| Автор |
Съобщение |
|
Dobs
Регистриран на: Чет Окт 04, 2007 2:21 pm Постове: 176 Местоположение: Бургас Рейтинг: 102  
|
|
Здравейте,
Забелязах преди известно време едни неприятни вибрации във волана при ляв завой когато карам с висока скорост (над 70-80 км/ч). При бавно каране в града не го усещам, но когато карам по-бързо ясно се усещат вибрации, дори когато сменям лентата. Много е осезаемо и не звучи добре.
Преди година сменях външно каре от дясната страна, понеже се беше разтракало много. Скоро ми се беше скъсал маншона на вътрешното каре (пак от дясно), свалихме цялата полуоска, прегледахме вътрешното каре и сменихме 2-та маншона (вътрешен и външен). На каретата нямаше видимо някакъв проблем. Сега се чудя дали проблема не е в рейката? Как мога да разбера дали е заминала? Нямам теч на хидравлично масло. Ако проблемът е в рейката, нормално ли е да се усещат тези вибрации само при ляв завой?
_________________ Subaru Outback 2.5 '00 Subaru Outback Onyx XT '20
|
|
|
|
| Нед Юни 01, 2014 1:02 pm |
|
|
|
Dobs
Регистриран на: Чет Окт 04, 2007 2:21 pm Постове: 176 Местоположение: Бургас Рейтинг: 102  
|

Разреших проблема и помислих, че може да е от полза и за някой друг, за това ще споделя.
Оказа се проблем, който в три "сервиза" в Бургас не успяха да видят... Преди няколко месеца сменях маншони на каретата от дясната страна (вътрешен и външен). Механикът, който ги сменя, не е затегнал добре централната гайка на главината. Съответно колата вибрираше когато се натовари колелото (при ляв завой), а в последствие започна и да дърпа надясно (при десен завой). Цялата тази простотия е довела до разбиването на лагера и превъртането му в главината... Чудно! От там се изкривява позицията на главината заедно със спирачния диск и започна едно ужасяващо скрибуцане при натискане на спирачката... Как не съм се пребил и аз не знам... Тоталът е: нов лагер; главина (благодаря на Vakko, че отреагира бързо и ми прати втора употреба понеже ми обявиха срок за доставка от 3 седмици за нова и солена цена от около 200 лв.); нови дискове и накладки... Всичко това заради една недобре завита гайка... Как да не псуваш "майсторите" после...
|
|
5
|
|
| Вто Авг 05, 2014 4:45 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
а някаква отговорност поета, заради лошия монтаж?
|
|
|
|
| Сря Авг 06, 2014 10:25 am |
|
|
|
Dobs
|
|
Не, понеже е минало вече доста време и е немислимо да докажа, че не са завили гайката както трябва. Обеца на ухото да не ходя повече там. Ако бях разбрал навреме какъв е проблема щях да си търся правата, но сега вече е късно.
|
|
|
|
| Сря Авг 06, 2014 10:42 am |
|
|
|
Motek
Регистриран на: Пет Юли 25, 2014 2:49 pm Постове: 127 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru Outback 3.6R 2010
Рейтинг: 16
|
|
Колега сподели кой е сервиза за да имаме едно на ум !
|
|
|
|
| Сря Авг 06, 2014 8:33 pm |
|
|
|
apopov
|
Здрасти, съжалявам, че и ти си стъпил на фълшив майстор...познавам неприятното чувство да те вкарат с 1.5к лева зарази немърливост или некомпетентстта си. Моля те да съмаризираш случея и сервиза / майстора в черният списък със сервизи и магазини -> viewtopic.php?f=10&t=66
|
|
|
|
| Пон Авг 11, 2014 2:06 pm |
|
|
|
Dobs
|
|
Честно казано не искам да очерням сервиза на база само на този случай. Навсякъде може да се случи подобна грешка (може да им е било паднало налягането на компресора примерно), а реноме и доверие е лесно да вазвалиш, но пък е трудно да изградиш. Ако леше умишлено или явна немърливост нямаше да съм толерантен, но в този случай предпочитам да им дам "the benefit of the doubt". А и не съм отворил темата за да се оплаква, а за да помогна на някой ако мога...
|
|
|
|
| Пон Авг 11, 2014 5:01 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Не е до компресора, ползва се динамометричен ключ...
|
|
|
|
| Пон Авг 11, 2014 8:38 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Кажи си кои са. Всеки правел грешки - дръжки - затягането на гайките си е тяхна отговорност, заради това си плащаш. Да не говорим, че за повечето майстори в Бг динамометричният ключ е нещо непознато, или ако го имат им стои за красота и отдавна не е калибриран.
Още нещо - каза ли им и поеха ли разходите ти по ремонта?:)
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 8:33 am |
|
|
|