|
Страница 1 от 1
|
|
Каква е реалистичната цена на Outback 3.0 6H около 2007-ма?
| Автор |
Съобщение |
|
loxs
Автомобил: Lexus RX400h
Рейтинг: 0
|
Здравейте, бъдещи колеги  От едно известно време чета форума, а и не само. Към настоящия момент съм се насочил към Outback 3.0R от 2007ма, или евентуално, по-ранна година, ако се окаже че представите ми за цената са грешни  Четох темата "защо колите нов внос са толкова евтини" и съм доста впечатлен Та, бих се радвал ако някой сподели каква е реалистичната цена за добър екземпляр, евентуално дори с конкретни примери на колеги, които са купили на скоро, с описание на това какво мога да очаквам давайки въпросните пари (проблеми на колата, колко е излязло първоначалното обслужване и т.н.). Също така, как може да се познае дали въпросната "реалистична" цена не блъф, а колата да е кошница  Разбира се, гледах премного обяви и в нашите и в чуждите сайтове, просто съм втрещен колко огромни разлики има Благодаря 
|
|
|
|
| Нед Апр 20, 2014 1:46 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|

има много ако-та...според мен, гледай цените на колите, които са продават от частни лица, и си имат номера, в повечето сличау това ще са поддържани в някаква степен коли, може и да са супер поддържани, и ще видиш горе долу колко струва такава кола. Определено са по-скъпи от тези в автокъщите и предполагам има защо.
Аз съм сравнително пресен собственик на h6, но е 2005. Ако искаш на ЛС мога да ти дам някакви по-конкретни цени като обслужване, защото и там има значение какво масло ще сложиш, дали трябва да смениш да кажем дискове и накалдки, дали ти трябват нови гуми.
Като пример, моята я взех от човек, прегледа е я Агента, като и направихме първоначално облсужване - масло двг, смяна предни накалдки и дискове, облсужваща ролка на ангренажната верига (или нещо такова беше:)), един преден тампон или маншон, сори ама не съм много по колите, само карам:) Тия неща на ЛС мога да ти кажа колко ми бяха, а можеш и да звъннеш на различните майстори да питаш.
Оттук, ми трябваше задна щора на багажника, намерих си една за 180 лева. Легенче за багажника, малко - то беше 36 лева, не е оригинално с надпис Субару, но си е за моя модел.
Понеже по същото време, когато купих моята, се продаваше още една форумна, единственото, което ме спря беше, че е карана цял живот в БГ и беше с газ, а специално за газта аз предпочитам сам да проуа и да преценя дали да си сложа. Тази фоумната между другото беше с хубава газова. Имаше мп3 модул, напречни греди на покрива, 2 чифта гуми.
Аз имах само зимни и сега се изръсих 1000 лева за летни. Ще си слагам МП3 модула, около 250 лева. Взех си втора ръка греди за покрива - още 150 лева. Ако реша да си сложа и газ, ще метна още около 2 бона:) Ако реша да си взема и 2-ри ифт джанти... А цените на двете коли бяха сходни:)
Та идеята ми е, че много зависи точно на каква бройка ще попаднеш и какво ще има да дослагваш по нея или това, което вземеш като екстра, дали ще ти върши работа. Аз например имам печка вебасто, която почти не съм ползвал. Но собственикът предният е бил доста съвестен - нови зимни гуми нокиан, чистачки бош, сменено масло на СК преди около 4-5 000 км, нов акумулатор варта. Понеже колата е обслужвана във Варна направих там запитване за маслото на СК кога е сменяно и хората ми казаха, кога + допълниха, че по тяхна преценка колата е много хубава.
Та като цяло можеше да попаднеш на кола, която да има тези неща, които аз съм купил, но да има други проблеми, които да ме метнат в повече разходи...като цяло Агента ми каза следното - Аутбекът не е скъпа за поддръжка кола за класа и екстрите си...само дето харчи като ламя;)
Малко разхърлян ми е постът, но дани те насочи какво по-конкретно да питаш...
|
|
|
|
| Нед Апр 20, 2014 4:13 pm |
|
|
|
bat bubi
|
|
Директно към въпроса ти.....за Аутбек, след 2007, цена на читава кола с пълна сервизна история, сертификати и гаранция,на км под 150 000, минимум 12 500 - 13 000 евро цена в Германия.
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Апр 22, 2014 9:05 am |
|
|
|
loxs
Автомобил: Lexus RX400h
Рейтинг: 0
|
|
Много благодаря за отговорите.
@bat bubi , ако реша да се навия на такъв вариант, съществува ли някакъв обективен критерий по който мога да съм сигурен в това, което купувам? Може ли да се направи проверка при независим източник, примерно в представителство на Субару за конкретна кола, преди да се купи?
Също така, споменаваш "сертификати и гаранция"... За какво става въпрос?
|
|
|
|
| Вто Апр 22, 2014 11:16 am |
|
|
|
bat bubi
|
|
Всичко може, има си начини как една кола да се проучи детаилно, дори и от разстояние и човек да е сигурен поне на 90 % в нейното състояние и поддръжка. Става въпрос за ТЮВ сертификатите, които са два и дават достатъчна информация за колата за определен период от време, както и останалите гаранционни детаили при обявена за продажба кола ОТ НЕМЦИ. Естествено тази съвкупност от тези и други фактори влияят и на цената на колата, която реално се различава коренно от цените на колите по родните тържища, но дава една голяма сигурност за очакванията от колата и прави така, чче автомобила да служи дълго време, безпроблемно.....
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Апр 23, 2014 7:32 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|