Отговори на тема
 Двигателя и воланът тресът при определена скорост 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Subaru Outback 1999
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, наскоро си закупих Субару Оутбек 1999г. автоматик и както е описано във форума първоначалното обслужване ми стъпи около 2000лв.
Когато купих колата спирачните дискове бяха криви и когато се натиснеше спирачка, колата тресеше здраво.
Смених масла, дискове+наклатки, ремък+ водна помпа+ролки, кормилен накраиник и още няколко дребни неща.
Това тресене от спирачките изчезна и като цяло колата работи супер. Остана единсвено един особен проблем с тресенето на двигателя и волана при определена скорост.
Обикновенно това тресене се появява на скорост 90-120км километра когато оборотите са над 3000. Предницата започва да тресе а волана да вибрира силно, но след като колата включи на следващата предавка всичко това изчезва. Балансирах гумите,а и тампоните които държат двигателя изглеждат добре. Някой от вас имал ли е подобен проблем?

Благодаря предварително.

Пет Юли 29, 2016 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много от нас я имат, но двигателя ти нвма общо с тресенето, причимите са в предницата и са много.

Sent from my C6902 using Tapatalk

Съб Юли 30, 2016 5:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако си от София - мини през някой от сервизите да ти инспектират по внимателно скоростната кутия.
Маслото на Кутията сменихте ли го и с какво?

Съб Юли 30, 2016 8:36 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Subaru Outback 1999
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
И аз предполагам, че е нещо от предницата, мисля, че имам една щанга да оправям там, но не съм сигурен, че е от това.
Инак и 2те масла са сменени и използвахме Fuchs.

Нед Юли 31, 2016 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема