внимателно колата, не съм го пали или такива работи.
Марката беше екседи или нещо подобно, не знам колко оригинален беше.
Има ли още живот, има ли някакви трикови тестове за преценка дали е още читав. Предстои ми път около 15000 км и се притеснявам да не си остана на пътя, че преди миналата смяна колата вече не щеше да се движи :smt129 колкото и газ да давах.

Благодаря предварително...

Вто Апр 05, 2011 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Постове: 197
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
колега има ли свободен ход педала на съединитела :) ? ако има карай не бой се , ако няма го отпусни малко преди пътуването за да не го прецакаш , екседи е много добра марка :) аз от моята импреза 1.8 изкарах съединител валео оригинален беше ,имаше и штампа на субару :) та като сменях феродото на валео беше 115 лв а на ексиди 150 и си взех на ексиди

Вто Апр 05, 2011 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дърпаш ръчната, включваш на 2-ра и отпускаш съединителя плавно и даваш газ. Ако ти угасне колата, значи и съединителя и ръчнчта ти са добре. Ако колата стои на място, а двигателя се форсира като дадеш газ - съединителя ти приплъзва, ръчната е добре. Ако колата тръгне - съединителя ти е добре, но ръчната НЕ. [-X Този стар трик го знам от баба ми :smt129 :smt129 :smt129

Сря Апр 06, 2011 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Нов фен
Отговори с цитат
Значи издържах този тест с ръчната Дано да дава вярна информация. Благодаря за отговорите.

Чет Апр 07, 2011 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Дърпаш ръчната, включваш на 2-ра и отпускаш съединителя плавно и даваш газ. Ако ти угасне колата, значи и съединителя и ръчнчта ти са добре. Ако колата стои на място, а двигателя се форсира като дадеш газ - съединителя ти приплъзва, ръчната е добре. Ако колата тръгне - съединителя ти е добре, но ръчната НЕ. [-X Този стар трик го знам от баба ми :smt129 :smt129 :smt129

Здравей, колега не знам колко меродавен е наистина този трик, защото аз когато купувах моето легаци беше със съединител за смяна, усещаше се как боксува на 3-та,4та и 5-та предавка при рязко подаване на газ, но минаваше спокойно теста с ръчната дори и на 5-та скорост колата си изгасваше...

Пон Апр 11, 2011 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Не ми се вярва колега, нещо не правиш както трябва, особено на пета.Заминал ли е съединителя на 5 трябва да пребоксува

Пон Апр 11, 2011 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Отговори с цитат
rado25 написа:
Не ми се вярва колега, нещо не правиш както трябва, особено на пета.Заминал ли е съединителя на 5 трябва да пребоксува

И на мене не ми се вярваше, но факт. За да боксува на 5-та и да не изгасне колата трябва не просто "да е тръгнал" съединителя , а вече за нищо да не става. Освен ако не смяташ че правилния начин да се тества на 5-та е да държиш колата на над 5 000rpm и тогава да отпускаш съединителя. Аз пробвах потегляне на 5-та скорост с около 1 800-2000 оборота. Ще се радвам ако кажеш къде ми е била грешката . :smt136

P.S. извинявам се на колегата че му пратих ЛС вместо да напиша отговор в темата :giggle:

Пон Апр 11, 2011 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Кофти...
Отговори с цитат
tsvetanov написа:
rado25 написа:

И на мене не ми се вярваше, но факт. За да боксува на 5-та и да не изгасне колата трябва не просто "да е тръгнал" съединителя , а вече за нищо да не става. Освен ако не смяташ че правилния начин да се тества на 5-та е да държиш колата на над 5 000rpm и тогава да отпускаш съединителя. Аз пробвах потегляне на 5-та скорост с около 1 800-2000 оборота. Ще се радвам ако кажеш къде ми е била грешката . :smt136

P.S. извинявам се на колегата че му пратих ЛС вместо да напиша отговор в темата :giggle:

ами по принцип аз като купувах моята я пробвах с над 5000 оборота защото първо още не е моя и второ за да стане моя трябва да премине теста или да и паднат от цената ако не го премине

Пон Апр 11, 2011 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Теста се прави на 2-ра скорост, където предавателното число е около 2, а не на 5-та. Там предавателното число е 0.8 - 0.87 и двигателя ще угасне и без да е дръпната ръчната, а на първа - при 3.5 може да си тръгнеш даже и с дръпната ръчна :smt129

Чет Апр 14, 2011 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Е да де ама на 5-а е най-голямо усилието върху съединителя от място, спрямо двигател - колелета.Или поне аз така си мисля.

Чет Апр 14, 2011 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Точно обратното е [-X . При тръгване на 5-та усилието върху съединителя е = 0.8 Х спрямо двигателя. А на 1-ва е = 3.5 Х спрямо двигателя. Или 3.5 / 0.8 = 4.375 пъти по-голямо усилие на съединителя при 1-ва отколкото на 5-та. ;)

Чет Апр 14, 2011 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Най-сетне някой да се сети да приложи малко физика :smt023

Чет Апр 14, 2011 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кога се натоварва съединителя най-много? ;)

Когато съединителя се износи, започва да боксува първо на пета, ако няма шеста. :smt033
Иииии пак е физика....... :beer01:

Нед Апр 17, 2011 10:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Нов фен
Отговори с цитат
Колата на жената е "Рено" 19. Когато съединителят беше "тръгнал" - до степен, да не ускорява при по-рязко подаване на газ, пак си мина теста със скоростите - от 2-ра до 5-та... Пускаш педала, колата си гасне. А като се качи човек да я кара, трябва да работиш леееееко с газта, иначе си остава на място. Колегата да си направи една пътна проба, с рязко подаване на газ, на наклон... И веднага ще разбере става, или не става пустият съединител. А и съединител не се скапва изведнъж (стига да не е тормозен), много преди да си "замине" съвсем, започва да дава признаци - доста ясни при това.

Нед Апр 17, 2011 11:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Съединителя се натоварва най-много на 1-ва скорост. Причината да се прави теста на по-висока предавка е друг :smt023

Нед Апр 17, 2011 11:15 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Съединителя се натоварва най-много на 1-ва скорост. Причината да се прави теста на по-висока предавка е друг :smt023

Ами да тръгвам на 5та тогава :smt033

Нед Апр 17, 2011 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
agogov написа:
Кога се натоварва съединителя най-много? ;)

Когато съединителя се износи, започва да боксува първо на пета, ако няма шеста. :smt033
Иииии пак е физика....... :beer01:

Моят скромен опит сочи, че на 1-ва се износва най-много поради факта, че трябва да "отлепиш" колата от нулата и да я ускориш, тогава триенето на съединителя е най-голямо. Имам два случая с прецакан съединител. При първия не щеше да потегли въобще на първа, но трябваше да мина 40 км да се прибера и се наложи да ме тикнат и ...в движение на втора, леко превърта - на трета, по-малко и на четвърта си въртеше нормално с равномерна "газ" се прибрах успешно. Вторият случай я превъртях на първа на един як баир и докато изляза на шосето и свърши, а ме очакваше втори шосеен баир и си викнах помощ. Извода е ясен.

А как се се тества ли? - Вземеш ли да изпреварваш на по-ниска предавка и не ти ли стигне солука и да я свършиш - явно си я втасал. :smt129

Извода е, че в ситуация по нагорнище и тръгване на първа се износва най-много. ;)

Нед Апр 17, 2011 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Предавам се :lol: :giggle: :smt082

Нед Апр 17, 2011 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Кофти...
Отговори с цитат
plaskom написа:
Точно обратното е [-X . При тръгване на 5-та усилието върху съединителя е = 0.8 Х спрямо двигателя. А на 1-ва е = 3.5 Х спрямо двигателя. Или 3.5 / 0.8 = 4.375 пъти по-голямо усилие на съединителя при 1-ва отколкото на 5-та. ;)

за този ти коментар мога да споря с тебе до сутринта :) значи по твоита логика щом му е по леко на съединитела на пета следователно и на двигатела ще му е по леко и следователно трябва да тръгваме на пета и така до първа :) в грешка си колега , помисли си пак

Нед Апр 17, 2011 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Кофти...
Отговори с цитат
agogov написа:
Предавам се :lol: :giggle: :smt082

не се предавай колега трябва да им обясним защото да не се излагат на други места и да кажат тея субараджии нищо не разбират

Нед Апр 17, 2011 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >