Отговори на тема
 Смяна на челно пукнато стъкло 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 46
Автомобил: OUTBACK 2.0D Unlimited CVT 2015
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
преди седмица камък счупи челното ми стъкло на Subaru Outback 2015 г. както и повреди тавана.
Заведох щетата в Армеец с плащане по фактура.
Останах изненадан от одобрената сума. Само 1077 лв.
В същото време по оферта от Субару моторс стойността е 3 822 лв., включваща части, боядисване и труд.
Мога ли да вярвам на доверен сервиз на Армеец, че ще направи добре ремонта. Най малкото, че челното стъкло е с нагреватели други сензори и след подмяната му е необходимо да си извърши настройка на камерите на челното стъкло?

Сря Авг 07, 2024 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4394
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Оспорвай сумата. Стара е колата и е извън обхвата на фирмен сервиз, обаче пък няма алтернатива. Това с камерите също е добре да им го упоменеш.

Сря Авг 07, 2024 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега...като цяло неприятна ситуация. За съжаление и да обжалваш и от 100 кладенеца вода да им занесеш...най-вероятно няма да има резултат ( дано не съм прав ). Прекалено е голяма разликата. Ако ставаше въпрос за 100-200-300 лв...как да е, но с толкова голяма раалика в сумата...едва ли. Конкретно Армеец (може би и при други застрахователи...не съм сигурен ), но Армеец имат опция при сключването на автокаско на автомобил до 10 г. изрично да посочиш, че имаш право на официален сервиз при евентуална щета. Съответно обаче цената на каското е около 30 % по-висока заради тази опция....
Аз също го разбрах по трудния начин за съжаление...както и да е. Та в общи линии е това. Късмет ти пожелавам в отстраняването на щетата.

Сря Авг 07, 2024 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За доверен сервиз всъщност ти решаваш къде да я ремонтираш. Доверен е на теб, условието е да го има в списъка им. Нашите служебни коли, дори гаранционни не се ремонтират в официален сервиз, а в доверен, за автотенекеджийски и стъкла. На шефа бмв-то вече смени 3 челни, заради камъчета. Не е eye sight, но пак имат разни сензори и камери в огледалата. Слагат оригинални стъкла в доверения, защото се чака доста да се произведат от Бмв.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чет Авг 08, 2024 6:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Автомобил: OUTBACK 2.0D Unlimited CVT 2015
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря колеги.

Чет Авг 08, 2024 9:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 97
Автомобил: Outback B15-3.6R 2018г.
Телефон: 0885284389
Рейтинг: 123
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
speshi написа:
Най малкото, че челното стъкло е с нагреватели други сензори и след подмяната му е необходимо да си извърши настройка на камерите на челното стъкло?

Колеги, може ли някой да каже след смяна на челно стъкло, каква настройка се прави на камерите на ай сайта и къде, че при мен системата е тотал щета след смяна на съклото с неоринално.
Светва ми задраскан надпис eyesight в БЯЛ цвят, не оранжев и пояснението eyesight disabled no camera view, също като при лоша видимост.
Възможно ли е проблемът да е от самото стъкло и да не може да се оправи със софтуерна калибрация на системата?

Пет Апр 11, 2025 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Обърни се към оторизиран сервиз и после фактурата към застрахователя, иначе доста хора могат да диагностицират и калибрират такъв проблем. Аз, ползвам услугите на колегата Емануил Грушев за такива цели и досега не ме е подвел. Ама е малко тегав за контакт.

Пет Апр 11, 2025 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 97
Автомобил: Outback B15-3.6R 2018г.
Телефон: 0885284389
Рейтинг: 123
Отговори с цитат
Alxx написа:
Обърни се към оторизиран сервиз...

Предполагам, че имаш предвид официалния представител :facepalm:

Пет Апр 11, 2025 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За жалост - да.

Съб Апр 12, 2025 8:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
radikyokushin написа:
Alxx написа:
Обърни се към оторизиран сервиз...

Предполагам, че имаш предвид официалния представител :facepalm:

Скоро смених предно стъкло и калибрация на системата в sti.bg . Всичко си работи нормално. Разполагат с необходимото оборудване и умения за настройка и калибрация.
п.п. Оригиналите стъкла на аутбеците след 2018 се оказват много кекави. Според us форума масово се чупят, дори от самосебе си при осукване или температурен шок и се заменят с такива на Pilkington.

Вто Апр 15, 2025 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 176
Автомобил: Forester 2018, 2.5, CVT
Телефон: 08889566нулашест
Рейтинг: 122
Отговори с цитат
Сега го играя тоя филм, разправия със застрахователя. Стъклото ми е 2600 лв + 300 лв за монтаж. Застрахователят склони да ми отпусне 2400 лв.
Сега си чакам стъклото от Япония и като дойде ред за разплащане, може да стигнем и до бой.

Сря Апр 16, 2025 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
:shock: Тея са почнали съвсем да не познават парите. По-скъпа цена от 500$ за стъкло (без монтаж) не намирам. Откога долара стана 3+ лв? С всичките мита, ддс-та и т.н., пак не се връзва сметката. На мен тотала с монтажа на стъклото и изправяне и боядисване на подбито от врата ми излезе два пъти по-малко и никакъв дерт със застрахователя. Верно, че стъклото е second hand от канадски бек, ама все пак...
Не исках оригинално, защото явно Субару не са случили на производител/доставчик на стъкла последните години за САЩ. Както е известно, аутбек не се прави в Япония.

Чет Апр 17, 2025 8:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1076
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Отговори с цитат
Geo_Plam написа:
... Според us форума масово се чупят, дори от самосебе си при осукване или температурен шок и се заменят с такива на Pilkington.

След спукване на оригиналното аз смених с Pilkington и не съм доволен. При първото пускане на чистачките стана на драскотини и изглежда по-зле от дългогодишното старо, а не съм имал някаква нестандартна мизерия по него или по чистачаките. Може би е качествено откъм безопастност при удар, ама това все пак е автомобилно стъкло, а не поликарбонат...

Чет Апр 17, 2025 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Според коментарите отвъд океана, Pilkington било чувствително по-тежко стъкло от оригиналното (забравих името на производителя). Каквото и да означава това... Като цяло, са доволни. Един, дори твърдеше, че е сменил 4 стъкла за 2 години (по застраховка), като не всички са били след удар от изхвърчало камъче, докато го е сменил с Pilkington.
Аз исках да сложа такова, но се оказа, че тукашния представител не можел да осигури за Wilderness.

Чет Апр 17, 2025 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема