|
Страница 1 от 1
|
|
Въпрос за покупка на Аутбек...2.5 или 3.0 мотор?
| Автор |
Съобщение |
|
honest
Регистриран на: Съб Авг 20, 2011 9:46 pm Постове: 19 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5, 2003
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги. Решил съм да купувам Аутбек и от изчетеното дотук, виждам, че 2.5 мотора има проблем с прегряване и течове. Въпроса ми е, ако имам възможност по-добре ли е да взема 3.0 мотора, който е с верига? При този мотор налични ли са тези проблеми (въпроса ми е отправен предимно към собственици на коли със този мотор, да изкажат лични впечатления). Другото, което ме интересува, при покупката на кое да наблегна като дефекти за този модел (оглеждам се за Аутбек около 2000-2001г.)? Ще съм благодарен на всеки, който може да помогне с нещо, пък ако е от Варна, може и бира да пием 
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2014 12:44 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
тук има мнения: viewtopic.php?f=5&t=15416иначе всички препоръчват 3.0 спрямо 2.5. Прегряване може да има при 3.0 при определни условия, но ако вземеш мерки не би се случило. За 2.5 не знам. Предимството на 2.5 е разхода на градско мисля, и това, че као сложиш ГИ е по-лесно облсужването на клапаните. Другото е, че ако искаш да си с ръчни скорости и не те кефят кожените салони - си за 2.5 - 3.0 е само автомат и кожа:) Тук има доста за радиатори, прегряване, превенция... viewtopic.php?f=1&t=14225&hilit=+
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2014 5:16 pm |
|
|
|
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
|
Аз отскоро съм със H6-ца от 2002 г., проблеми с прегряване досега не съм имал. Стрелката застава малко преди средата и не мърда от там. Аз също бях чел за подобни проблеми и бях решил да правя миене и прочистване на радиатора + нов антифриз и термостат, но не се наложи, но все пак ще сменя антифриза, като преди това може да пусна и някоя радиатор флъш добавка да го почисти хубаво. А иначе какво друго да гледаш: дискове (дали са с голям ръб или криви), накладки, течове, маншони, шумове от лагери на главини или дифове, добре ли работи автомата, течности и т.н. и т.н. Но най-добре майстор да си я види. Като цяло е много тиха кола и всякакви странни и нетипични шумове веднага се усещат 
_________________ Fishing Mania
|
|
|
|
| Сря Юли 30, 2014 10:39 am |
|
|
|
honest
Регистриран на: Съб Авг 20, 2011 9:46 pm Постове: 19 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5, 2003
Рейтинг: 0
|
Колеги благодаря за мненията. По-горе колегата беше писал за газифицирането на 3.0 двигателя, че после обслужването било по-трудно? Колега на теб какъв разход ти дава мощния двигател? С ГИ ли си? И да те питам колко ти е данъка, понеже е 2002г.? Честито за колата, да си я караш безпроблемно! 
|
|
|
|
| Сря Юли 30, 2014 5:38 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|

моята е 2005, H6 - данъкът е 416 лева за София. Имам ГИ от 700 км, бутилка на мястото на резервната 59 литрова. Свърши на около 490 км, като сметнем, че се пълни на 80% от тези 59 литра + че колата все пак се бензин - нещо от около 10-11 ми е дала мисля, като от тях поне 100 км са градско. Но тепърва ми предстои първото обслужване.
А за обслужването може би се има предвид, че за реглажа на клапаните при H6 се сваля мотора, докато при H4 не трябва да се сваля...което при шестака съответно оскъпява цялата процедура. При хубаво сложен и насторен качествен ГИ (тук във форума ще се ориентираш кои са правилните хора) + кит за омасляване, може и доста време да не ти се наложи да правиш този реглаж. Сметките показват, че за подобен мотор и слгането на хубав ГИ - избиването на пари почва след около 20 000 км...потърси теми във форума, има доста изписано.
Аз лично си взех специално кола без ГИ, за да си сложа когато преценя след проучване какво точно искам. Мислех, че ще карам 1 година поне без газ, но след като се роди бебето и след като източих 3 пъти 60 литра резеровар за по 400 км средно и реших, че приключих с гъзарията:) Мнения много, но ти явно така или иначе си се нсочил към газ:)
|
|
|
|
| Сря Юли 30, 2014 6:52 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Всичко е така и сметките са точни, но пропускаш един факт (аз също, преди да мина през това) - извадят ли ти мотора от коша Бг майстори (в общи линии минах през услугите на всичките прехвалени за марката) и разхвърлят ли го никога вече нямаш същата кола, повярвай ми. Я нещо не са стегнали, я сложили калпав маркуч, я кофти монтирана и стегната гарнитура, я евтин и неподходящ силикон...все от някъде ще текне в най-неподходящият момент.
Ако можех да върна времето назад не бих слагал газ, макар че аз духнах гарнитурите от друго, но ремонта, който правих покрай тях е аналогичен с този по реглажа на клапаните на H6, та знам за какво иде реч откъм интервенции. Ако имам възможност бих си го спестил в името на това да карам сток, не пипан от Бг майстори мотор, та дори и да давам двойно пари за гориво:)
Дано газификацията е успешна и поне 100к км да не мислиш за реглажи и такива глупости:)
Успех и се кефи на колата, яка е!:)
|
|
|
|
| Сря Юли 30, 2014 10:37 pm |
|
|
|
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
|

honest написа: Колеги благодаря за мненията. По-горе колегата беше писал за газифицирането на 3.0 двигателя, че после обслужването било по-трудно? Колега на теб какъв разход ти дава мощния двигател? С ГИ ли си? И да те питам колко ти е данъка, понеже е 2002г.? Честито за колата, да си я караш безпроблемно!  Типично по български плащането на данъка остана за най-накрая и тъкмо щях да ходя в последните дни на 2 месечния срок да я регистрирам в общината и да платя данъка, но ми се наложи да пътувам и така  Сега освен данъка, който доколкото знам за София на тази година и коне е около 355 лв., ще трябва и някаква глоба да плащам  Колото до разходът, много зависи Газ засега не съм слагал, ако ще слагам ще е догодина, че хубава газова си е почти 2 бона. Последните дни е доста празно в София, почти няма задръстване и при спокойно каране без климатик ми дава 14 на 100, даже преди два дни го сметнах 13.4  При по-агресивно каране + по-големи задръствания 16-17, сигурно и повече. На извънградско засега под 9 не съм падал, но или част от пътя ми минава през магистрала или пък има и някой лек офроуд.
_________________ Fishing Mania
|
|
|
|
| Чет Юли 31, 2014 7:45 am |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
|
Плаща се глоба за 40лв някъде. Преди няколко години плащах за 4 месеца забавяне след покупката. Не беше в София-град, но надали е много различно.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Чет Юли 31, 2014 10:35 am |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
|
Ако не е добре потдържан може да имаш проблеми и с 2.5 и с 3.0.Преди имах Аутбек 2.5,а сега карам H6,разхода е почти еднакъв.На единия градско е 14,на другия 15.Данъка е 350лв за H6 2001г.Газифицирането рязко повишава възможността за последващи скъпоструващи проблеми по двигателя,естествено не си застрахован от такива и ако караш на бензин.
|
|
|
|
| Чет Юли 31, 2014 8:29 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|