Отговори на тема
 Вместимост на моторно масло за Outback 2001 2.5 
Автор Съобщение

Постове: 28
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2001 MT
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
наскоро смених моторното масло на Outback 2001 2.5, като в сервиза казаха (това е число, което съм срещал и във форума), че вместимостта на моторното масло е 4.5 л. При смяната (включително нов маслен филтър) сложиха около 4.3-4.4 литра, в следствие на което при студен двигател нивото е над "студения" максимум (дупка в пръчката) и под максимума (отбелязан с "язва" на пръчката) за топъл двигател, поне доколкото мога да различа от показанията. Все още не съм измерил нивото при загряла кола. Смяната на маслото стана без накланяне на колата. При предишната смяна (която правих сам) накланях колата, но двигателя отново събра по-малко. В книжката пише, че вместимостта за 2.5 е 4 литра. Бихте ли споделили мнение за точната, според вас, цифра и ще се наложи ли да източвам масло (нещо което не знам дали ще успея да свърша в следващите 1000 км). Благодаря предварително.

Нед Юни 15, 2014 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 147
Автомобил: Subaru Outback 2.5 99г
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Събира си точно 4л. И двата ми двигателя са по толкова

Нед Юни 15, 2014 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил