Отговори на тема
 Високи обороти в движение Аутбек 2002 H6 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Outback 2002 H6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, като нов, искам да поздравя всички във форума! Благодарение на вас, намерих отговори на всички въпроси свързани с покупката, екплоатацията и поддръжката на Аутбек. След като бюджета беше събран се почна дебнене в Аутоскаут, половин година по късно се появи накрая и моето Субару Аутбек 2002 H6, на 170к. с MFK минат декември 2014г. Колата беше докарана и регистрирана без проблем. Минах през ''бял'' сервиз, кадето казаха че колата е читава. Имаше сълзене от гарнитурите на капаците на клапаните и нивото на маслото в скоростите беше на минимум. Доляме с уговорката да карам 1-2 месеца, следейки нивата на маслата, тъй като двигателя беше мит, и все пак има вариант от ниакаде да протече.
След два, безпроблемни месеца,(като изключим една мантинела и близката и среща с моята броня, благодарности на колегата monza) смених всички масла и филтри. Колата беше готова за планираната разходка из Алпите. Именно там ми изкочи проблема, който ме накара да пиша, тъй като не бях чел за подобен, а и не намерих с търсачката.
При сиране на бензиностанция, двигателя се изтормози и подкочи. Това ми привлече вниманието и при следващото спиране забелязах, че колата се държи все едно натискам спирачката за да спра, докато подавам газ. За да се убедя че е така, с малка скорост включих на N и оборотите застанаха на 2000. След спиране и подскачане на двигателя на D, оборотите се нормализираха 600~700. Другото, което ми направи впечатление, е че след палене сутрин на студено, доста по дълго оборотите стояха 1500. До сега при палене на студено 1600 за 10тина секунди и след леко изфорсиране, падаха плавно до 1000. На следващия ден след около 200км проблема си изчезна с високите в движение обороти и досега не се е пояавявал пак (изминати 1000+ км), но продължава да ме тормози, че нещо е имало. Никакви лампи не светнаха по таблото, както и автоматиха си превключваше плавно, единствено колата имаше доволна инерция :). Ако някой има идея, нека сподели.

Чет Апр 02, 2015 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моторчето за празен ход да позачистиш, опита ли? Също може да провериш дросела за отлагания. А, може и просто да се е "бъгнало" нещо :)

Пет Апр 03, 2015 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: subaru outback 3.0
Телефон: 0888 018 999
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз имах подобен проблем.След подмяна на всички възможни маркученца (вакум и бензинови), смених и гарнитурите на всмукателните колектори. Проблема изчезна. Моята кола е и газифицирана. Успех

Само да поясня и при мен проблема отшумя след 100-тина км. ,но се появяваше периодично.

Пет Апр 10, 2015 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На предния Аутбек, който обаче беше 2.5 имах подобен проблем, който идваше от стъпковото моторче. Свалих го и го понакиснах за няколко часа в WD-40. Доста мръсотия насъбира това моторче и понякога запецва, а то регулира оборотите на празен ход. След почистването проблема изчезна.

Сря Апр 15, 2015 9:36 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема