|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|

dimitrov2000 написа: Светлините в купето: това си е наистина просто. Пуска се проводник директно от крушката на плафона към предните светлини. Условия: 1. Управлението на единия край на крушката на плафона е ШИМ и затова трябва да се вземе директно от него. Той кара без проблем и предния плафон със същия ефект. 2. Двете крушки на предния плафон се вързват с два изолиращи диода, за се запази и възможността за отделно палене на лява и дясна при нужда. 3. При Аутбек схемата в сервизното описание е грешна. Предния плафон се управлява с копчетата през плюс, а задния през минус. За да работи описаната схема, просто трябва да се разменят пиновете на буксата, която захранва предните две крушки. . Това отдавна се каня да го направя, но все нещо го отлагам. Е днес го свърших - наистина беше просто, но подготовката за обърната букса определено ми спести малко чесане по главата.  Мислех си, че прекарването на кабела под тавана ще е трудно, то пък се оказа елементарно. Относно ел системите на колата - като си се ровил, дали си открил вариант захранването към аксесоарите да се направи като в немските коли - при изваждане на ключа захранването да остава, до отваряне на врата или изтичане на времеви период (15мин мисля беше на БМВ).
|
|
|
|
| Нед Окт 30, 2016 2:26 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|

SanDRo написа: Ако не е проблем ще задам един въпрос направо тук, тъй като предполагам ще е от полза и за други колеги. Видях, че тези типове си имат и Андроид устройство вече: http://car-solutions.com/en/roik-univer ... nitors.phpДоколкото разбирам, макар да е записано като navigation box, това си е един вид портативен компютър с андроид, без вграден дисплей. Предполагам за повече инфо ще трябва да им пиша директно, но тъй като вече имаш опит с това - можеш ли да споделиш дали само горното устройство е достатъчно за монтаж в нашите коли? Примерно могат ли директно от него да се пускат песни записани на USB/SD и ще се управлява ли това от волана или в случая това ще работи само при навигацията и вече за да се извади звука през колонките ще трябва усторйство като GROM което да го подава на kenwood-a? Там пише, че трябва и някакъв видео интерфейс за преходник към заводските дисплеи, но не намерих нищо за Субару? Navigation box-а се свързва с монитора на колата САМО във видео частта. Нямаш проблем на него да сложиш навигация, да гледаш филми, да слушаш флашка и т.н. все едно ти е андроид телефон. Той се слага на мястото на оригиналния навигационен компютър, който на едни е под шофьорската седалка, а на други в жабката... За Субару не трябва тъч скрийн адаптер, но за всеки случай, пиши им модела на колата и вида на фабричния дисплей. За аудио частта е отделна работа, защото там трябва да направиш вход, който иначе липсва на оригиналното Субару аудио. Пътищата не са много и са все с интервенция по радиото - празна касета или празен диск, което е дървена работа според мен и се прави само в краен случай. /Напр. 1999 - 2003 моделите нямат друго решение./ Най-елегантно е през чейнджъра, при което се запазва той самия, както и управлението от волана и и т.н. Решенията са приблизително: Гром -300 лв - флак плюс по желание 100 лв блутут, Гром - 200 лв. мр3 и едно руско, което не съм пробвал за около 200 лв.-мр3/ Веднъж сложил аудио вход, вече можеш да включваш там, каквото си искаш...навигация от модула, аудио, видео звук и т.н. Аз прибегнах до този видео плеър, защото бокса ми е много слаб и не кара като хората филми. Работата ми е такава, че доста вися в колата и чакам, та това забавление е незаменимо...
|
|
|
|
| Нед Окт 30, 2016 3:59 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|

xargs написа: dimitrov2000 написа: Светлините в купето: това си е наистина просто. Пуска се проводник директно от крушката на плафона към предните светлини. Условия: 1. Управлението на единия край на крушката на плафона е ШИМ и затова трябва да се вземе директно от него. Той кара без проблем и предния плафон със същия ефект. 2. Двете крушки на предния плафон се вързват с два изолиращи диода, за се запази и възможността за отделно палене на лява и дясна при нужда. 3. При Аутбек схемата в сервизното описание е грешна. Предния плафон се управлява с копчетата през плюс, а задния през минус. За да работи описаната схема, просто трябва да се разменят пиновете на буксата, която захранва предните две крушки. . Това отдавна се каня да го направя, но все нещо го отлагам. Е днес го свърших - наистина беше просто, но подготовката за обърната букса определено ми спести малко чесане по главата.  Мислех си, че прекарването на кабела под тавана ще е трудно, то пък се оказа елементарно. Относно ел системите на колата - като си се ровил, дали си открил вариант захранването към аксесоарите да се направи като в немските коли - при изваждане на ключа захранването да остава, до отваряне на врата или изтичане на времеви период (15мин мисля беше на БМВ). До отваряне на шофьорска врата е елементарно да се направи, за времевия период е по-сложно, трябва да се сложи таймер /ПИК/ за да стане като хората. Захранването на аксеоарите /не всички, а радиото/ трябва да стане постоянно от акумулатор през реле. Проблема тук е друг. Много мислих, защо е направено така да се рестартира всеки път, като палиш и стигнах до извода, че понеже всичко вътре е на микропроцесори, японците са се презастраховали от евентуален пад на напрежение при стартер и бъгване на системата...Аз лично реших да не рискувам и сложих мини акумулатор и то само за допълнителните аксесоари /навигация, видео плеър/, защото нали се сещаш, колко време презарежда от нула ундоус 6.0, а там е и камерата за задно виждане и т.н. Дразни да седиш и да чакаш една минута да зареди, само защото трябва да врътнеш да запалиш, като жена ти излезе от магазина...
|
|
|
|
| Нед Окт 30, 2016 4:15 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |