Отговори на тема стр <  1 ... 153, 154, 155, 156, 157
 Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!

Не съм сигурен дали да не отворя нова тема, но поствам тук като за начало.

В момента търся да закупя нов семеен автомобил като до момента нямам опит с купуването на коли.

Бих бил благодарен ако някой има възможност да ми помогне с някои чуденки.

Един от вариантите на който съм се спрял е Outback VI поради това че е Японска марка, страшно просторен, дигнат, с много добри възможности да се кара по черни пътища.

За жалост, чисто нов от 2025г моделът е над бюджета ни (започват от над 100хиляди), което значи че ако това ще е колата , то ще трябва да се купи втора ръка.

Генерално за този модел, след като се опитах да изчета от форума и да гледам онлайн разбрах няколко неща:

- Инфотеймент системата му е малко бавна
- Функциите му за безопасност може да досаждат и не могат да се изкючат на пълно.
- За градско и магистрала харчи не малко и можеше да е по-икономичен

С тези неща съм ок.

Тук идват моите чуденки:

- Наистина ли е много по-скъп сервиза на подобна кола (и трудно намирането на части) спрямо да кажем една Киа Спортидж?
- Има ли други неща които трябва да се имат впредвид модела като купувач? Нещо което често прави проблеми?
- Подръжката по-скъпа ли е от примерно Киа, Тойота, Хюндай?
- Разбрах , че субару залагат на боксеров двигател и автоматични скорости, които не ползват двоен съединител..което значело че центъра на гравитацията е по-нисък и колата завива по-добре, а скоростите са малко по-шумни и не толкова динамични. Нещо друго което трябва да знам?

Специфично като обяви загледах тези от Автокъща Авалон защото в момента само те предлагат този модел на достъпна за нас цена, например:

https://www.mobile.bg/obiava-1174704156 ... wilderness

и тази:

https://www.mobile.bg/obiava-1174704413 ... wilderness

От форума и онлайн има предимно позитивни отзиви за автокъщата и от едно от мненията съвета беше естествено преди покупка да се заведе на майстор (Subaruland е най-близо) за да бъде прегледана и ако може да се провери ВИН номера за история.

Специално за тези обяви въпрости са ми следните:
- Тъй като колите са внос от САЩ/Канада - нещо по-специфично което трябва да знам за тях като внос? Четох от друга тема че може би фаровете ще трябва да се регулират?
- Не ми става ясно как черната кола е една година по-нова , 20к километра по-малко каран , но само 1000 лв по - скъпа , някакво обяснение?
- Стандартна практика ли е автокъщата да предостави ВИН номера при запитвание или няма смисъл да питам? Къде мога да намеря Вин номера на този модел?
- Някой случайно да е ходил на тест или оглед за тези двете обяви?

Всякаква друга полезна информация, която може да споделите. Честно казано се опитвам да разбера дали си заслужава изобщо да гледам този модел, ако не разбирам то коли или ще навлзиам твърде в дълбокото?

Пон Юни 02, 2025 11:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Outback 2.5 2021, ex. B14 3.6
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, най-важното, което трябва да знаете е, че колите внос отвъд Голямата вода са обикновенно продадени на търг от застрахователни компании, демек обявени за тотал щета. Щетите може да са различни, понякога само леки удари, но може и от 2-3 коли да са събрали една джамбазите. Естествено има и изключения, автомобили вкарани по поръчка на клиент, с минимални или никакви щети. Но в автокъщите едва ли колите са такива. Поискайте ВИН, по него с бързо търсене в нета се намират снимки от търговете. Пълната информация не излиза без заплащане, но снимки ще намерите. Моят съвет за такава кола е да се обърнете към някоя от фирмите, които внасят такива коли и да си изберете какво да ви закупят и доставят, поне ще го видите как изглежда преди да го сапунисат.
Иначе аз също съм с такъв Аутбек, но европейски, колата е прекрасна. Отнсоно цените на поддръжката спрямо други марки не мога да изкажа мнение. То зависи и в кой сервиз се поддържа колата.

Вто Юни 03, 2025 5:04 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
nelsky написа:
Колега, най-важното, което трябва да знаете е, че колите внос отвъд Голямата вода са обикновенно продадени на търг от застрахователни компании, демек обявени за тотал щета. Щетите може да са различни, понякога само леки удари, но може и от 2-3 коли да са събрали една джамбазите. Естествено има и изключения, автомобили вкарани по поръчка на клиент, с минимални или никакви щети. Но в автокъщите едва ли колите са такива. Поискайте ВИН, по него с бързо търсене в нета се намират снимки от търговете. Пълната информация не излиза без заплащане, но снимки ще намерите. Моят съвет за такава кола е да се обърнете към някоя от фирмите, които внасят такива коли и да си изберете какво да ви закупят и доставят, поне ще го видите как изглежда преди да го сапунисат.
Иначе аз също съм с такъв Аутбек, но европейски, колата е прекрасна. Отнсоно цените на поддръжката спрямо други марки не мога да изкажа мнение. То зависи и в кой сервиз се поддържа колата.

Благодаря, нямам проблем да си доплатя за проверка на ВИН за да ми е спокойна главата, интересно ми е ако кола е блъсната не може ли да се заведе на не авторизиран сервиз който да не докладва щетите и ремонтите в сервизната книжка и към вина? Предполагам че никога не е 100 процента гаранцията фори и след проверка, но е доста по добре от без. Тук таме във форума четох за хора които са внасяли коли и попаднах на mostauto и northauto за внасяне от сащ и канада, някаква ориентировъчна препоръка за фирми които внасят от европа или някоя тема с повече детайли по тази тема? Опитах се да потърся, но не намерих нещо централизирано.

Вто Юни 03, 2025 10:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Любо от люлин внася и оправя сам коли отвъд океана и от Швеицария. Мисля, че показва и щетите преди ремонта.
До колкото знам ги прави кадърно и както трябва (той самия го прави) и подбира коли с по-леки щети, за да може да стане както трябва ремонта.
Мисля, че има и някакви оборотни. Нищо не пречи да го чуете и разпитате. Има го в белите сервизи.

Вто Юни 03, 2025 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Outback H6 2004
Телефон: 0896846556
Нов фен
Отговори с цитат
.Някой да има инфо за този екземпляр ?

https://mobile.bg/11712427970352350

Прикачени файлове:
2025-06-19 19_35_14-Window.png
2025-06-19 19_35_14-Window.png [ 964.57 KiB | Прегледано 13766 пъти ]
Чет Юни 19, 2025 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Outback H6 2004
Телефон: 0896846556
Нов фен
Отговори с цитат
А за тази, случайно :)
https://mobile.bg/11743085344452011

Прикачени файлове:
2025-07-12 11_25_46-Subaru Outback 2.5i, 2015г., ID_44452011 - Обява Продава Автомобил.png
2025-07-12 11_25_46-Subaru Outback 2.5i, 2015г., ID_44452011 - Обява Продава Автомобил.png [ 762.07 KiB | Прегледано 13426 пъти ]
Пет Юли 11, 2025 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Някой да има инфо за този екземпляр ?

https://www.mobile.bg/obiava-1175277951 ... uxury-face

:D

Прикачени файлове:
Screenshot 2025-08-24 184740.png
Screenshot 2025-08-24 184740.png [ 715.78 KiB | Прегледано 12999 пъти ]
Чет Авг 21, 2025 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Bijofe написа:
Някой да има инфо за този екземпляр ?

https://www.mobile.bg/obiava-1175277951 ... uxury-face

:D

Колата все още се продава. Няма сервизна книжка => километрите едва ли отговарят.
Искат 80лв за тест драйв :swear:

Чет Сеп 25, 2025 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Споделям информация за тази бройка от AWD Cars (популярни тук с некоректността си):

https://www.mobile.bg/obiava-1174712738 ... ka-versiya

Интериорът е отличен, но външно почти половината кола е за пребоядисване, въпреки, че въобще не си личи на снимките - предна броня и фарове са яко наранени с фаши(язви). Предният капак също е с наранявания. Задна дясна врата и заден калник ожулени по дължина, задна бронята от двете страни е ожулена, както и разни финни драскотини по други детайли - врати, греди. Джантите са без наранявания, но гумите му не стават. Двигателят е измит некадърно. Липсва целият комплект крик с подложката. Резервната гума е налична. Собственикът се опитва да пробута втори комплект джанти(включен в цената) с зимни 17-ки, които също не стават. Категорично си държи на обявената цена, измисля си всякакви лъжи, едва ли не продава на загуба. Готов е да пише фактура за 12К лв. Отказва да излезе "на светло" - не приема законово и легитимно плащане на цялата сума по банков път, иска парите приготвени в торбичка. Неглежира външните забележки по автомобила - за него няма проблем - стара кола. Нямало да има проблем с КАСКО-то, нищо, че половината е за пребоядисване.
Тест драйв не е правен. Диагностика и преглед отдолу също не са правени. Не е ясно дали има ръжда отдолу. Запалване и работа на двигателя на място изглеждат ОК.
Относно сервизната книжка - няма налична. Километрите е ясно, че са "обновени". Според думите на собственика всичко е дигитализирано вече ROFL . Каза, че по VIN номер мога да си проверя цялата сервизна история през някой от сайтовете - Carfax, CarVertical и т.н. :shock: Като цяло потвърждавам, че не може да му се има доверие. Като всички останали е, това е ясно.

Прикачени файлове:
Subaru_Outhback_AWD_Cars.jpg
Subaru_Outhback_AWD_Cars.jpg [ 229.88 KiB | Прегледано 12171 пъти ]
 15
Чет Сеп 25, 2025 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За Много Години, приятели :subaru_rulz:

Някой виждал ли е тази кола на живо?

https://www.mobile.bg/obiava-11758281464371512-subaru-outback-3-6-r

Изглежда добре по снимки и се продава поне от Август. Бях се обаждал по телефона тогава и отсреща чух едни странни приказки.

Ако някой я е виждал, да сподели :beer:

Пон Яну 12, 2026 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Телефон: 0878721217
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, имате ли информация за този аутбек?
https://www.mobile.bg/obiava-1174375186 ... tback-3-6r

Благодаря.

Вто Фев 10, 2026 11:23 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: 2020 Subaru Outback Limited XT
Нов фен
Отговори с цитат
Хм..промених си коментара, тъй като явно съм се подвел и последното питане е за друга обява, която не съм гледал.. а не намирам опция да изтрия този пост изцяло.

Нед Фев 15, 2026 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 153, 154, 155, 156, 157