Кои модел да купя Н6 или 2.5
| Автор |
Съобщение |
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|

Здравеите на всикчи колеги, чета форума от няколко години и ето че наи накрая се отървах от една голяма грешка Ауди А4 2000г. И сега е ред да влезна при вас! Спрял стм се на Аутбак, 99-02г. Колебая е се кои да е мотора? Гледах доста, четох много..... колега от форума наскоро ми каза че по добре е H6 2.5 е с ремък и са си едни прилични разходи за обслужване, Н6 пък с верига (поне така разбрах) и това обслужване липсва, но пък идва предполагам значителна разлика в разхода на гориво. Смятам да го карам изцяло на ГАЗ. Даите някои съвет? Колко ще харчи? (ще се ползва за семмеина кола ще се кара спокоино и далеч от големи задръствания) Какви разходи да очаквам, за облужване? Чупят ли се, колко често и колко срува ремонт на възлите които липсват при обикновенните автомобили без задвижване 4х4 ( диференцияли, VDC, .....) И по скоро съм харесал този: http://www.cars.bg/u344488Изглежда добре, на снимките. Някои от София виждал ли го е, някои ходил ли е да го гледа? Понеже съм от Бургас и... не ми се тръгва еи така а и все още не съм се спрял точно на модел. Моля ако някои колега има възможност да го погледне и да каже за какво иде реч. Пък ако наистина е Хубав....  бързо колегата помогнал ще бъде почерпен ;-) Ще бтда благодарен и на колеги с H6 да споделят за.... каквото и да било от шума в купето, разхода, проходимоста (маи няма нужда да я споменавам) удобство, комфорт и всичко. А и още нещо Удобно ли е на задната седалка при наличие на детско столче да седнат още 2-ма души? (това е доста важно, понеже не ми се вижда чак много шитоко отзад. Благодаря на всички ви предварително и искрено се надявам да се пресъединия.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пон Апр 25, 2011 9:06 pm |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
Ако можеш да "преглътнеш" високият данък - H6, разхода на бензин е 10/15 извън/във града... и ще си караш спокойно, както каза веднъж жена ми: "Ами то - никой не ни изпреварва!". 
|
|
|
|
| Пон Апр 25, 2011 9:56 pm |
|
|
|
Mladen99
|
DARKO1 написа: Ако можеш да "преглътнеш" високият данък - H6, разхода на бензин е 10/15 извън/във града... и ще си караш спокойно, както каза веднъж жена ми: "Ами то - никой не ни изпреварва!".  Разликата във данъка няма да е кои знае колко (и ще го проверя колко е точно) но мисля че ще е 70-80лв. повече за Н6 иначе 12/100 смесено на ГАЗ да е доиде 14 ще е доста добре. Ох Дилемата наистина е много голяма, че да видим, накрая на къде ще ни наклонят мненията и дано са от полза..... Уха... цифрите са наистина сериозни: около 316лв. за 2.5 и 426лв. за 3.0л. Започвам да мечтая за Баджа... че пикапите ги таксуват по друга тарифа (пои познат с тоиота пикап от същия клас плаща 17лв.) само дето няма стинки за баджа-та Колега гледам че си с Н6 я сподели оборотите извънграда на последна предавка при скорост 120 или повече (че спорих с един познат за това)
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пон Апр 25, 2011 10:21 pm |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
|
Със 130 км/ч - около 3000 об./мин.
|
|
|
|
| Пон Апр 25, 2011 10:39 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
H6,от 2 години го карам и му се радвам, разхода е доста приемлив.
скачай в него и не му мисли,ако можеш да си платиш данаците
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 8:36 am |
|
|
|
Mladen99
|
valadares написа: H6,от 2 години го карам и му се радвам, разхода е доста приемлив.
скачай в него и не му мисли,ако можеш да си платиш данаците Данъка все ще го платя, но един вояджер 3.3 v6 харчи кажи речи същото а комфорта на голямата кола е х2, а се намират и модели AWD
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 10:24 pm |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
|
от прочетеното до момента, останах с впечатление че H6 май не е много благодатен за газифициране за разлика от 2.5 Mladen, как може да сравняваш ван с лек автомобил, а за комфорт на возия се съмнявам силно при все че не съм се возил във въпросния крайслер, да не говорим за качество на изработка при американски автомобили.
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 10:27 am |
|
|
|
valqk
|
Колегата, явно си търси повод да не си вземе Суби  Откак съм тук го гледам, как пише, че иска Суби и сега го сравнява с Вояджър  Успя да разкара 'грешката' и сега пак чудене  Направо си вземай Вояджърка, че после пак да те е яд.  Аз също се надъхвах за H6 в началото, но: 1. Голям данък 2. Трудно му се слага газ (поне до колкото съм гледал тук - течна фаза, иначе ядове). Успех с избора! Много ми е любопитно какво ще вземеш. Ще следя с интерес.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
Последна промяна valqk на Сря Апр 27, 2011 1:40 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Апр 27, 2011 10:48 am |
|
|
|
bubaru
|
|
H6 твърдо, харчи почти еднакво, ако не се състезаваш, върви много по-добре, има по-добър звук.
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 1:16 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
H6 е по-доброто решение без данъците, верига вместо ремък, практически е вечно ако не се напъва.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 1:43 pm |
|
|
|
Mladen99
|

valqk написа: Колегата, явно си търси повод да не си вземе Суби  . Не колега, страшно много го искам, но не съм сигурен дали ще ме удоволетвори. 1-во имах един мерцедес купе, и го махнах поради това че чаках дете и ми трябваше кола с 4-ри врати. и се позаребих с аутбека. Обаче много хора коментираха високия разход, тръдното газифициране, ядове, (лично бях свидетел на чистонов форестър 2.0л с газ как за 3-4 месеца и няма 50-60х.км. направи основен ремонт и после пак си тракаше...) Затова преминах към мотор 1.9тди на Фолцваген които наистина е много икономичен и надежден, с малко скъпо обслужване (предполагам колкото на аутбак 2.5) обаче не само това му е скъпото, носачи, тинтири минтири..... и т.н.т навсичкото отгоре се оказа че е доста тясно, уж не съм много висок, обаче когато си направя удобна седалката зат мен е доста тясно, а когато сложиш детско столче отзад може да седне само още един човек (а на мен често ми се налага да пътувам с 4-ма възрастни и детско столче за по 150-200км. и нее изобщо комфортно. След като продадох Аудито се насочих към Вояджера, но наистина там разхода е голям, макар че един шаран 1.9тди обърнато в пари ще харчи същото, а шарана си е доста тесен, макар и миниван. Ако сравня шарана с аутбака разликата е че ако се наложи може да качиш 2-ма човека повече в шарана (без багаж +товва че е тясно и за дълги преходи нее удобно) Аутбека пък е 4х4 и може да отидеш на невероятни места зима и лято. Ако сравня Вояджера с Аутбека, вояджера печели само че е голям и комфортен за разлика от потатъчните разходи. Озпаднах малко в подробности, но.... Просто ми трябва кола която да събере 4-ма възрадтни + дете в детско столче (което заема място на едър възрастен) и малко повече багаж, да е сравнително икономична 12/100 газ ще е повече от перфектен разход, и потдръжката да нее скъпа и да не се налага да се сменят много скъпи неща често (като носачи на Аудито примерно) Според мен, нее много а наи голямото ми желание е да го намеря тук в този форум, защото и Е-класата на мерцедес комби ще ми е добре, но пак казвам искам тази марка да ми върши работа понеже сме имали ЛЕОНЕ комби 84г. автоматик, ел.стъкла, дигитално табло, уникална кола за годините си, но поради финансови причини се разделихме преди доста време. Нямам вече време за писане, но ще следя мненията и дано да се видиме с колегата от варна които ми обеща че ще се обади като идва към СЛ.Бряг за да провериме дали наистина ще ме задоволи това возило.
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 3:33 pm |
|
|
|
valqk
|

Според мен в каквато и да е КОЛА 4ма + столче ще е тясно. На мен 2.5 ми дава 10.5-11.5/100 (до 13-14 като се гази до 140-160) газ извън градско и вече има навъртяни около 35к на газ (за сега върви ок). София-Русе ми дава около 11 (на магистралата 130-135, след това 100-115) Не мисли за субаруто като за вседеход. Това е КОЛА с МНОГО голяма проходимост, но кола. И аз в началото се бърках. Сега много внимавам, щото видях, че като(докато не си е ок) закъсаш в калта с нея значи си е таковало таковата...  Така както ми го описваш ми звучи все едно искаш Е класа дизелче 250  Според мен просто намери някой от Бургас или отиди в някоя автокъща с 5ма човека и се качете и вижте  Някои хора, казват, че им е тясно отзад. Други, че е ок. Аз като се возих си е ок. На малката столчето като е много наведено назад (легнала) и опират кратата в предната седалка, освен ако не дръпнеш предната седалка малко повече напред (и отпред става тясно). Относно височината - е ок, аз понеже търкалям и едно волво с40 от време на време и редовно си удрям главата я в тавана, я в гредата при слизане, защото тавана си е нисък. А другия ти вариант е БУС  Относно 150-200км са си нищо. Последно карах София-Загреб (около 11часа) само аз и не бях МНОГО уморен. Много приятно и ако имах и темпомат работещ, щеше да си е голям кеф за каране (е и по техните магистрали де). Бяхме 4ма и всички си бяха съвсем ок - като за такъв голям преход. Не са се оплаквали да им е тясно или нещо друго. (относно комфорта и возенето).
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 4:23 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
|
Колега да ти кажа аз как ги виждам нещата 1.Субару е с много по-здраво и по-евтино окачване от Ауди 2.Да се сравнява ван с лек автомобил е доста неправилно. Все едно да сравняваш бус с кола, лично на мен буса не мие удобен 3.Голяма кола, 4х4 и да е икономична е някакси несериозно, въпреки че 12/100 газ извън градско не е непостижимо даже си е съвсем в нормите зависи колко ти тежи крака. Аз успях с големи усилия да сваля моята 2.5 мотор на 8.5/100 бензин 4. Както каза колегата valqk на теб ти трябва бус защото и аз не се сещам за кола в средния клас коя то да е достатъчно широка че да се съберат 2 възрастни + детско столче че и да им е удобно.
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 5:22 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
Колега, с теб се чухме по телефона, идвах до Сл.Бряг ама не стигнах до Бургас да ти звънна. Аутбека H6 3.0 2001 г., който карам сега ми дава разход 12/100 газ извън града и газовото работи перфектно, а е Фобос. И стига с тея данъци...данъка се плаща веднъж годишно, не е всеки ден...+ - 150, 200 лв повече на година, обаче с тая кола не сменяш за цялата година нищо, освен масло, филтри и накладки...Карал съм и доста други марки автомобили, при които разхода на гориво е нисък, но за сметка на това постоянно са в бокса  Окачването на Аутбека е невероятно здраво... И само да ти кажа, СУБАРУ не е марка, а е мания...Купиш ли си веднъж, си обречен Успех!!! 
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 7:52 pm |
|
|
|
Mladen99
|
Много ми се искаше да е Субару следващото возило, но явно минивана ще излезе по доброто.... (и в краина сметка не се знае) Но говоря за миниван НЕ Микробус!!! Не търся и кола която да харчи 5/100 или по малко (като аудито) понеже в този клас няма такива. Лошото е че из Бургас много рядко се срещат такива, а по автокъщите въобще, но ако трябва ще отскоча до Варна където е наи близката продаваща се таква кола. Питането ми наистина беше друго за разлика между 2.5 и 3.0л мотор? Някаде пишат че харчат еднакво??? Ако е така 12/100 газ на спокоино каране ми звучи добре, но дали напрактика на Н6 ще е толкова? Пък за широкото ще му мислим. А относно Е250, не ми е любим мотор харесвам Е230 и Е290тд(от по старите) и Е270цди (от по новите) 
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 8:00 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
|
| Сря Апр 27, 2011 8:58 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Много е прав колегата за шарана,а ако някога си чел аутобилд,което си е VWbild там има статистика на ADAC в, която VW Sharan и групата здраво подпират списъка по надеждност ОТДОЛУ разбирай: всичко се поврежда Във Варна не съм видял по автокъщите свястна кола,каквато и да е ,дори и такава без удар. А сега дочетох темата и: Аве колега кво се напъваш с този форум.Ти имаш прекалено високи изисквания за СУБАРУ.Тук почти няма човек дето да му е мерил ширината на седалките и т.н. Ама да ни месиш тука главите с Вояджър и Шаран  Ще ме скъсаш.Какво въобще очакваш да прочетеш тук за тези модели.Виждам,че отдавна пишеш и трябва да си разбрал,че подкрепа за нещо друго няма да получиш  Хайде със здраве и си вземи една ДАЧИЯ комби 6+1 много са широки и ако е дизел много са икономични  И пусни снимки да се похвалиш 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 9:16 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
|
| Сря Апр 27, 2011 9:54 pm |
|
|
|
valqk
|

Не бе хора, недейте така - човека гледа от практична гледна точка. И аз като вас се впрегнах в началото, а той кола си търси, която да му върши работа - не е фен, а иска да знае дали ще е ок за него. Но това с ходенето и возенето просто трябва да го направиш, че да мирясаш, че не е това, което очакваш - сериозно. Аутбека е, просто комби с висока проходимост - нищо повече. Даже е и евтино като материали и комфорт - неможеш да го сравняваш с Мерж и БМВ - факт. Субару е фенщина - предимно. Пък като покараш година става и мания. Пък после другите са ти смешни за доста неща, ама докато не навъртиш километри - няма как да го разбереш. Имам един колега като теб - той ме зариби в началото, но той така и не кара Суби, само се чуди и се куми  Смени 3-4 коли през това време и само обеснява на сина си като се виждаме, че това е кола ама е като джип  Просто Субару си е Субару. Имаш ли много големи очаквания за него - винаги те разочарова, а пък ако нямаш - само те очарова. Аз повече няма да пиша, докато не идеш да повъртиш кръгчета. (ако идеш де - защото ще видиш, че ще се откажеш ако си мнителен). Айде бе колеги, толкова ли няма някой от Бургас, да го повози човека? Нали има фенове от там с бецин?  п.п. По темата: Вземай H6 и въобще не му мисли!
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 10:48 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Темата е между 2,5 или 3,0 литра не шаран вояджър и всякави други лайна , от 100км се вижда че 3,0 литра е по добър а и няма как да е друго , слага газ и кара кво толкова , едно горяло 12 а другото 14 страшна разлика , ако гледа горенето да вземе VW Поло дизел и караа колкото иска , СубарИ Аутбек е мания имал съм 2-е такива просто са страхотни коли това е достатъчно 
|
|
|
|
| Сря Апр 27, 2011 10:55 pm |
|
|
|