Отговори на тема
 Теч от капсулован маркуч на хидравликата? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 338
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
OUTBACK'98. Днес реших да поизчистя двигателя и забелязах в долната част извивката на тръбите на хидравликата,че са омазнени #-o .От там на горе тръгват два маркуча ,единият от които е облечен в метализирано спираловидно фолио и е прищипан в двата си края директно към тръбичките.В началото си тръбичката има шийки (и от двете страни) и капсолования маркуч се върти около основата им.Точно там просълзява.Това е маркуча,който връща и влиза в долната част на съдчето за доливане.Нивото не изглежда да е намаляло.Другия маркуч(силовия-с високото налягане) изглежда здрав.Та,мога ли този за обратното връщане да го сменя с некапсулован маслоустойчив обикновен и да го стегна с две скоби около тръбичките(там няма такова налягане). Дали рискувам , ако влезе въздух в инсталацията,защото ще изтече малко масло (само ли се обезвъздушава)?....Или да увия в основите между маркуча и тръбичките с "нещо",спиращо теча? Моля за идеи [-o< ,че ми е писнало на всяка кола в началото да правя хидравлики(старото пък течеше от семерингата около пръта за волана,там го оправих с раздуваща течност за гума :lol: ,едно гнусно рено еспейс пък спука силовия на втория завой след покупката му,а после още кво става,не ми се пише) :oops:

Вто Фев 23, 2010 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 769
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
можеш да го направиш със скоби , там няма налягане . за обезвъздошаването , като налееш масло , палиш двигателя и въртиш кормилото наляво надясно до краино положение една две минути и така се обезв.
а иначе в Пловдив има фирмички които карбоват тръбичките и ги правят като оригинални , в Плевен не знам , можешда се поинтересуваш за такива .успех :smt023

Вто Фев 23, 2010 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 338
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
kiro_ema написа:
можеш да го направиш със скоби , там няма налягане . за обезвъздошаването , като налееш масло , палиш двигателя и въртиш кормилото наляво надясно до краино положение една две минути и така се обезв.
а иначе в Пловдив има фирмички които карбоват тръбичките и ги правят като оригинални , в Плевен не знам , можешда се поинтересуваш за такива .успех :smt023

За съжаление в нашия не малък град имаме основно "голфаджии" и "астраджии" монтьори,наследници на "ВАЗ","ЗАЗ","ГАЗ"и"Moskvitch$.За една повреда в три различни сервиза ти дават три различни диагнози(като в здравеопазването).Другите са тенекичикиджии(извинявам се за правописа пред по-"напредналите" в това),маслообменници и най- вече мошенници.Благодаря за поддръжката на мнение за побългаряването на маркуча при моите условия :smt023 .Все пак , ако има и нещо по-различно който му се щенка-нека пише :P

Вто Фев 23, 2010 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема