| Автор |
Съобщение |
|
Gen4o
Регистриран на: Съб Фев 12, 2011 12:36 am Постове: 17 Местоположение: Vidin
Автомобил: Legacy 2.2 95g
Рейтинг: 0
|
|
Здр.колеги! Някой знае ли къде се прекъсва инжекцията на Легаци 2.2,95г.,рачни скорости? И дали е по добре да сложа имулатор?
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2011 11:55 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Сам ли ще си я монтираш? 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2011 11:58 am |
|
|
|
Любо81
Регистриран на: Пет Апр 01, 2011 12:28 pm Постове: 161 Местоположение: Перник
Автомобил: LEGACY B12 2,5 Limited
Рейтинг: 17
|
|
много по добре ще е със симулатора.
_________________ Legacy B11MT Outback B12 H6 Legacy B11 2,5 limited Legacy B12 2,5 limited Когато доиде страха си отива живота.
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2011 6:34 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Gen4o написа: Здр.колеги! Някой знае ли къде се прекъсва инжекцията на Легаци 2.2,95г.,рачни скорости? И дали е по добре да сложа имулатор? Ако питаш за бензиновите инжектори, ами просто им се реже единия кабел. Всички инжекторни кабели влизат в една голяма букса, може да замериш кои точно ти трябват и да ги прекъснеш преди буксата. Моята я направихме точно така.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Юни 22, 2011 7:25 pm |
|
|
|
Любо81
Регистриран на: Пет Апр 01, 2011 12:28 pm Постове: 161 Местоположение: Перник
Автомобил: LEGACY B12 2,5 Limited
Рейтинг: 17
|
|
Ако отрежеш единия кабел според мен ще трупа грешка на компа защото не може да си премери съпротивлението на дюзата. От друга страна симулатора си е с съпротивленя в него и грешка няма. Освен това се слага елементарно.
_________________ Legacy B11MT Outback B12 H6 Legacy B11 2,5 limited Legacy B12 2,5 limited Когато доиде страха си отива живота.
|
|
|
|
| Чет Юни 23, 2011 6:25 am |
|
|
|
Gen4o
|
Mladen99 написа: Gen4o написа: Здр.колеги! Някой знае ли къде се прекъсва инжекцията на Легаци 2.2,95г.,рачни скорости? И дали е по добре да сложа имулатор? Ако питаш за бензиновите инжектори, ами просто им се реже единия кабел. Всички инжекторни кабели влизат в една голяма букса, може да замериш кои точно ти трябват и да ги прекъснеш преди буксата. Моята я направихме точно така. Значи се прекасва по един от кабелите на инжекторите/плюса може би?/и се вразват на едно на релето???
|
|
|
|
| Чет Юни 23, 2011 3:45 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
колега ако ще режеш реже само един кабел той е плюс на всички инжектори по спомен беше жълт с червено но да не те излъжа ще ти кажа как да си го провериш, на три сантиметра по окабеляването на двигателя след голямата букса трябва единия кабел да се разделя на четири проследяваш го кой е и го режеш преди буксата от страната на купето тази букса по принцип се намира точно до щеката за маслото на скоростната кутия там всъщност са две едната мисля е само за инжекторите  това е от мен ако имаш затруднения ще погледна на моята кола и ще ти кажа точния цвят на кабела
|
|
|
|
| Чет Юни 23, 2011 7:38 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Малко я позабравих темата. Прекъсва се кабела на сигнала, - обаче кои от двата е и как се определя, газаджията си знае работата. Ако е спешно, мога да ги претиснявам малко моите хора. Така след като сте срязали единия кабел, от газовия компютар има 8 кабела към дюзите за 4 цилиндрова кола подредени по цветове, за всяка дюза по 2-а кабела. Единия се връзва към дюзата а другия към другия отрязан кабел този които идва от инсталацията. И така всичко х4. Нее сложно ако знаеш какво правиш. Аз сам ги рязах и връзвах, замо газаджията ми казваше кои да отрежда и кои да вържа, и докато тои монтираше испарителя аз се занимавах с тока на дюзите.
Няма как да дава грешка за липсваща дюза, понеже сигнала си минава през компютъра на газовия инжекцион.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2011 1:37 pm |
|
|
|
Gen4o
|
|
Неможах да се справия сам.Отидох при газаджия и ми я свърза/20лв./.Обикновенна газова уредба,работи перфектно,няма да гърми/вече 3000км./,разход 10/100 и на късо и на дълго и на средно. Поздрави!
|
|
|
|
| Пет Юли 29, 2011 10:33 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
|
Mladen99 написа: Малко я позабравих темата. Прекъсва се кабела на сигнала, - обаче кои от двата е и как се определя, газаджията си знае работата. Ако е спешно, мога да ги претиснявам малко моите хора. Така след като сте срязали единия кабел, от газовия компютар има 8 кабела към дюзите за 4 цилиндрова кола подредени по цветове, за всяка дюза по 2-а кабела. Единия се връзва към дюзата а другия към другия отрязан кабел този които идва от инсталацията. И така всичко х4. Нее сложно ако знаеш какво правиш. Аз сам ги рязах и връзвах, замо газаджията ми казваше кои да отрежда и кои да вържа, и докато тои монтираше испарителя аз се занимавах с тока на дюзите.
Няма как да дава грешка за липсваща дюза, понеже сигнала си минава през компютъра на газовия инжекцион. не е нужно да се режат и двата кабела , трябва да се отреже само общия плюс на четирите инжектора
|
|
|
|
| Пет Юли 29, 2011 11:16 pm |
|
|
|
djony
Регистриран на: Сря Мар 10, 2010 2:01 pm Постове: 32 Местоположение: Ихтиман-София
Автомобил: '97 Subaru Legacy 2.0 AT
|
По схемите на ГИ Фобос го дават да се реже минусовия кабел, а не общия плюс. При обикновената газова може и да е по-различно 
|
|
|
|
| Пет Авг 12, 2011 12:46 am |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
инжекционите трябва да хванат импулс за това се реже комутиращият към маса край, а не масата на инжектора.. Ако няма да хващаш импулс можеш да нарежеш който кабел желаеш, даже инсталацията може да я нарежеш на по 20 санта парчето.... 
|
|
|
|
| Нед Яну 01, 2012 11:41 am |
|
|
|
ste
Регистриран на: Пон Дек 12, 2011 6:19 pm Постове: 15 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Otback 2,5 Bi fuel 2005
|
|
колега, къде се намират тези газаджии, аз си сложих нормална газова на BRC, колата ми е легаси 2.0 16v, но ми свети от време "ЧЕК ЕНДЖИН", а и разхода за които спомена е повече от добър, би искал да ползвам услугите им за реглаж и също да попитам дали за мотор като моя е нужно да се слага симулатор и ако да, колко струва?
|
|
|
|
| Сря Яну 04, 2012 4:47 pm |
|
|
|
Gen4o
|
ste написа: колега, къде се намират тези газаджии, аз си сложих нормална газова на BRC, колата ми е легаси 2.0 16v, но ми свети от време "ЧЕК ЕНДЖИН", а и разхода за които спомена е повече от добър, би искал да ползвам услугите им за реглаж и също да попитам дали за мотор като моя е нужно да се слага симулатор и ако да, колко струва? Колега аз сам от Видин,иначе и моя чек свети кога му скефне.Симулатор е хубаво да сложиш,40лв. струва,ше ти вземат 5лв. и 5мин. да ти го варжат.Иначе зимата ми качи разхода на 12/100.Като светне чека е склонна и кам припукване като натисна по рязко газта на втора,трета/мислия,че е от детонационния датчик/??...
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2012 12:11 am |
|
|
|
vasko9999
Регистриран на: Пон Дек 12, 2011 11:35 am Постове: 64 Местоположение: Batak
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
|

Здравейте и от мен.Искам да се обърна към колегите с обикновените газови.Решихте ли проблема със светенето на "ЧЕК ЕНДЖИНА".Аз имам същия проблем.Колата е легаси 2.2 128кс(двигател ej22).Газовата ми е слагана в Пловдив и е с ЕМУЛАТОР но пак свети "ЧЕК ЕНДЖИНА".Искам да вметна че светва през около 30 мин. каране.След като светне минавам на бензин лампата гасне и пак минавам на гас-и това се повтаря през около 30 мин.Но когато светне чек енджина НЕ СЕ ПРОМЕНЯ ПО НИКАКЪВ НАЧИН РАБОТАТА НА ДВИГАТЕЛЯ-нито заглъхва,нито губи мощност или нещо подобно.Ако не погледна лампата на таблото не мога да разбера че е светнала.Иначе до сега няма никакво ГЪРМЕНЕ,ПРЕКЪСВАНЕ ИЛИ ДРУГИ НЕПРИЯТНОСТИ С ГАЗОВАТА.Ако човек не знае че колата има гас няма да разбере-няма никаква разлика бензин-гас.Разхода е около 10.5-12л гас смесено(икономично или както се казва пенсионерско каране) 30%градско-70% извън градско -ЗИМАТА!!!От моя опит който имам зимата колите вдигат разхода с около 1-1.5л на сто в зависимост от условията на каране(и начина на каране разбира се).Според човека които ми слага газовата проблема е че "на компютъра понякога просто не му харесват данните от емулатора" но щом при светване двигателя не променя работата си няма проблеми.Искам да вметна че на бензин никога не ми свети "ЧЕК ЕНДЖИНА".Искам да благодаря предварително на всички които ще изкажат свойто както и на техните майстори мнения по въпроса.
|
|
|
|
| Вто Яну 17, 2012 12:46 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
|
|
Аз на мойта и изкъртих катализаторите и ѝ се оправи вървежа. Виж каква е грешката и ако е ламбда сонда не се колебай да ги отстраняваш и двата катализатора. Само един въпрос след като я покараш малко започва ли да мирише на запъртъци? Ако започва 100% е от катализаторите.
|
|
|
|
| Вто Яну 17, 2012 3:00 pm |
|
|
|
vasko9999
|
|
Не мирише въобще.Иначе мириса на запушен катализатор ми е доста познат(като на развалени яйца).След като премахна катализаторите имаш ли проблем с чек енджина на бензин?Някой казват че катализаторите оказват влияние на ламдсондата и слагат някакви резонаторни гърнета.Как ги премахна-само ги изкърти или сложи просто тръби на тяхно място?
|
|
|
|
| Вто Яну 17, 2012 4:10 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
|
|
Аз си направих изцяло нова генерация 4в2в1 , но ти препоръчвам ако ще ги махаш не само да ги изтрамбушиш ами ги отрежи и замени с резонатори , защото след изтрамбушване се получава отвратителен сезонанс , а с резонаторите тоя гаден резонанс се елиминира. И също така като ги махеш имаш възможност да ги продадеш и цената им е доста по-висока ако са си цели . на колко хиляди е колата ? И от колко време я караш на газ? Какъв е номера на грешката която записва в компютъра? Ако не си с две ламбда сонди(една преди и една след катализаторите) не би трябвало да ти прави проблеми след премахване на катализатора.
|
|
|
|
| Вто Яну 17, 2012 4:36 pm |
|
|
|
vasko9999
|
|
Колега с две ламбдсонди съм.А относно самодиагностиката на двигателя-доста съм скаран с руския,темата е подробно написана но е на руски.До колкото разбирам при загасен двигател се включват двете черни букси,дава се контакт без да се пали двигателя и се броят миганията на чек енджина-дългите мигания са десетици а късите единици.Това е единия тест,а втория с зелените букси маи се прави подобно но там се запалва и двигателя.Ще бъда много благодарен ако някои ми обясни тези два теста-кой за какво е и да не би да бъркам някъде.Опитвам се да го преведа с google но го превежда горе долу.
|
|
|
|
| Вто Яну 17, 2012 9:27 pm |
|
|
|
Gen4o
|
|
Ако не се промения работата на мотора си свиркаи,при мен като светне утава и припуква.
|
|
|
|
| Съб Яну 21, 2012 11:05 pm |
|
|
|