|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Питане за xv внос от Канада
| Автор |
Съобщение |
|
bahretin
Телефон: 0889889889
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги..имам едно питане..Харесал съм субару xv 2013г. внос от Канада бензин 2.0..Възможно ли е автомобил на 13 г.да е навъртял само 120 хил.км...и другото автомобилите за Европа и Америка същите ли са..т.е.има ли разлика и намират ли се резервни части ?
|
|
|
|
| Чет Ное 27, 2025 9:46 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Възможно е, но няма да е на цената, която гледаш. Нали се сещаш, че внасящият очаква да спечели лев. Всички други въпроси са свързани с първия - цената.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Ное 27, 2025 9:49 pm |
|
|
|
galder
Автомобил: Subaru Crosstrek
Рейтинг: 0
|
|
Преди няколко месеца си купих Крострек от Канада. Учудих се, че е на малко киломметри и ми дадоха добра цена до България. Срещу няколко долара си изкарах репорт от 1VIN репорт и километрите се оказаха реални. Намерих снимки от търга, от които се вижда, че колата е само със спукана задна броня, което отново ме озадачи. Реших, че това е добра сделка и много се зарадвах, до момента, в който не я платих и се качих да я карам. Оказа се с разбита виско-муфа, тракаща скоростна кутия, криви носачи, ръжди по дъното и един куп проблеми. Бъдете бдителни не само за километрите, риска да се набутате с автомобил от Америка/Канада е повече от 50%
|
|
|
|
| Пон Дек 22, 2025 1:36 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Рискът да се набутате е 50% ако имате много свой човек там, да е добър търгаш и да разбира от коли. Иначе рискът е 90+.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Дек 22, 2025 4:49 pm |
|
|
|
ivandst73
|

Тия дни става точно една година откакто подкарах Форестър 2018 от Канада. Не знам дали моят опит ще е полезен, но ще опитам. Това че купувате кола от САЩ/Канада не отменя задължението да си проучите пазара откъдето купувате и да сравнявате цената с българския пазар не е уместно. Сравнително ниската цена на изходящият пазар винаги може да крие рискове. Цената в България на такива внесени автомобили не ни казва нищо. Аз избрах начина да се внесе автомобил на мое име от опитен в тази област човек. Зададох си критериите и за около седмица прегледах десетина оферти, първата за която реших да играя е и сегашната ми кола. Според моя човек на търга мина скъпо, като аз лично участвах в наддаването от неговия компютър и надминах лимита който си бях задал с 100 CAD. Преди търга разгледах подробно карфакса на колата (предоставя се безплатно, плащаш ако купиш) и следих пазара в Канада и Европа сигурно 2 месеца. До два дни след спечелен търг превеждаш първите пари (сумата за търга +такси+ вътрешен транспорт) Колата тръгва и след това се товари на кораб, през цялото време може да я следиш. Всъщност разликите в цените се образуват най-вече при обмитяването в Европа и това доколко е в час митническият агент който те представя. Ако ще се купува кола от Америка, мисля че това е правилният начин, като разбира се сам си избираш щетата която си готов да правиш или да купуваш без щета. Разликите са драстични в цената. Относно моята кола изненадата беше счупена биалетка за нивото на фаровете, тъй като на първо четене не успях да я намеря приятел майстор я завари и нямам ядове.Една година и две смени на масло колата не е показала никакъв проблем (според Карфакса е била на голямо обслужване 2000 км преди да я взема) Та риск винаги има, въпроса е какво и колко си решил да рискуваш.
Изпратено от моят BRP-NX1M с помощта на Tapatalk
|
|
15
|
|
| Сря Дек 24, 2025 1:06 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1