|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Subaru Outback 2.5 XT TURBO
| Автор |
Съобщение |
|
deadman
|

askeless написа: ... "чип Cobb Tunning (http: //www. cobbtuning. com/) даващ на разположение 310 к. с. (включен Accessport за бърза настройка на режима на двигателя)"... Само за информация. Обявата е неточна. Няма чип на Cobb, а ECU-то се рефлашва с Accessport със стандартни горивни карти свалящи се от уеб-сайта на Cobb. Аз съм с такъв и по мое лично мнение първото нещо, което трябва да се направи (ако не мислиш да ъпгрейдваш автомобила) е да се махне американската карта и да се ремапне колата за нашите горива като със сигурност ще се изкарат същите мощмост и въртящ момент (стоковата горивна карта е много саката). Колата е с перфектно обзавеждане, всичко е много стегнато и хлопане на пластмаси или подобни няма да има, като единствен недостатък (за мен) е това DVD горе. По показател комфорт си заслужава парите. Ако е ремонтиран двигателя, както казаха по-горе, значи американските горивни карти са си свършили работата и са осигурили ремонт и разход за собственика, т. е. ремапа е задължителен. Освен това ако обичаш да настъпваш до ламарината колата има някой недостатъци, които трябва да се коригират. Заключение от моя гледна точка: Ако се купува тази кола и се вземе да речем за 12к лв, трябва да се отделят 20к, които след купуванете да се направи смяна на всички консумативи (масло на АТ, двигател, диференциали; спирачна течност; антифриз, ремък, ролки, радиатор, водна помпа; хидравлична течност) и отстраняване на всички недостатъци. Ако се взема просто да се кара пари за консумативите и ремап.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Съб Яну 03, 2015 11:14 am |
|
|
|
snable
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 9:18 am Постове: 229 Местоположение: Sofia
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
|
|
Ако искаш субару търси Justy, там ще ти е по-евтино.
|
|
|
|
| Нед Яну 04, 2015 6:55 pm |
|
|
|
1040
|
|
И кое му е Субарското на Джъсти?
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Нед Яну 04, 2015 8:30 pm |
|
|
|
snable
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 9:18 am Постове: 229 Местоположение: Sofia
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
|
|
Нали търсим евтин данък, то е с евтин...
|
|
|
|
| Нед Яну 04, 2015 10:49 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Колеги, да се придържаме към името на темата
|
|
|
|
| Нед Яну 04, 2015 11:01 pm |
|
|
|
sepuko
|
deadman написа: Заключение от моя гледна точка: Ако се купува тази кола и се вземе да речем за 12к лв, трябва да се отделят 20к, които след купуванете да се направи смяна на всички консумативи (масло на АТ, двигател, диференциали; спирачна течност; антифриз, ремък, ролки, радиатор, водна помпа; хидравлична течност) и отстраняване на всички недостатъци. Колега, имаш предвид 2К или наистина 20К ? Ако е второто ми се струва доста преувеличено(лично мнение). Можеш ли да разложиш разходите и да кажеш какво имаш предвид под "отстраняване на всички недостатъци"?
|
|
|
|
| Вто Яну 06, 2015 5:27 pm |
|
|
|
deadman
|

Първо да уточним, че гооворя не за конкретния автомобил, а принципно за модела (принципно и от познат да я купя пак бих следвал всичко по-долу). Твърди спирачни маркучи (240 лв), свестни и нови дискове (DBA 4000 или подобни - 4 бр около 2000 лв без труда), накладки (Hawk или подобни - 250 лв без труда), по-дебел радиатор и изнасяне на охлаждането на кутията (радиатор Мишимото с допълнителен охладител масло/антифриз и труда са 1000 лв), задна стабилизираща щанга на поне 20 мм и задни биалети не стокови (аз съм с бюджетни - Whitline и по спомен комплекта беше 500 лв без труда), интеркулер че малко се разлепят стоковите (нов алуминиев без труда излиза към 1200 от щатите), при желание за по-добро пътни поведение свестни амортисьори с пружини (с труда около 2000 лв), по желание и спирачни апарати. До тук без амортисьорите и спирачните апарати са над 5000 лв, т.е. 12000 колата плюс 5200 части, плюс още 150-200 за труд. След това идва обслучване - за този модел ангренаж с ролки, антифриз и водна помпа (помпата да ти е мирна главата) по спомени са около 600 лв без труда; свястно двигателно масло и филтър са към 200 лв без труда (аз слагам Red Line и цената е малко по-висока); стоково масло на АТ и филтъра 500 лв без труда; въздушен филтър и филтър-купе 50 лв; високотемпературна спирачна течност поне (щото в горещото като се кара по-агресив оставаш без спирачки - от опит го казвам) Мотул 70 лв без труда; труд 150 лв да речем. Ремап за нашите горива и махане на Cobb AccessPort 600-800 лв. Като теглим чертата идва към 20к. Но това си е от моя гледна точка. Ако няма да се гази колата (в което се съмнявам, защото турбиниран автомобил се купува или от гъзария или за удоволствие) пак нещата идват с консумативи и ремап над 2000 лв.
|
|
|
|
| Сря Яну 07, 2015 12:31 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Забравих - ако катализаторите не са махнати труд и материали за up-pipe и downpipe и гарнитурите за тях е кум 600-700 лв.
|
|
|
|
| Сря Яну 07, 2015 12:33 pm |
|
|
|
sepuko
|
deadman написа: Забравих - ако катализаторите не са махнати труд и материали за up-pipe и downpipe и гарнитурите за тях е кум 600-700 лв. Благодаря за изчерпателния отговор, колега, аз помислих, че само допълнителните разходи са 20К, тоест, финалната цена да излезе 32К.
|
|
|
|
| Сря Яну 07, 2015 12:49 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Колеги,
Тази колега я гледах лично и в сервиз. Единственото което ме спря да я купя е въпросният удар отзад, който не е някаква драма ( нито е крива колата, нито нищо ) , просто не е направен добре и дразни окото.
Колата е с афтърмаркет топ маунт кулер на Перин ( който е една торба с пари ), здрава ходова част, много приличен интериор и доста сериозна музика ( чак не се търпи ако се засили ). Учудващо меко возия за 18-ките и гумите с които беше и АТ работеше много добре. ДВГ си работеше съвсем нормално - без нещо притеснително като шумове или тресене и т.н.
В колата са налети много пари ( повече от продажната цена със сигурност ). Съгласен съм с Пламен за разходната сметка, макар че този модел не е точно за ръчкане, заради купето и автомата, но като всяка друга кола ще глътне мин. 2 000лв за обслужване.
|
|
|
|
| Сря Яну 07, 2015 1:15 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Всъщност в постовете си изхождах от мисълта, че колата си е сток, което си е чисто подвеждане от моя страна. Извинявам се за това!!! Изброените неща от мен са си проблемни, но ако вече са взети мерки колата при всички случаи си заслужава парите, да не казвам че са мало даже.
|
|
|
|
| Сря Яну 07, 2015 1:28 pm |
|
|
|
=Alex=
|
А едно време Субару не беше кола за измекяри и полуидиоти... Времената явно се менят, к'во да се прави... Впечатлен съм от тази тема - 400/500лв данък, който се плаща веднъж годишно му развалял настроението, не, че парите били проблем...  От къде се взимате бе... Знаеш ли само от горивото през тая 1 год. колко акциз и ДДС ще платиш?! Трябва да си вечно с развалено настроение значи. Що не заплаваш към Рено форума?
|
|
|
|
| Съб Яну 10, 2015 6:01 pm |
|
|
|
sepuko
|
|
Тази кола щях да я купя тая седмица, но се оказа, че ако искам да си я финансирам бързо ще ми излезе през носа, а да продам моето субару-бързо няма да стане, особено ако не искам да падам на нивото на горублянските търговци. Ех, блазе му на който има достатъчно пари кеш да ги похарчи за тая кола и да си я окомплектова по вкус. Данъкът наистина не е висок предвид самия автомобил. За обзавеждането да не говорим. Според мен човека дето отвори темата е търсил VW Passat комби, поколение някъде от началото на 90-те, дизел.
|
|
|
|
| Съб Яну 10, 2015 6:07 pm |
|
|
|
Blago
Регистриран на: Сря Авг 15, 2012 4:20 pm Постове: 140 Местоположение: Варна
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
|
Здравей, колега, Малко инфо за ХТ от първа ръка. Ако преглътнеш горещия картоф с данъка, оттам нататък нямаш никакви притеснения. Аз съм си качил картата на Cobb Tuning за 91 американски октана, което е 95 наши, карам си V-Power Nitro+ 95 и си свиркам. Даже си махнах газовата, щото не беше много читава. Това мили, фаренхайти и др. са бял кахър, кефът е голям Та ако ти попадне нещо читаво, вземай, не му мисли. Поздрави и успехи в търсенето.
|
|
|
|
| Пон Яну 12, 2015 5:05 pm |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|
Добре де ако правилно съм разбрал тая кола по документи е 245 кс което е колкото Н6. Разликата в данъка между нея и 2.5 би трябвало да е ок 160 лв. Не че не са пари но се дават къде ли не за всякакви глупости. Ако пък се плати на два пъти е почти пренебрежимо малко на фона на сигурността и удоволствието, което доставя. Моите няколко цента по въпроса 
|
|
|
|
| Вто Яну 13, 2015 10:38 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Колата си струва всяка стотинка.Вижда се ,че човека който я е притежавал е бил ентусиаст и е вкарал пари в нея.При положение,че само кожения салон от Вилнер е поне 2000 лв.наистина както казаха колегите по-горе за тази цена се купуват само ъпгрейдите а автомобила е бонус. Относно уредите във американски мерки-наскоро установих,че от Япония може лесно и евтино да се вземе JDM километраж с мерки километри,градуси целзийи и тнт.Също таква може да с екупи такъв километраж и от Канада в целзии и километри. В Ибей и в Яхуу аукционите има бол.И в двата случая е Plug and Play операция.При положение,че тази кола не се продава в Европа изобщо няма как да се намери в друг вариант.Това са дребни неща за уникален автомобил като турбо аутбек.Ако бях аз щях да и сложа JDM Mckintosh radio/CD,Перки на волана и STi genome 3 gauge cluster. Japanparts.com продават почти всяка лайсна,бутонче и пластмаска възможна за Японския пазар.   
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пет Яну 16, 2015 4:19 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |