Отговори на тема
 Проблем с виско 
Автор Съобщение

Постове: 35
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 MT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет, колеги,

теоритично - какво се случва, ако се кара с развалено виско?

Реално, информирайки се по въпроса, проблем се явява при остър/обратен завой. Това значи ли, че при нормално каране (например извънградско, където няма много завои) няма проблем?

Поздрави

Чет Мар 02, 2017 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако е спекло, много скоро тръгват и лагерите в опашката на кутията. Ще го разбереш по виенето :)

Чет Мар 02, 2017 11:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А ако изкочи зегерката на муфата и по помляния редактор.

Чет Мар 02, 2017 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: SUBARU LEGACY 2,0 125MT
Телефон: 0895447145
Нов фен
Отговори с цитат
askeless написа:
А ако изкочи зегерката на муфата и по помляния редактор.

Няма страшно излиза зегерката двете зъбчатки на муфата са с некой оронен зъб разбит лагер в корпуса на капака като зъбчатката е почнала да яде от капака разбит лагер на първичен вал втория.
Ремонт:
Сваляне на кутията отваряне и по чудо намерих друг капак с двата вала цепене на цялата кутия избиване на втулките пред лагера на първичния вал и избиване на самия лагер Много зор.
Отваряне на виско муфата миене нов силикон затваряне и заварка на капака.
Три лагера 177 лв
Силикон 15 лв
Феродоф диск - неможе да намерим все още щото е за демферен маховик и цени от 350 нагоре
Лагер на маховика 5 лв
Без работата щото аз си го праим

Нед Мар 19, 2017 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
При мен реално евентуално се появява проблем при да речем над 70км извънградско, или 1 час градско. Като се усеща при напълно или почти напълно навит волан. Чудя се до кой етап съм..

Вто Мар 21, 2017 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
painfall написа:
При мен реално евентуално се появява проблем при да речем над 70км извънградско, или 1 час градско. Като се усеща при напълно или почти напълно навит волан. Чудя се до кой етап съм..

Ако се почудиш още малко ще платиш 1100лв за ново виско, вместо 350 за рециклиране на това.

Вто Мар 21, 2017 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ще се почудя, не ме притеснява, че ще дам 1100 за ново, защото няма да дам :D

От 7000км все си е така. Едно време за Маздата ми казаха, че съединителя няма да изкара 1000км, е, изкара 15000 и не мръдна, така и продадох колата. Просто ми беше интересно дали се познава на какъв стадий са нещата, очевидно не се познава.

Сря Мар 22, 2017 10:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Така се почва, след това започват да вият лагерите в опашката и ставаш като тролей. До към 10 000 км, ще го усетиш, така че пускай от сега обява да я продаваш, че Субару е трудна в това отношение. Моята виско муфа никога не е стигала до това положение да се усеща при пълен завой и въпреки това лагерите в опашката тръгнаха. Оказа се, че въртящия момент който предава муфата е два пъти по голям от необходимия и я рециклирах.

Сря Мар 22, 2017 10:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, без да влизам напреки на опита ви, моя личен показва, че не е баш на умирачка спечената центална дифо-муфа. Карал съм така към 10 хил. километра докато разбера кое как точно работи по колата, а колко е карана преди мен така - Господ само знае. Виене в лагерите не чувам, а съм слухово придирчив. Въпреки тези ми думи горещо препоръчвам поне рециклиране, защото не само лагерите на скоростната могат да заминат така. Мимо/Стимо предлага чисто нова на малко по-не-страшна цена.

Успех в борбата и венсеремос :beer:

Сря Мар 22, 2017 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема