Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Субару Аутбек 2021 - въпроси 
Автор Съобщение

Постове: 19
Автомобил: кафява кола
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Искам да го закупя. Ходих в Субару Мотърс, гледах го, карах го харесва ми.
Преди да го поръчам обаче поразрових за да видя какви са мненията, евентуални негативи или позитиви, слабости проблеми итн.

Тъй, като не съм имал допир до Субару за мен марката е непозната.

Виждам че се коментират по активно два проблема, които засягат ( според описанията) моделните години 2019-2020.
Субару в момента предлагат моделна година 2021.

Първият проблем, който се обсъжда по-широко е с предното стъкло. По-конкретно слабото или тънкото или как да го нарека чупливо предно стъкло.

Проблема е че стъклото се напуква без никаква причина. Според мненията е стрес, който идва от самата конструкция и това че стъклото е прекалено тънко.

Има собственици, които са сменили по 2-3 стъкла в рамките на първата година. Лошото е че това става по застраховка а не по гаранция. Субару все още не са признали никакъв производствен дефект , няма рекол и не се признава за гаранционен дефект.

Вторият проблем е с изтощаване на акумулатор в рамките на няколко часа или при престой нощта.

Ще се радвам ако собствениците на тази моделна година на Аутбек дадат малко повече информация.
Съществуват ли тези проблеми в моделна година 2021.
Има ли други проблеми , които биха били притеснителни.

Всякакъв опит ще бъде полезен.
Благодаря

П.П. Утре ще говоря с дилъра но съм сигурен че там ще ме уверят че проблемите са отстранени.

Чет Фев 03, 2022 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Астматика 2.5 достатъчен ли ти е?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чет Фев 03, 2022 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравей, Динамиката е ок. СВТ-то също е добре направено и не се натрапва. Колата ми допада от към техника, управление, интериро и комфорт.

Единствено искам да разбера дали са коригирали проблемите, които описах.

Чет Фев 03, 2022 9:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кой е източника на информация за тези проблеми?

Чет Фев 03, 2022 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Различни форуми, предимно американски

https://www.subaruoutback.org/threads/a ... ad.529467/

https://www.carproblemzoo.com/subaru/ou ... oblems.php

https://www.subaruforester.org/threads/ ... ed.825737/

https://www.torquenews.com/1084/subaru- ... -dismissed

Знам че за САЩ, Субару си имат заводи там и колите се асемблират в САЩ. За Европа идват от Япония според дистрибутора.
Въжможно е тук да няма такива проблеми.

Чет Фев 03, 2022 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2.5 BS - CVT
Нов фен
Отговори с цитат
Аз например срещнах оплаквания от проблеми с мултимедията, там почти всичко се управлява от тъчскрийн. От моя личен опит обаче с предходната генерация, това което е излязло като технически бюлетин (рекол) в Щатите, го имаше и тук.

Чет Фев 03, 2022 11:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Проблемите с мултимедията са ги решили с ъпдейт. Гасненето по време на движение и рестарта.

Да 90% от фукциите са ги интегрирали, като управление от дисплея. За добро или лошо. Но те всички нови автомобили са така

Играх си доста с мултимедията докато тествах колата нямаше проблем. Дори и да има това не прави колта ненадеждна.

По-скоро изтощаването на акумулатора и стъклото биха били по притеснителни.

Пет Фев 04, 2022 11:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това с акумулатора е стар проблем на радиата с блутуут още от първото XV. При наличие на скачен телефон мултимедията не заспива и продължава да си търси у-вото.

Пет Фев 04, 2022 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Това, което успях да намеря е проблем с контролния модул за управление на задната електрическа врата.
От там и висока консумация от акумулатора.

Тук е описано по-подробно но виждам че афектирани са моделна година на Аутбек 2019-2020
За 2021 към момента няма никакви ТСБ или рекол-ли.

https://www.subaruoutback.org/threads/2 ... em.527080/

Пет Фев 04, 2022 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
@redex

Прекалено много се притесняваш май и то за дреболии - колата е гаранционна все пак.
Изгърби ги за отстъпка и си ти.

Пет Фев 04, 2022 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вмакс, отстъпка направиха, закупуването е лесната част.

Това, което се опитвам да избегна е последващи посещения в сервиза, дълго чакане за диагностициране на проблема и след това отновно дълго чакане за части итн.

Минал съм по този път с не една нова кола и се опитвам да си взема автомобил, който поне да изкара до 60-70к километра без гаранционни ремонти.
Именно затова се насочих към Субару. Да е надеждно, да е 4х4, да може да натовари хладилна чанта чадъри шезлонзи... и когато ми потряба да запали и да тръгне. Чета и разпитвам, защото както писах не съм имал допир до марктата и за мен е непозната.

Пет Фев 04, 2022 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами тук сме секта, та лошо трудно ще чуеш…
60-70х км казваш…според мен тук таргета ти е консервативен. Аз бих очаквал 150х км

Единственото което би ме притеснило е представителството, но това си е субективно мое мнение

Пет Фев 04, 2022 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вероятно си прав че съм консервативен.
Ако Аутбека успее да направи 100к км без дефекти директно ставам и аз сектант.

Идеята на темата е да чуя нека да го наречем недостатъците или дребни проблеми. Това не означава че колите са лоши.

Споменаваш че представителството би било притеснително. Какво визираш? Сервиза или търговците. Предполагам сервиза.
Аз затова се насилвам да разбера какви потенциални проблеми има ако има за да знам какво би ме очаквало.

Между другото станах с много добро впечатление от търговците.
Като цяло отношението беше добре. Дори в началото, докато само оглеждах без да отварям дума за подробности и евентуална покупка.

Пет Фев 04, 2022 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не съм имал опит със сервиза, но няколко пъти съм се пробвал с търговците да обсъждам покупка и не ми допаднаха като отношение и познания. Особено когато някой използва нон стоп паразитни фрази като “ и в този ред на мисли”, по 2-3 пъти в изречение не прави добро впечатление.
На последното изложение преди ковид, бяха доста неподготвени - питам нещо - ами не знам, ще трябва да проверим. Ако ще продаваш нещо, трябва да знеш повече от клиента и да се стараеш.
Продават коли за фенове, но не са фенове
И те така

Съб Фев 05, 2022 12:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Отговори с цитат
Ами Стъни, ние не сме точно мечтаните клиенти ROFL
Те са си прочели брошурите и са дотам. Нямам голям опит с дилъри, но във Форд и Тойота положението беше същото- питаш и почват да се чешат по главите. Явно проблема е в нас :giggle:
С дилърите само търговски въпроси, другите са за форумите ;)
Дори ръководителите на сервизите в тези представителства не си пишат домашното.

Съб Фев 05, 2022 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Попитай ги ,кога ще имат модел 2022г. Трябва да са изчистени детските болести. Имам приятел с американския модел 2020 и освен рестарирането на централната конзола от време на време, други проблеми е нямал. Сега пуснаха ъпдейт и ще му го качвам тези дни. Правих тест драйв на Outbeck Adventure 2021 и не ми хареса изкуствената кожа. Двигателят ми идва слаб-свикнал съм с Турбо Субару и ще се целя в outback Touring XT 2.4 DIT като му дойде времето.
Успех в избора.
P.s. Мартин от “под прикритие “си вземал Outback[emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Съб Фев 05, 2022 10:18 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
С търговците нямах проблем. Разговора протече любезно и нормално. Аз съм доста отворен и протокол не спазвам. Отивам, питам ,искам. Отговориха ми, дадоха ми, доволен съм.
Не задавам технически въпроси в дълбочина. Тук презумцията е че нали нов автомобил и не би трябвало да се интересувам от кое как работи.
За мен е важно посещенията в сервиза да са сведени само до техническото обслужване. Колкото по-малко се занимавам със сервиза, толкова по-добре :-)

Относно колката. Аз също тествах 2021 Адвенчър едишън. На мен точно пък тапицерията ми хареса. Издръжлива е, лесно че почиства и е комфортна ( мое мнение). Ще използвам колата по предназначение, ще излиза извън пътят, ще е кална, ще внасям кал в нея.

Управлява се като седан, комфортна е, позицията на седене за мен е много добра. В същото време има проходимост, просторна е, има хубав външен вид и няма недостатъците на тежките СУВ-вове.

Двигателя не е от най-темпераментните но за мойте нужди е достатъчен.

Изгледах няколко ревюта на моделна година 2022. Не задълбавах в детайли но не видях значителни разлики в техниката. Същият двигател за Европа, Има вариант с повишен клиренс и са набутали АТ гуми. Другата седмица ще се чуя с търговците за да разбера кога се очаква в България и кога ще може да бъде поръчан. Всичко е с поръчка. Нямаха налични автомобили. Срокът за доставка е до 6 месеца, като обикновено идвали по-бързо.

Относно проблема със стъклата. Не успявам да намеря коментари или оплаквания от европейски потребители. Единствено в САЩ има проблем.

В Европа или няма проблем, или не го обсъждат. Допускам че едва ли коннкретно модел 2020 би бил афектиран. Ако има проблем, то той бил и с други моделни години. Тук също никой не каза че е изпитвал подобен проблем. Вероятно са изолирани случай.

Съб Фев 05, 2022 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз лично като стар субараджия бих изчакал мин 1 - 1.5 години след представянето на модела (специално за субару).
Винаги има някакви дразнещи детски болести от различен вид, които дори и да ги оправят (след време), по добре да си ги спести човек.

Този модел за Европа е нов - представиха го в лятото на миналата година, и се продава от кажи речи 3-4 месеца; т.е. тепърва ще излизат някакви неща покрай европейските клиенти.
Затова не намираш и оплаквания от тях бтв - колите тук са все още чисто нови. 2020 както и (почти цялата) 2021 в Европа се продаваше предходният модел.
Бих отложил покупката за есента - ще се понатрупат мнения, а вероятно и "фиксове" в самият автомобил.
А тайно се надявам да вкарат и някой от турбо моторите за европа (1.8 DIT?), но шансът е супер малък.

това че двигателя 2.5 на някои хора "им идва слаб" нищо не значи - ОК си е, стига да не си "нервак".
Ограничението е 140км/ч все пак, а ако тръгнеш на дълъг път извън БГ си е макс 130.
Определено 120-140 е комфортната зона на тия коли - откъм шум, мощност, еластичност. Пускаш темпомата, цъкаш музиката, и километрите се топят :D

Сервиза в София го ползвам, аз лично нямам оплаквания. Каквото съм искал, са го направили/поправили. Текущата му кола я купих от Германия на 1 година, с гаранция и всичко и тук ми я признаха и заведоха "на отчет".
Но цените са им височки.

успех!

Съб Фев 05, 2022 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти за мнението.
С моделните години малко не се ориентирам.
Както казваш лятото на 2021 са представили моделна година 2022, в същото време в ценовата листа е посочен моделна година 2021.

Сега виждам че ще излиза моделна година 2023. Това е моделът, който вероятно ще преставят тази година тук в България.

Приемам факта че моделът е нов и все още не е натрупал достатъъчно километри а от тук липсва и обратна връзка от клиентите.

Аутбека, който тествах беше на 35к километра и нещо. За мен беше полезно да тествам кола, която е навъртяла повече от 3-4к. Направи ми впечатление че нямаше паразитни шумове вътре в купето. Нищо не скърцаше или хлопаше.

Според това, което успях да намеря, за европа няма да се внасят турбо двигатели. Търговеца също спомена че 2.4 Т няма да бъде внасян.

От това, което чета, Субару работят заедно с Тойота върху хибриден модел. Ако спекулативно приемем че ще използват системата, която се вгражда в тойота рав4 и Тойота Камри, Хайлендър, то би трябвало да се появи 2.5 литров двигател с хибридна система. Тествах Тойота Камри с тази конфигурация и колата бееш доста пъргава.

Относно сервиза, приемам че до 100к ще го посещавам само за техническо обслужване и някоя друга дребна повреда, която ще мине по гаранция.
Техническото обслужване на настоящият модел е около 400 лева с ддс. На определни километри е малко-повече. Съвсем нормална цена.

Сервиза на Субару мисля е общ с този на Киа ?

Заиграх се по детайлно с нивата на оборудване. Първоначално мислех че между Адвенчър и Премиум, разликата е само в кожената тапицерия и люка. Неща, които спокойно мога да подмина ( въпреки че на настоящата ми кола ги имам) Обаче виждам че в Адвенчър аудио системата е стандартна, без субуфер и с 6 тонколонки. В Премиум е Харман Кардон със субуфер и доста здрав усилвател. Аз тествах точно Премиум и звука е много приятен.

Ценово разликата между двете нива е около 7к лв.

Не успях да намеря конфигуратор в който да мога да избирам или премахвам екстри. Ще ги питам мога ли да добавям конкретни екстри в дадено ниво или просто трябва да взема нивото, както се предлага без конфигурация.

Продължавам да чета и да се облъчвам :-)

Нед Фев 06, 2022 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
tarambuka3500 написа:
това че двигателя 2.5 на някои хора "им идва слаб" нищо не значи - ОК си е, стига да не си "нервак".
Ограничението е 140км/ч все пак, а ако тръгнеш на дълъг път извън БГ си е макс 130.
Определено 120-140 е комфортната зона на тия коли - откъм шум, мощност, еластичност. Пускаш темпомата, цъкаш музиката, и километрите се топят :D

Не е до нервак. На мен примерно пробегът ми е 90% извънградски и от него поне 80% по пътища, които не са магистрали и са пълни с камиони, обикновено каращи по 4-5 в колона един зад друг без никаква дистанция помежду им. Карам до 10 км/ч над ограниченията (по скоростомер, иначе по GPS съм до 2-3 км/ч отгоре) с изключение на моментите, в които изпреварвам. Но за мен е много важно при гореописаните условия да мога нормално да изпреваря, без да се напрягам, да броя камионите и да меря правите. И без да съм нервак, след като съм карал достатъчно 3.0 и 3.6, някак си 2.5 с 10-те си секунди не ме радва никак. Това беше едната от двете причини, поради които се отказах на този етап да гледам колите в магазина. Другата беше CVT кутията. Отложих го максимално във времето, намирайки след 6 месеца компромисен вариант - 10-годишна 14-ка с 3.6 и 5ЕАТ, но в крайна сметка в някакъв момент ще се стигне до това, което се предлага в магазина с всичките му ограничения, както са тръгнали нещата.

Темпомат и постоянна скорост в моя случай са неприложими поне до 2027-ма (уж за когато отложиха завършването на АМ "Хемус").

Пон Фев 07, 2022 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >