|
Страница 1 от 1
|
|
Мнения за 2021 Outback 2.4 XT 260hp
| Автор |
Съобщение |
|
dimitar_d
|
|
Здравейте,
Мога ли да Ви помоля да споделите мнение за Wilderness модела?
Интересува ме по-конкретно дали си заслужава цялото усилие да се внесе от северна Америка. Чел съм статии, гледал съм ревюта за оффроуд възможностите, но все пак ще съм благодарен да чуя Вашите гледни точки за детайли като CVT, разход на големия двигател 260к, допълнителната височина спрямо другите Outback Тримове и тн.
С уважение Митко Димов
|
|
|
|
| Съб Авг 24, 2024 7:54 am |
|
|
|
gligor
Регистриран на: Чет Мар 21, 2019 10:25 pm Постове: 106 Местоположение: София - Банско
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 105  
|
|
Аз бих звъннал на два три от белите сервизи за мнение за някакви детски болести и дали се лекуват тук. И за CVT то съвет, дали е някаква подсилена или нормална; каква точно смяна масла се прави, дали се сменя филтър и други консумативи. Не всички майстори правят еднакво успешно ремонти на автоматици. Във форума е писано за CVT
Дали се газифицира успешно, ако ще се прави на газ.
Височината поне на по-старите модели може да се увеличи с подложки.
Иначе този модел изглежда много съблазнително. Аз се бях загледал по едно време в 3R с мощен мотор и здрава кутия. За мен един от основните фактори за тази марка (освен този форум) е наличието на добри сервизи където да разбират от точно твоя модел.
|
|
|
|
| Нед Авг 25, 2024 11:00 pm |
|
|
|
атанас захов
Регистриран на: Сря Авг 12, 2015 3:48 pm Постове: 61 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outbаck 2016 2,5 at
Телефон: 0899293643
Рейтинг: 28
|
|
Този модел е с кутия от Асцент, с променено предавателно число на задния диф. Също числото за предаване на централния диф е 15.5, при 2.5 е 13.5 мисля, апри 3.6 е 12.7, което я прави най-зле за катерене в заводски вариант. Може дапълнително да се добави Torq locker и при Дивака, което го прави още по проходим. И кутията има други настройки. При Wilderness на Аутбек само x mode не изключва след 50-60 км м час. Клиренса е 9.5 инча от завода. Аз лично съм правил катерене с нормален 2.5 до връх Ореляк, 1 час катерене и после още толкова спускане на X mode, само по камънаци, никакви проблеми с кутията. Би трябвало и при Wilderness да няма проблеми. Разхода предполагам ще е по висок. И аз се замислям за Wilderness напоследък.
|
|
25
|
|
| Пет Окт 18, 2024 7:57 am |
|
|
|
cerrone
Автомобил: 2010 Subaru Legacy 2.5 170hp
Рейтинг: 0
|
|
Привет. Един принципен въпрос относно XT двигателя на Субару - може ли да се газифицира? Някакви особености, които трябва да се вземат предвид?
|
|
|
|
| Нед Окт 20, 2024 1:30 am |
|
|
|
tst
|
Колега, по принцип преди да зададеш въпроса виж дали вече не е дискутирано. Виж тук XT и газова уредбаИма и други постове - просто се разрови. cerrone написа: Привет. Един принципен въпрос относно XT двигателя на Субару - може ли да се газифицира? Някакви особености, които трябва да се вземат предвид?
|
|
|
|
| Нед Окт 20, 2024 12:32 pm |
|
|
|
cerrone
Автомобил: 2010 Subaru Legacy 2.5 170hp
Рейтинг: 0
|
|
Привет отново. Всъщност темата е от 2010 година, а аз имах предвид новите XT двигатели, които се използват в последните 4 години, като на модела Wilderness. Все пак може би има особености при новата технология и исках да разбера дали колега от форума е направил такава конверсия с новите модели.
|
|
|
|
| Пон Окт 21, 2024 12:35 am |
|
|
|
Vmax
|
|
| Пон Окт 21, 2024 7:05 am |
|
|
|
ysnhwm
|
|
Здравейте, обмислям покупка на американска версия Outback с 2.4л 260к.с. мотор. Интересува ме надеждността на двигателя, става ли за газифициране(не държа, но е добре да го има като опция), слаби места и за какво се гледа при оглед? Има ли задължителни големи обслужвания/ремонти и на какви интервали са? Също, какво е положението със смяната от фаренхайт и мили към градуси и километри? Както и всичко друго, което би могло да е полезно при оглед и покупка на такъв автомобил.
Благодаря!
|
|
|
|
| Съб Ное 16, 2024 3:04 pm |
|
|
|
askeless
|

За газифициране става, скоро ще има ъпдейтната форумна тема по този въпрос, интересно четиво ще е.
За кутиите преки впечатления нямам, пишат се само добри работи, макар че е цвт. Х-мод е доста модерен тракшън. В интерес на истината, гледам доста офроуд клипчета и аутбек 2.5 не се представя добре на диагонали, нито на тракшън чалиндж при една задна гума със сцепление. Това на терен от пясък, чакъл и пръст с умерена стръмност. Интересно е какви неподозирани сув-ове минават през същия терен доста по лесно, заради доста добрия тракшън. Говоря за сув-ове със самоносеща конструкция. Моето лично мнение е, че най-големият плюс на Субару авд задвижването е стабилността и устойчивостта и най-вече сигурността по нормалните пътища, както и лек офроуд. Някога колите бяха по-леки, по-къси и имаше и механични блокажи, за това драпаха наистина много. Сега са тежки и модерни и фокуса е в друга посока. Пс. Някой ако има повече инфо за чисто механичното задвижване и то не в цвт частта, а в т.нар раздатка, ще ми е интересно.
Колкото до двигателя - фа20/24 серията е модерен мотор и като такъв с времето със сигурност ще има проблем с разход на масло. Ниски чела, тънки сегменти, екология, неизбежно е. Може би при обслужване на всеки 10к с различно от препоръчваното от Субару масло ще задържи този момент. Директното впръскване също има своите недостатъци, но то друго от новите модели така или иначе няма. Иначе фа20/24 серията е с ексцентрични биели и има теми за проблем с биелни лагери, особено при турбо апликация. За нова кола не мисля, че би било проблем пак при редовно обслужване, поне едно 200к км.
|
|
|
|
| Нед Ное 17, 2024 11:29 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|