Отговори на тема
 Аутбек 2010 3.0 - паднал акумулатор => грешки на борд компа? 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги,

Нов съм във форума и искам да Ви попитам няколко въпроса за ето този екземпляр (не успях да намеря отговорите в други теми):
1.Защо е обявен като Легаси – това грешка в обявата ли е? Разбрах, че след 2000г Аутбек си е отделен модел на Субару.
2.Ако е Аутбек, в тази категория ли е - Субару Аутбек III (2004-2009)?
3.При огледа колата беше с паднал акумулатор, след подаване на ток от друга кола, запали веднага но:
a. 5-тата врата(багажника не можеше да се отвори), служителя на интерлийз каза, че това било заради акумулатора. Това възможно ли е?
b. По време на тест драйва, забелязах светещи грешки на таблото – „Check Engine”, червена индикация горе в ляво на таблото приличаща на това “(!)”.
c. Постоянно примигваше зелен надпис „cruise”(това може би е нормално)

За грешките отново обяснението беше, че са от акумулатора и това ми се стори странно.
Благодаря предварително на всички, които ще изкажат мнение.

Съб Фев 02, 2013 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Явно всичките им коли са без акумулатори, аз съм купувал 2 от тях и двете бяха без акумулатори.
Иначе - Аутбек си е, модела до 2009-та. Може би е нормално да се разсвети, на мен ми се е случвало. Багажника на запален двигател ли се опитахте да отворите? По спомен, при това положение не се отваря - мерки за сигурност.
П. С. Не вярвах, че на тази цена ще има кой да де да го види това даже :D

Съб Фев 02, 2013 10:58 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, багажника се опитахме да го отворим на запален двигател :( . Странни мерки за сигурност, но най-вероятно е било така.
Цената ще се опитам да я намалим. Каква е цената за проверка и изчистване на грешките в официалният сервиз на Субару.

Съб Фев 02, 2013 1:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не са странни, тойотката ми е с кийлес гоу и е същото положението. Мисля, че всички по-нови коли са така.

Съб Фев 02, 2013 1:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На тази цена новия модел ще вземеш вече.Доста по-широк.и други неща.Мнооого скъп.
Няма капачки на пръскалките на фаровете.Може и цифра да са.
Не е задължително в СМТ официален сервиз да ти чистят грешките.
Чети в темата Сервизи и магазини.

Съб Фев 02, 2013 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, цената му е ужасно висока.....за тези пари ще ти докарам примерно това:
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... 00&asrc=st
....и ще си въртиш.....от кеф
Отделно, че по някой път, като липсват разни такива нещица (като пръскалки, малко различни фарове и т.н.)...зад това се крие бивша щета....

Съб Фев 02, 2013 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нормални състояния са при слаб акумулатор. Грешката може да я изчисти и някой колега.

Съб Фев 02, 2013 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Subaru Forester Diesel 2012
Телефон: 0889221860
Нов фен
Отговори с цитат
Ама бая си е скъпо. Нашия Форко от магазина в София излезе 55 к. и гледахме разбира се и новия Аутбек - супер е. Та това го просто забрави и или гепи ново или грабвай това дето колегата го показва - щото е супер....

Съб Фев 02, 2013 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 80
Автомобил: 2021 Tesla Model S
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Koлега, има нещо много гнило в тази обява. Първо този модел не е 2010 а е в най-добрия случай от края на 2008. В началото на 2009 (някъде около февруври или март) започва производство на следващото поколение модели които се водят 2010 насам. Освен това почти съм сигурен че и километража е върнат с поне едно 100 хиляди км, иначе я се замисли малко кой би сложил газова уредба на кола на която ще навърти накакви си 34 хиляди за 4 години. А и това с check engine i cruise control светлините ми е нещо много съмнително.

ex Subaru Outback MY 2010 2.5i CVT

Пон Фев 04, 2013 8:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нищо не пречи автомобила да е регистриран 2010-та година, до тогава е залежавал по складове. Както забелязваш, това е лизинг. Я сега си представи, че си купуваш тая количка 2010-та, фирмичката ти работи перфектно и т.н. Караш 1 година и започваш да не можеш да плащаш.?! Какво става? Взима ти я лизинга.
Аз с моя съм минал около 18-19 000 км откакто му сложих газ - вече близо година и половина?!?
И понеже съм купувал 2 от там, да ти кажа, че дори не ги мият отвътре, да не говорим, за връщани километражи...

Пон Фев 04, 2013 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 80
Автомобил: 2021 Tesla Model S
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Вярно нищо не пречи на теория, те и на Горубляне повечето коли са по на десетина години и стотина-сто и петдесет хиляди км. А и това за годините ми се трува много тъпо обяснение, не била карана, била на склад и незнам си какво, все пак 2010 година Аутбек са съвсем друга моделна гама. Иначе приятели са ми казвали как се опитват да им пробутат 2004 за кола от 2009.
Освен това и обяснениоето с check engine и другите контролни светлини и падналия акумулатор ми се струва доста измислено. Не за друго ма аз досега от 15 сменени коли, 10 са били, и са японски. Преди една седмица ми падна акумулатора на Тундрата и ми подадоха ток да се прибера вечерта. На другата сутрин отново взех ток от Аутбек-а да се придвижа до магазина за нов и само дневния километраж беше се нулирал, като това е кола на над 200к км. Преди време имах Камри на което често падаше акумулатора а уж беше нов, общо взето на 3-4 дни ако не се пали и проблема се оказа, че като затворя капака на багажника бутона за гасене на светлината в багажника не задейства, та като махнах крушката и всичко се оправи. Та така го карах това Камри близо 3 години от 90к до 150 к мили и нито веднъж не ми светна check engine, само дето при подмяна на акумулатора с нов ми се разбазикаха станциите на радиотои трябваше отново да ги настройвам. Общо взето с японски коли никога не съм имал проблеми със check engine, компютър на колата, сензори или каквото и да било, като някои от тях са били с доста сериозен пробег. Всъщност щях да забравя, на една 10 годишна Акюра ТЛ веднъж ми светна check engine та трябваше да сменя капачката на резервоара. Виж с немски и американски коли дето съм карал макар и доста по малко съм си имал доста проблеми и ядове.
В крайна сметка не убеждавам или разубеждавам никого всеки сам си решава на какво да вярва или не и за какво да похарчи парите си.

ex Subaru Outback MY 2010 2.5i CVT

Вто Фев 05, 2013 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Виж, тук е малко по-различно от USA, не знам дали си наясно. Колата може да е стояла 2-3 години без никакъв проблем я в Уникорно, я в Нептун (колега от форума купи точно такова фори) и да се регистрира 2010, 2011, а защо не и 2020-та година?
За акумулатора и чек енджин-а, може и чисто съвпадение да е, но когато купувах моя от тях, стана абсолютно същото - светна чека - може би "бичето" им да е с проблем или да е по-особено - светна и при мен, беше се ошашкала явно, защото 2 години по-късно подобен проблем не е имало.
И все пак цената е уникално висока и не си заслужава дори да се коментира колата.

Вто Фев 05, 2013 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
james написа:
Здравейте Колеги,

Нов съм във форума и искам да Ви попитам няколко въпроса за ето този екземпляр (не успях да намеря отговорите в други теми):
1.Защо е обявен като Легаси – това грешка в обявата ли е? Разбрах, че след 2000г Аутбек си е отделен модел на Субару.
2.Ако е Аутбек, в тази категория ли е - Субару Аутбек III (2004-2009)?
3.При огледа колата беше с паднал акумулатор, след подаване на ток от друга кола, запали веднага но:
a. 5-тата врата(багажника не можеше да се отвори), служителя на интерлийз каза, че това било заради акумулатора. Това възможно ли е?
b. По време на тест драйва, забелязах светещи грешки на таблото – „Check Engine”, червена индикация горе в ляво на таблото приличаща на това “(!)”.
c. Постоянно примигваше зелен надпис „cruise”(това може би е нормално)

За грешките отново обяснението беше, че са от акумулатора и това ми се стори странно.
Благодаря предварително на всички, които ще изкажат мнение.

Здравей,
на мен ми се случи подобно нещо, след като веднъж ми се изтощи акумулатора. Дадоха ми ток, колата запали и същите неща светнаха. Изчистих грешката и нямаше грижи после. Обикновено става така с по-модерните коли, след като им падне акумулатора. Иначе като грешка ми показа проблем в компютъра на колата.

Поздрави!

Вто Фев 05, 2013 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички за мненията. Колегата „six_starts” e прав, че отношението към върнатите или иззети коли не е добро(не им е това бизнеса). За цената знам, че е висока. 2010 е най-вероятно годината на първа регистрация, а не на производство.
Мен ме интересуваше проблема с багажника, и грешките.

Сря Фев 06, 2013 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: Subaru outback H6
Телефон: 359890909078
Нов фен
Отговори с цитат
Може ли да се премахне чекинг грешката без да се ходи на сервиз? Не говоря за откачане на акумулатора .Модела е 2001 3.0

Мерси :)

Вто Яну 07, 2014 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Bobi_e написа:
Може ли да се премахне чекинг грешката без да се ходи на сервиз? Не говоря за откачане на акумулатора .Модела е 2001 3.0

Мерси :)
Да може.Потърси темите за самодиагностика посредством буксите,там е описано кое как.

Сря Яну 08, 2014 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема