Субару Аутбек 2021 - въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
tarambuka3500
|

kerekovski написа: И без да съм нервак, след като съм карал достатъчно 3.0 и 3.6, някак си 2.5 с 10-те си секунди не ме радва никак. Това беше едната от двете причини, поради които се отказах на този етап да гледам колите в магазина. Другата беше CVT кутията. Отложих го максимално във времето, намирайки след 6 месеца компромисен вариант - 10-годишна 14-ка с 3.6 и 5ЕАТ, но в крайна сметка в някакъв момент ще се стигне до това, което се предлага в магазина с всичките му ограничения, както са тръгнали нещата. Да разбирам, че шофираш някъде по "любимият" ми път София-Варна:) Иначе, аз по същия начин разсъждавах когато пуснах моя B13 да се продава и започнах да търся B14 (или B15). В резултат взех дизел + CVT, който е точно по средата м/у 2.5 и 3.6 като пърформанс - все пак 350Nm. Но дизел вече няма :/ Със CVT-то много бързо се свиква с него и няма дразнеж. Особено както е настроен с "виртуални предавки" - като настъпиш, усещането при ускорение е като на 6 степенен автомат - виж това видео. За новият модел бях чел, че макар 0-100 да е >10sec., двигателят има достатъчно тяга и еластичност когато е в обороти и е съвсем ок при изпреварване. Но нямам директни наблюдения.
|
|
|
|
| Пон Фев 07, 2022 2:46 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|

redex написа: Благодаря ти за мнението. С моделните години малко не се ориентирам. Както казваш лятото на 2021 са представили моделна година 2022, в същото време в ценовата листа е посочен моделна година 2021. Сега виждам че ще излиза моделна година 2023. Това е моделът, който вероятно ще преставят тази година тук в България.
мда това е малко объркващо и идва от американският пазар. Там през лятото/есента каквото пуснат да се продава, се води "моделна година == следващата календарна година" т.е. Август месец 2021 кола ако си купиш нова, тя 95% от случаите е "MY2022". Маркетингов трик. В Европа е сме по-нормални, и колата от 2021 си е 2021  )) в интернет повечето статии и видеа относно subaru са американски, затова там пише MY2022, пък тя колата си е тази от 2021. Юни месец ще излиза MY2023... redex написа: От това, което чета, Субару работят заедно с Тойота върху хибриден модел. Ако спекулативно приемем че ще използват системата, която се вгражда в тойота рав4 и Тойота Камри, Хайлендър, то би трябвало да се появи 2.5 литров двигател с хибридна система. Тествах Тойота Камри с тази конфигурация и колата бееш доста пъргава.
Този хибриден боксер си го има вече и се предлага по света за другите модели, но не и аутбек. Като цяло е слаба работа - too little too latehttps://www.subaru.eu/boxer-Hybridredex написа: Относно сервиза, приемам че до 100к ще го посещавам само за техническо обслужване и някоя друга дребна повреда, която ще мине по гаранция. Техническото обслужване на настоящият модел е около 400 лева с ддс. На определни километри е малко-повече. Съвсем нормална цена.
Сервиза на Субару мисля е общ с този на Киа ?
Заиграх се по детайлно с нивата на оборудване. Първоначално мислех че между Адвенчър и Премиум, разликата е само в кожената тапицерия и люка. Неща, които спокойно мога да подмина ( въпреки че на настоящата ми кола ги имам) Обаче виждам че в Адвенчър аудио системата е стандартна, без субуфер и с 6 тонколонки. В Премиум е Харман Кардон със субуфер и доста здрав усилвател. Аз тествах точно Премиум и звука е много приятен.
Не успях да намеря конфигуратор в който да мога да избирам или премахвам екстри. Ще ги питам мога ли да добавям конкретни екстри в дадено ниво или просто трябва да взема нивото, както се предлага без конфигурация.
Сервиза е общ да, те са на един собственик двете представителства и дефакто са едно. За екстрите, субару не е като VW - имаш трите нива на оборудване и това е. Няма конфигуратор няма нищо - дефакто 1-2 неща само можеш да добавиш към дадено ниво на оборудване.
|
|
|
|
| Пон Фев 07, 2022 3:00 pm |
|
|
|
redex
Регистриран на: Пет Яну 13, 2017 12:29 pm Постове: 19 Местоположение: София
Автомобил: кафява кола
Рейтинг: 0
|

Да, предположих че с моделните години е както казваш. Сега е потвърдено.
Най-вероятно ще изчакам 2023 да се появи. Не че ще има фрапираща разлика във функционалност и моторизация но поне ще бъде следващ модел с коригирани дефекти ако има такива.
Още повече ще се появи скоро а при мен не е спешно точно сега да взема кола. Мога да изчакам, да не говорим че в момента не е най-удачно да се купува кола. Всички се базират на този шортич за чипове и липса на доставки а от тук и по-малки отстъпки, повече време се чака...
За Нивата не е проблем. Дори по-лесно е така. Не съм запознат с политиката на ВВ но при Субару разликата в цената между Адвенчър и Премиум не е фрапираща. Реално тези около 7к покриват салона, люка и ауди системата. Тези компоненти при немска марка струват двойно а за да ги имаш трябва да сложиш и други неща, които също напомпват цената а реално не ти трябват.
Виждам че се коментира двигателя.
Направих няколко тества от старт до 100км, от 80-120 км, от 130- 170 км. Правих ускорение по наклон на (Тракия), Изпреварвах камиони и на равен участък. За мен двигателя тегли адекватно. Не е спортна кола, не залепва за седалката, трябва малко все пак да се предцени при изпреварване. За сметка на това разхода е смешен. Успях да постигна 10/100, като не съм се стремил да карам икономично.
|
|
|
|
| Пон Фев 07, 2022 3:19 pm |
|
|
|
kerekovski
|
tarambuka3500 написа: Да разбирам, че шофираш някъде по "любимият" ми път София-Варна  Най-вече там, да поне дваж в месеца. Но и по други "международни" пътища с много камиони и по една лента в посока...
|
|
15
|
|
| Пон Фев 07, 2022 3:27 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
redex написа: Да, предположих че с моделните години е както казваш. Сега е потвърдено. За сметка на това разхода е смешен. Успях да постигна 10/100, като не съм се стремил да карам икономично. в какъв смисъл - малко ли е или много, според теб?
|
|
|
|
| Пон Фев 07, 2022 4:29 pm |
|
|
|
redex
|
|
За този тип автомобил като форма, тегло, размер, приложимост, 4х4, разхода е повече от добър. Двигателят все пак е 2.5 боксер с не принудително захранване, пермаментно задвижване на всички колела.
|
|
|
|
| Пон Фев 07, 2022 5:30 pm |
|
|
|
ohluva
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 11:54 am Постове: 24 Местоположение: Sofia
Автомобил: Tribeca 2008, 3.6, USA
Рейтинг: 13
|

Miro1972 написа: Попитай ги ,кога ще имат модел 2022г. Трябва да са изчистени детските болести. Имам приятел с американския модел 2020 и освен рестарирането на централната конзола от време на време, други проблеми е нямал. Сега пуснаха ъпдейт и ще му го качвам тези дни. Правих тест драйв на Outbeck Adventure 2021 и не ми хареса изкуствената кожа. Двигателят ми идва слаб-свикнал съм с Турбо Субару и ще се целя в outback Touring XT 2.4 DIT като му дойде времето. Успех в избора. P.s. Мартин от “под прикритие “си вземал Outback[emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk Здравейте, съжалявам, че пиша в темата на колегата, но и аз се оглеждам за Аутбек от 2021/2022, само че ми се върти в главата внос от Канада. Искам да попитам моделите с навигация от Америка имат ли карти за Европа (балканите) и ако нямат лесно ли се ъпдейтват? Също ако някой може да каже имат ли голяма разлика моделите от Япония и отвъд океана, защото колите от Канада идват без гаранция и ако трябва нещо да се ремонтира по застраховка или недай си боже фабричен дефект да знам с какво ще се сблъскам. Благодаря.
|
|
|
|
| Чет Фев 10, 2022 12:52 pm |
|
|
|
kvark
|
Нямат карти за Европа/Балканите/, можеш да рaзчиташ на "Apple Carplay" или на "Android Auto" за индикация на което приложение искаш за карти. Но, в първия вариант получаваш "пълен екран", във втория вариант получаваш "половин екран" от дисплея. Според мен не можеш да ползваш европейски софтуер на "американка"(канадка). Най-малката разлика е в наличието на бутон "Auto Start Stop" на главното меню. Относно гаранцията - гаранция "Франция", но ако има кампания за някой проблем, реагират адекватно и помагат, поне при кампании свързани със софтуера. 
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
|
|
|
|
| Пет Фев 11, 2022 12:07 am |
|
|
|
ohluva
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 11:54 am Постове: 24 Местоположение: Sofia
Автомобил: Tribeca 2008, 3.6, USA
Рейтинг: 13
|
|
То е ясно, че не може да се смени целия софтуер, но поне ъпдейт на картите на навигацията не позволява ли?
|
|
|
|
| Пет Фев 11, 2022 11:50 am |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Не. Ако се намери решение ще пиша
Sent from my iPhone using Tapatalk
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Пет Фев 11, 2022 3:55 pm |
|
|
|
ivan_m
Регистриран на: Сря Авг 19, 2020 1:10 pm Постове: 22 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5i-S CVT ES
Рейтинг: 45 
|

Аз купих Outback през август 2020 от Бултрако, те са дилъри и сервиз на Субару в Пловдив. Моето е най-високото ниво Премиум, в момента наближавам 25000км. Споменатите по-горе проблеми с акумулатора и стъклото ги нямам. Не съм имал и никакви други проблеми през това време. Само една смяна на консумативи миналото лято на 15000км. Сега да отбележа някои разлики с модела от 2021: Двигателя пак е 2.5 литра, но е с директно впръскване, на тест-драйва не усетих някакви съществени разлики с моя, но конструктивно е различен. Има доста подобрения в екстрите: заден парктроник, по-добра мултимедия, повече инфо на дисплеите, бутон за автоматично заключване на колата при затваряне на задната врата, отварянето и чрез доближаване на задната емблема, запомняне на позицията и на огледалата освен на седалките и т.н. Колкото до различните нива, моето мнение че в случая най-ниското ниво е много примамливо, защото има почти всички важни екстри без кожен салон, памет на седалките, люк, навигация, аудиосистема Harman/Kardon и трите камери на Premium. За навигация може да се използва смартфона. Двете предни седалки са с електрическо регулиране /без памет/, има си парктроник, ел. отваряне на задната врата /и с доближаване на емблемата/, както и всички системи за сигурност. Има и подгряване на волана и задните седалки. Е, няма камера вътре да разпознава водача и да настройва системите по неговия профил. Но при други марки на най-ниските нива тези екстри ги няма! Аз лично бих взел Style или Premium. Колкото до разхода, до момента съм на 8.2л/100 км среден, изчислен реално на carspending.com на база зареден бензин и изминати километри. Борд компютъра показва 3-4 десети по-нисък. Аз обаче карам много спокойно, до 5-10 км над ограниченията, без рязки изпълнения "газ/спирачки"
|
|
|
|
| Нед Фев 13, 2022 8:39 pm |
|
|
|
redex
|
|
Благодаря ти за полезната информацията!
През времето което имаш колата, наблюдаваш ли паразитни шумове вътре в купето? От детайли, скърцане, хлопане дрънчене?
|
|
|
|
| Пон Фев 14, 2022 10:40 am |
|
|
|
ivan_m
|
|
За мен шумовете са първото нещо за което внимавам, като купувам кола. До момента съм забелязал два проблема: 1. Има едно скърцане от ключалката на колана, което се появява в горещо време. Същото го имаше и на двете ми Honda CRV 4 генерация, които карах преди Субаруто. Вероятно производотеля е един и същ. Като отпусна леко колана, изчезва. 2. При път с големи неравности, ако няма човек на пасажерската седалка, от поклащането на колата има една вибрация от облегалката и против камшичен удар, но като и променя наклона, изчезва. Като цяло, колата е стегната, материалите са хубави и е добре обезшумена поне до 90-100км/ч. При над 120км/ч започват да се чуват най вече шумове от въздушния поток, но пак е малко по-тиха от CRV 4.
|
|
|
|
| Пон Фев 14, 2022 11:55 am |
|
|
|
redex
|
|
Изглеждат незначителни недостатъци. Спомена неравен път. Ще приема че излизаш извън асфалта. Окачването как се справя с неравностите? Ходовете му добре ли поглъщат. Нямах възможност да тествам извън асфалт но ми прави впечатление че на асфалт окачването е добре настроено. Не много твърдо, не много меко. Целенасочено карах през неравности, напречни гуфи по асфалта, окчването ги абсорбираше перфектно без да достига вибрация до седалката.
|
|
|
|
| Пон Фев 14, 2022 2:51 pm |
|
|
|
ivan_m
|
Рядко излизам на черни пътища. Под неравности имам в предвид примерно лош паваж, разкопаван и пренареждан така, че дори при 30-40 км/ч колата се клатушка и тогава се усеща клатенето на облегалката на седалката. Иначе като возия съм много доволен, по-добра е от тази на CRV /7 години съм с 4 генерация, преди това Акорд 6 и 7 ген./. Имам приятел с Tesla Model S, миналата пролет бяхме в Златоград и той караше Аутбека на връщане, смята, че има по-добра возия от Теслата. Аз съм на същото мнение. За ускорение няма да говорим 
|
|
|
|
| Пон Фев 14, 2022 9:02 pm |
|
|
|
ivan_m
|
В петък ходих до Бултрако Пловдив и с изненада видях, че имат в шоурума Аутбек версия Style. Изненадан, защото ми бяха казали, че е много трудно да се внася от евтините версии /не че от другите има много  /. Данните за екстрите ги има в таблиците, има много като за най-евтина версия, но на мен ми беше интересно как изглежда обикновената дамаска. Впечатленията ми са добри, вътре колата изглежда много добре. Седалките са двуцветни - тъмно и светло сиво. Изглежда като полукожен салон, но са два вида дамаска. В краищата е по-тъмната и гладка материя, основната част е по-светла и релефна. Не знам колко е практична и удобна, но изглежда добре. Ако мина пак и колата е там  ще направя снимки.
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2022 6:51 pm |
|
|
|
redex
|
|
Сега видях че Субару са удължили гаранцията до 8 години без ограничение в пробега.
Заводска 3 години или 100к и другото е с допълнителна гаранция. Не съм чел условията на допълнителната и не съм наясно дали има разлики. Това е много добра оферта. Аз правя около 45-50к на година. Ако имам ограничени 150к, реално ще изляза от гаранция на третата година. С тази оферта мога да експлоатирам колата повече време.
Добър ход е това.
Цените на Аутбек също са ъпгреднати. Около 2к на горе. Не знам дали поради удължената гаранцията или заради инфлацията. Но си заслужава. При тази сума 2к + или - все тая.
Справка официалният сайт на Субару България. Няма да слагам линк, всички го знаете :-)
|
|
|
|
| Сря Мар 02, 2022 4:25 pm |
|
|
|
svetliodobrev
Автомобил: OUTBACK 2021
|
|
Здравейте и от мен. Притежавам мадела от Август 2001 г. с изминати досега 30000 км. безпроблемни. Това ми е пъровото Субару и за момента съм изключително доволен дори и от разхода 6.6л. / 100 км. Колата се кара основно извънградско. Относно двигателя наистина е малко муден за голямото купе но пък за изпреварване си има бутон за отваряне на дросела на 100%, което му дава достатъчно ряз ако така мога да се изразя. Закупен е от представителството в Габрово. Търговците са професионалисти.
|
|
|
|
| Пон Мар 28, 2022 11:26 pm |
|
|
|
redex
|
|
Здравей, предполагам имаш в предвид 2021..
|
|
|
|
| Вто Мар 29, 2022 11:55 am |
|
|
|
svetliodobrev
Автомобил: OUTBACK 2021
|