Отговори на тема стр <  1, 2
 3.0R 2005 - Загряване ( със / без включен климатик ) 
Автор Съобщение

Постове: 46
Телефон: 0876253025
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря,
и аз съм предпазлив относно това, защото... все пак са много пари.

Любо каза, че е почти сигурен, че ще трябва да сваля двигателя, каза на 90% гарнитури, но ... тогава не говорихме дълго и не съм му изброил всички сиптоми и това, че не хвърля антифриз. А ние говорихме и по телефони пък то трябва да се види...

Поздрави!

Нед Сеп 24, 2017 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, стига се филмира.
Направи профилактика на охладителната система - почистване на питите на двата радиатора отпред, почистване на водния, и смяна на антифриза с нормална концентрация. Някои собственици излишно концентрират прекалено много антифриза, което му сваля топлопреносните качества.
Ако след това няма промяна - караш докато се получи ясно свидетелство.
Както се казваше в темата с вицовете: Най-важното правило на лекарите от Бърза помощ - колкото по-късно пристигнеш, толкова по-точна е диагнозата ;)

Нед Сеп 24, 2017 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ico_tech написа:
Колега, стига се филмира.
Направи профилактика на охладителната система - почистване на питите на двата радиатора отпред, почистване на водния, и смяна на антифриза с нормална концентрация. Някои собственици излишно концентрират прекалено много антифриза, което му сваля топлопреносните качества.
Ако след това няма промяна - караш докато се получи ясно свидетелство.
Както се казваше в темата с вицовете: Най-важното правило на лекарите от Бърза помощ - колкото по-късно пристигнеш, толкова по-точна е диагнозата ;)

+1

Нед Сеп 24, 2017 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вече 28 000 км карам, след като Любо ми каза "начален стадий на пробила гарнитура" - ориентира се по минимално количество балончета в радиатора, след като беше сложил фуния на гърловината. А те не бяха изгорели газове... Изчезнаха след смяна на термостата, от чието старо уплътнение видимо беше пускало антифриз навън и очевидно поемало въздух навътре, когато колата изстине и падне налягането в охл. система.

Колкото до разходът на масло - не е нормален. Вярно, стари мотори са, но на 4000 км да доливаш не е никак добре. Моята H6-ца от 2005-та година е на реални 180 000 км (вчера ги чукна) и за последните 7000 км с Amsoil Signature Series 5W30 са ми изчезнали около 300 мл (между мин и макс на щеката имаш 1 литър). Сипах 6 кварти - 5.676 литра (никога не съм си помислял да си купувам допълнително масло за доливане), при положение, че до макс ми взима точно 6 литра. В момента е около 35-40% между мин и макс. Следя си го редовно и ми прави впечатление, че заминава най-вече при дълги извънградски преходи, където имам и чести изпреварвания във високи обороти, а и самото масло си достига работната температура и седи в нея продължително време, не е като да минеш 5-10 км в града.

Пон Сеп 25, 2017 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При всеки е различно, но боксера по принцип е склонен да гори повече масло от другите двигатели и това, както правилно е забелязъл колегата,
става най-вече на магистрала, при по високи скорости. Моят H6 2006 е на 177 000 /най-вероятно нереални/, но не бута грам засега, защото много
рядко вижда оборотомер над 3000 оборота...
На Леоне-то ми /1.8 1986/, по книжка даваха до 1 л на 1000 км за "нормален" разход...така че, около литър на 4000 км няма нищо притеснително,
още повече зависи от карането. Същият колега казва, че вдигал 200 - 210 за да тества охладителната система. Какво говорим за масло тука.
Карай с такава скорост по магистралата до Бургас и ще видиш, колко масло ще ти глътне...

Пон Сеп 25, 2017 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги долях около 300 мл да стигне средата беше леко под минимума, може ли да се е получило сериозно износване за тоя че съм карал на минимума, меря го всяка седмица ама там дето го оставих последния път е било под наклон и затова съм мислил че е нормално.

Пон Сеп 25, 2017 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не, няма проблем. Понеже не се знае, с какво масло е карана, на какви интервали е сменяно и т.н., бих те посъветвал да сложиш някакво добро масло,
но не върха /напр. Мотул/ 6 литра. Карай го около 2 - 3 000 км. Непосредствено преди да го смениш с постоянно, налей хубава добавка за промиване
/RedLine, ProTec или каквито модерни има сега/, остави да поработи половин час и смени маслото и филтъра с такова, каквото ще караш за постоянно,
с препоръчаната от завода спецификация. Целта на това упражнение е, колкото може, да се отмият смолисти отлагания, да отпусне сегменти и т.н. Колкото
по истински са временното масло и добавката, толкова ефекта е по голям. В зависимост от състоянието на мотора, може и съвсем да спре да ти харчи масло...

Пон Сеп 25, 2017 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря.
Притесних се, защото го заварих под минимума, долях към 300-400 мл и стигна половината, което ме навява на мисълта, че не е много под минумума.
Колата сякаш върви по-леко сега :D като спиране и всичко, но това е илюзия най-вероятно.“

Поздрави.

Пон Сеп 25, 2017 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрасти,
заведох я при няколко гаражни майстора и там където я обслужват, гарнитурите отпаднаха, маркучите са меки, не губи антифриз и в момента когато на вън е 15 - 20 градуса, не мога да и вдигна градусите изобщо.

Сега търся някой да ми направи преглед преди да сложа газова, не знам какво точно трябва да се мери, момчето от Dynamic Art ми препоръча да отида на преглед преди това в Суби сервиз.

Нед Окт 01, 2017 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
yoanmarionov написа:
Здрасти,
заведох я при няколко гаражни майстора и там където я обслужват, гарнитурите отпаднаха, маркучите са меки, не губи антифриз и в момента когато на вън е 15 - 20 градуса, не мога да и вдигна градусите изобщо.

Сега търся някой да ми направи преглед преди да сложа газова, не знам какво точно трябва да се мери, момчето от Dynamic Art ми препоръча да отида на преглед преди това в Суби сервиз.

Щраус. ROFL ROFL ROFL ROFL

Нед Окт 01, 2017 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Отидох при Любо, каза ми, че е начален стадии на гарнитури, съвсем начален, едвам излизат балончета... Изуми се, че нивата на вакум са перфектни. Kаза, че рядко вижда такива H6-ци, но относно гарнитурите, най-верoятно нм каза, че на пролет ще се прави този двигател, което не е много добре, защото не е и малка сума пари :\ 1700 - 2000 лв., но ... имам ли избор. Питах го дали не може да е от термостата, каза, че не може да е от термостата, защото перката работи и всичко е нормално.

Поздрави.

Пон Окт 09, 2017 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За 16-ти път ще ти напиша - карай си колата!

Вто Окт 10, 2017 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2