Отговори на тема
 Ръчна скоростна кутия за Subaru Outback 2005 3.0 H6 
Автор Съобщение

Постове: 46
Телефон: 0876253025
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам Subaru Outback 3.0 H6 Sedan LL Bean Edition 2005, доста рядка версия.
В момента съм с автоматик, чудя се дали ако сложа ръчна скоростна кутия, ще се усети колата по-пъргава, в момента си е доста добре, но сякаш е муден автоматика, но пък е удобство.

Чудя се дали 6 степенната скоростна кутия е удобна и колата е значимо по-пъргава и бърза и дали си заслужава.

Също ако може да ми кажете като оферти и цени и от къде може да се намерят (ако си заслужава смяната вбъдеще)>

Благодаря Ви :)
Поздрави.

Вто Юли 25, 2017 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
6 степенната е удобна, но е много скъпа и рядка кутия.
Основно в Англия по моргите.

Ще развалил колата - ако ти трябва динамика търси турбо
 6

Сря Юли 26, 2017 7:10 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами то като цяло доста хора казват, че и с турбото ще разваля колата и струвало към 5к лева. Дали вреди на мотора по някакъв начин и ако си запознат с цените?

Сря Юли 26, 2017 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
запознат съм, но няма да ти спестя четенето.
Пусна една тема за тунинг и там ти се обясни защо да не го правиш, тук пак ти се казва че безмислено упражнение и ще ти струва много пари ( мин.4к лева ).

Ако ти е бавна колата купи си турбо Субару ( Импреза, Форестър, Легаси ) , конверсия от атмосферен към турбо двигател е по-скъпа от купуването на турбо кола.

Сря Юли 26, 2017 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
yoanmarionov написа:
Ами то като цяло доста хора казват, че и с турбото ще разваля колата и струвало към 5к лева. Дали вреди на мотора по някакъв начин и ако си запознат с цените?

Може и един турбо бан да си изпросиш и да четеш на спокойствие. Тенчо 10 40 може да ти направи тунинг кутия и турбо , но цена крайна трудно ще ти даде .Чети форума има написано. :idea:

Сря Юли 26, 2017 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря Ви.

Съжелавам за спама, просто и аз не знам какво търся, и съм доста незапознат. Очевидно ще си оставя колата както е :), а в бъдеще живот и здраве нещо с турбо.

Съб Юли 29, 2017 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Да преминеш към 6МТ и да се направи както трябва с нов съединител и прочие ще са нужни между 3500 и 4000лв. Като в тази цена ще се включат маховик с нови болтове, горна и долна помпа съединител, нов съединител, педали от маханична кутия, лоста с маншона вътре в купето. След всичко хардуерно ще трябва да се окабелят задната скорост, неутрална скорост.
И ДА, динамиката на колата ще се подобри, но не очаквай ефекта уау. За мен има ефект и бих го направил, но всеки сам си преценява за себе си.
Турбо също може да се сложи, но за под 8к лв няма как да бъде надеждно.

Съб Юли 29, 2017 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-лесно май става с компресор Раптор (болт он) ама за евтино не се надявай.
Ако Бойчо не е продал Форко иди го виж, ще ти излезе по-евтино, както беше написано по-горе.
И не се заяждам,ама LL Bean e рядка в България. В Щатите не е.
Успех.

Нед Юли 30, 2017 8:34 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аха, благодаря.

А сравнение с турбото, раптора повече мощност ли вдига, четох, че за ускорение до 100, сваля на около 5.5, някой да е правил с турбо и ръчна и да е засичал колко сваля?
Гледах на Subaru Liberty H6, че е около 5.5, но онази беше ръчна и там е вероятно да една идея по-бързо.

Благодаря.

Нед Юли 30, 2017 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами колега то след раптора Ина още неща а и зависи колко ти се влага в колата. Все пак от един момент нататък трябва да се погрижиш и за автоматика (усилени пакети) има теми стига да търсиш. За сведение раптора е към 5000 австралииски долара а ако добавяш хедъри и генерация отива още нагоре 2-3000 лв. Ремаповете са отделно в сметката. Това дотук е близо половината от цената на колата а може да продължим защото тоя кораб трябва и да спре а може да видиш темите за спирачките дори във този форум ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Нед Юли 30, 2017 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Винаги съм се чудел , защо един тунинг не започва със ремап на спирачки , а с повишаване на мощността :-~ .Може да бъркам , но този мотор е доста бърз дори и с АТ , който не вярва да гледа клипа от Узана 2015 как Аутбак гони Импреза доста понаправена с ръчни предавки :cool: . Не знам автора какво точно цели , но доста теми е написал (ръчна кутия , аспуси , турбо ) за повишаване на мощността , нека направи едно резюме какво точно цели. Тези проекти в които сток кола става ,,Бързи и яросни ,, са за филмите с висок бюджет , нека почете Форума и тогава да прецени , ще прави ли нещо или само ще пита , питани неща. ;)

Нед Юли 30, 2017 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите.

Относно моите цели:

В случая питал дали според Вас си заслужава да се тунингова и с кое най-добре да се тунингова, и по-скоро информация за това, кое колко вдига като бързина и динамичност. Основната ми цел, когато пуснах тези теми беше да видя опита на други хора с подобни коли, които са тунинговали и съвети от хора, които със сигурност разбират повече от мен. В момента разбира се нямам тези пари на куп и не бих тръгнал веднага да тунинговам, но понеже колата както казах е доста запазена и ми харесва се чудих с колко пари горе долу може да и се качи мощност. По същата причина гледах и ръчната скоростна кутия, понеже този автоматик е муден. Явно тунинговането на атмосферен двигател си е доста скъпо начинание. Като крайна цена се оформя над 10 000 лева, което е сериозна цена, но пък дори и след време да продам този автомобил, така запазен Legacy (седан) 2.5 GT модел (по-нов) ще ми излезе към 20-тина хиляди, а както казах си ми харесва доста този автомобил.

Извинявам се за това, че се повтарям с въпросите.

Благодаря Ви за отговорите!

Поздрави.
 15

Вто Авг 01, 2017 1:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема