Отговори на тема стр <  1, 2
 4ген Outback 3.6 (Euro) или Skoda Superb 2.0 TDi 4х4 DSG 
Автор Съобщение

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Виале фалира, но патентите им отидоха в Принс, даже им го пишеше на сайта. БРЦ съм виждал преди десетина години още, под капака на един Шницер, по-точно GP3.10 Schnitzer. Така излиза от завода.

Не го знаех това за Принс и патентите. Полезна информация.
Интересно е това за Шницер-а. Щом си го видял, значи греша. Просто не бях срещал такова течно-фазово БРЦ. Гледах и актуалните им модели на сайта, но нямаше.

Сря Авг 14, 2024 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Наистина двата автомобила са съвсем различни като предназначение. Най-голямата разлика разбира се е клиренса - единия е с 230 мм, а другия е с 150 мм.
За българските пътища и паркоместа, клиренсът е водещ в избора на автомобил според мен.
Относно разход, ускорение и поведение при магистрално каране, то нито един от двата не може да се каже, че категорично е по-добрият.
Както каза колегата bu12tras, голяма разлика би се усеттила само при въздушно окачване. Там наистина разликата е огромна, но всичко зависи от бюджета.
Иначе DSG кутията е много хубава, но ако си купиш колата нова, защото ако не е поддържана и обслужвана както трябва, шансът да се строши е огромен. Кутията на Субару е далеч по-надеждна.
От друга страна Супърба го има в доста луксозни изпълнения с много качествени материали и доста екстри.
Дилемата ти според мен ще се реши не кой модел да избереш, а какви обяви има на пазара и дали ще излезе някоя, която да те грабне. При мен стана точно така с Туарега, но аз държах най-вече колата да е с адаптивно въздушно окачване и да има блокажи и бавни скорости.

Чет Авг 15, 2024 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2