| Автор |
Съобщение |
|
alejandro1
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 4:35 pm Постове: 48 Местоположение: София
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
|
|
Здравейте колеги, Може ли някой да каже как се проверяват въздушните амортисьори, без да се монтират на колата? Имам наличен работещ компресор.
Поздрави!
|
|
|
|
| Вто Окт 25, 2011 5:22 pm |
|
|
|
kalata14
Регистриран на: Пет Мар 07, 2008 10:30 pm Постове: 110 Местоположение: PLOVDIV
Автомобил: Legacy16v turbo20
Рейтинг: 0
|
М за проверяването щеги надуеш ама с монтажа щее малко сложно ако колата е била с обикновено окачване 
_________________ LEGACY 16V TURBO
|
|
|
|
| Вто Окт 25, 2011 9:51 pm |
|
|
|
alejandro1
|
|
Интересува ме може ли да се пробва въздушна възглавница при покупко/продажба без да се монтира на автомобила?
|
|
|
|
| Сря Окт 26, 2011 8:50 am |
|
|
|
quietriot
|
alejandro1 написа: Интересува ме може ли да се пробва въздушна възглавница при покупко/продажба без да се монтира на автомобила? да може , моя майстор , от който и си купих едната миналата година я беше надул на земята за да ми покаже че е ок и я сапунисваше юнашки, предполагам през отвора за маркуча за помпане. Ако те вълнува мога да го питам как я е напомпал.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Окт 26, 2011 9:04 am |
|
|
|
alejandro1
|
|
Да, бих желал да науча повечко по темата:) Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Сря Окт 26, 2011 4:01 pm |
|
|
|
winndy
Регистриран на: Пон Фев 15, 2010 3:41 pm Постове: 118 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT LIMITED '97, AirSus
|
|
Захранваш с 12V компресора и клапана на амортисьора - за да отвори. Амортисьора се разгъва напълно и надува. Надуваш - до втвърдяване на балона. Ако е заден амортисьор с капачка от по-старите с вентил прикачен на него, махаш капачката и изчистваш всичката кал и мизерии. по-вероятно е да изпуска оттам ако е сериозно ръждясало (перфорира се корпуса), отколкото от скапване на балона - балонът е многослоен и с плат. Това е от личен опит! Успех!
|
|
|
|
| Нед Окт 30, 2011 12:28 pm |
|
|
|
rosen ivanov
Регистриран на: Пет Апр 24, 2009 6:27 am Постове: 131 Местоположение: софия
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
|
|
Балонът е многослоен, когато е монтиран на колата и е в нормално положение изпуска там където се прегъва. Когато е свален и надут слоевете се опъват и притискат един към друг и балонът не изпуска дори и да е спукан, така, че надуването му без да е на колата не е достоверна проверка.
|
|
|
|
| Нед Ное 06, 2011 8:41 am |
|
|
|
quietriot
|
Мдаааааааааааа за съжаление може да е комплексно само че трудно да се хване баш откъде е. Моята сега кара по седмица напомпана и ако реши спада за час По хладното време явно олаби процеса , ама клапан ли е възглавница ли е, тръба ли е , о-пръстен ли е , тепърва ще се изяснява или са няколко неща заедно. Миналата година смених единия ам , и се закрепи за година без никви ядове, за една година 200 лв +50 за ремонт на компресор си заслужава, екстрата е много голяма. Сега в петък ще поразчовъркаме, па да видим. Митака твърди че е ам, спадал според положението , тестера нямал значение, винаги било ам.  , ма аз съм малко Тома неверни.
|
|
|
|
| Вто Ное 08, 2011 6:36 am |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
На мен миналата година ми се наложи да сменям на един Линкалн (лимузина) задната възглавница , но така и не намерихме в бг на сносна цена , и реших да експерементирам защото нямаше на къде по лошо да стане , и свалих възглавницата взех един спрей за ремонт на гуми и го изпръсках вътре докато се втвърди самата възглавница започнах да я клатя и вартя за да се разнесе навсякъде спрея и с най-голямо учудване тя се запуши , човека си я караа така доста време не знам дали още не я кара така , но за възглавница с амортиьор не знам дали ще стане . Ако искате може да опитате 
|
|
|
|
| Вто Ное 08, 2011 9:43 am |
|
|
|
afroman1
Пресен - пресен
Регистриран на: Нед Ное 27, 2011 7:15 pm Постове: 4 Местоположение: Sofia
Автомобил: subaru legacy 2.5/2000/limited
|
|
И аз имам сериозен проблем с предните въздушни възглавници помогнете
|
|
|
|
| Пет Дек 02, 2011 7:47 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Колега проблема не е единичен и има много четиво тука във форума. 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Дек 03, 2011 3:14 pm |
|
|
|
winndy
Регистриран на: Пон Фев 15, 2010 3:41 pm Постове: 118 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT LIMITED '97, AirSus
|
Как? Кажи какво се случва поне, пък да помогнем ако можем. 
|
|
|
|
| Съб Дек 03, 2011 7:04 pm |
|
|
|
afroman1
Пресен - пресен
Регистриран на: Нед Ное 27, 2011 7:15 pm Постове: 4 Местоположение: Sofia
Автомобил: subaru legacy 2.5/2000/limited
|
|
| Съб Дек 03, 2011 8:55 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
мимо е твоят човек тогава. Но си приготви едни 1500 лева за комплекта, при мен толкова излязоха.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Нед Дек 04, 2011 2:27 am |
|
|
|
maznislav
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 1:49 pm Постове: 81 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
|
В момента се предлагат прекрасни предни възглавници ( употребявани) доста и то на цени до 250 лв  Сменяй ги и това е 
|
|
|
|
| Съб Дек 10, 2011 1:32 pm |
|
|
|
quietriot
|
maznislav написа: В момента се предлагат прекрасни предни възглавници ( употребявани) доста и то на цени до 250 лв  Сменяй ги и това е  Валка повече от 200 кинта за ам втора ръка е несерозно бате , нали утре може да пръдне и кво правиш............. За 400 слагаш конвенционално втора ръка и забравяш.
|
|
|
|
| Нед Дек 11, 2011 7:28 pm |
|
|
|
maznislav
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 1:49 pm Постове: 81 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
|
За 400 ще сложиш конвенционално ама друг път  И по-добре е да дадеш 50 лв отгоре за читава възглавница отколкото да ги сменяш всяка година  Како наще прословути рибарски макари - всеки спестен лев го даваш 3 -но после 
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 10:19 am |
|
|
|
quietriot
|
maznislav написа: За 400 ще сложиш конвенционално ама друг път  И по-добре е да дадеш 50 лв отгоре за читава възглавница отколкото да ги сменяш всяка година  Како наще прословути рибарски макари - всеки спестен лев го даваш 3 -но после  Втора ръка точно толкова му искаха двама от търговците на части, като се чудех какво да правя , миналата година, дали да е ам или направо конвенционално.
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 10:34 am |
|
|
|
quietriot
|
maznislav написа: За 400 ще сложиш конвенционално ама друг път  И по-добре е да дадеш 50 лв отгоре за читава възглавница отколкото да ги сменяш всяка година  Како наще прословути рибарски макари - всеки спестен лев го даваш 3 -но после  Ти сега ми обясни как разбираш че възглавницата е читава и кога ще изпусне,  ) За съжаление това са чаркове на 10 г и пробива винаги е между стъблото и гумата, където корозира и после оправия няма, или ту седи напопана ту спада, явно в зависимист от положението в което се уцели ама. Наскоро като звънях на колега търговец на втора ръка чаркове, той ми каза че ставало предно от аутбек с преправяне на някаква планка заради фаровете и че той го бил правил лично. За задното не бил сигурен. Иначе въздуха си е голяма екстра, може бу най голямата за тоя модел, но и дава най-много ядове, след 10 тата година, щото гние  пък новите скъпи. та тъй....................... 
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 1:54 pm |
|
|
|
quietriot
|
Оня ден си смених клапаните със подобни втора ръка, засега всичко е ок, но катож сваляхме старите и откачихме маркучите колада изпусна целия виздух и легна долу, та се замислих........ Защо аджеба като има един спукан ам ляга и от двете страни отпред, нали клапана държи другия ам и дори понякога поляга леко и отзад, все едно е изпусната цялата си система. и въсност да не се окаже, че клапаните създават ядове наравно с възглавниците ма никой не се сеща за тях, пък те гният ли гният и кога затоврят -затворят кога не и ние търчиме да сменяме възглавници като бесни. 
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 12:35 pm |
|
|
|