Кои модел да купя Н6 или 2.5
| Автор |
Съобщение |
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|

Според мен принципно въпроса трябва да се разглежда по-просто: Субару е доказан здрав, надежден и с висока проходимост автомобил с редица предимства пред другите (не по-малко известни марки) от подобен клас коли.
По отношение на разхода на гориво за AWD коли, Субару също има известни предимства пред конкурентите в сегментния клас (особено с новите модели със CVT). Субару Аутбек се предлага с: двигател 2.5 - много добро съчетание между всичките качества за лек автомобил "комби" с офф роуд възможности или 3.6L мотор - за тези които искат допълнителна мощност, теглят каравани/ремаркета и съответно имат по-добри финансови възможности за да го издържат. Купетата са еднакви по размери и се различават само по нивото на оборудване (екстри). Не е коректно да се сравнява с миниван, с SUV, с по-големи или по-малки автомобили или бусове. Считам, че добър общ подход при избор на кола е: първо да си дадем сметка за какви нужди ни е необходима, след това какви са ни финансовите възможности, едва после вкусове и мераци. Разбира се, всеки е свободен да подрежда нещата както желае. И на всекиго късмет да кара това което му харесва!
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 12:57 am |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
относно темата, мноо ясно че 3.0 е по-добре от 2.5, а иначе голям смях ме напуши с тея смени на носачи на Ауди. Аз до сега само един приятел къде си шибна импрезата в директно в бордюра съм чул и видял да си сменя носач  никой друг, кви са тея притеснения. то не е лесно да минеш от марка къде частите ги има като лекарство на Субару къде се чупи чак като види мноооо зор, не им е лесно на хората с техните предубеждения от минал опит с други марки.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 3:04 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ами да не мислиш, че им е лесно? Един приятел си взе А6 1.8 за по-евтино и след година вика - Трябва да оправям окачването ще сменям носачи. - Защо бре, какво е станало, кои носачи? - Ами всичките! Има сега едни от ибей китайски комплект, дето издържали поне 30-40 хиляди....
А аз му се оплаквах, че след 40 х ми се наложи пак да сменя предните биалетки и при това оригинални. Не си говорим за китайски части... не ни се налага!
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 5:45 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|

streetman написа: относно темата, мноо ясно че 3.0 е по-добре от 2.5, а иначе голям смях ме напуши с тея смени на носачи на Ауди. Аз до сега само един приятел къде си шибна импрезата в директно в бордюра съм чул и видял да си сменя носач  никой друг, кви са тея притеснения. то не е лесно да минеш от марка къде частите ги има като лекарство на Субару къде се чупи чак като види мноооо зор, не им е лесно на хората с техните предубеждения от минал опит с други марки. За предобежденията си много прав колега, но нали за това има форум. Очквах наистина помощ, но се оказа че малко се разочаровах, за което можеби малко съм си виновен че споменах други марки тук. И пак искам да кажа че тия минивани ама хич не ме кефят, понеже ако на субито в багажника слижат 2-е седалки и тои ще мине за миниван, когато качиш 7 човека няма място за багаж и на 2-та отзад им е ядски тясно, и не са чак толкова широки и просторни, казвам го от опит, понеже мои познат има такъв. Имах удоволствието да направя едно кръгче с легаси комби (дори ако не се лъжа легасито беше на братовчед на колегата "BE REAL" ) Надеждността и потрдъжката също не искам да ги пренебрегвам, както и AWD-то Сбърках веднъж с избора на кола която ме вкара в голяма финансова дупка, и не искам да се повтори, затова се насочих към вас, и наистина ми се иска да е субару, но дали реално ще ми върши нужната работа ще се опитам да изнамеря някое да проверим. Колегата "BE REAL" каза че ги е продал е здраве да е ;-) Почти съм избрал Субаро и затова пуснах темата за 2,5 или 3.0л и по конкретно едно 3.0л. което е на доста добра цена? http://www.cars.bg/u344488
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 7:17 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
взимай го,няма смисъл да чакаш..,ако не се лъжа със същото субару се бяхме засекли на о.Корфу.
даже бях пуснал тема в форума на кой е .
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 8:17 am |
|
|
|
Tuono
Регистриран на: Чет Авг 05, 2010 8:57 pm Постове: 24 Местоположение: Перник
Автомобил: Suzuki Baleno 1.6 GLX 4x4
Рейтинг: 1
|

Здравей Mladen99, Въпреки, че още нямам Subaru, ще си позволя да кажа няколко думи. Имах удоволствието да тествам Legacy с двигател 2.5 АТ по маршрута Ваксево-Перник, път с много спускания, изкачвания, остри завои и дълги прави участъци. С 4 човека и доста багаж се усеща недостиг на мощност, затова Н6 е по-добрия вариант като двигател. За самата марка Subaru ще ти кажа като човек, който има над 400 000 км. реализирани на повече от 25 модела автомобили, както по асфалтови пътища, така и offroad. Не успявам да сравня нито един автомобил със Subaru по критериите, които ме интересуват. Въпреки това, едва ли Subaru е разумен избор за бедна държава като нашата, защото за 9-10 000 лв. може да се вземе много по-нов автомобил и това да бъде "брак по сметка". Не всичко е разум, обаче. След теста на Legacy не успях да заспя 2 нощи и сега единственото, което ме спира са липсата на каквито и да било финнаси. С други думи ако много мислиш и правиш сметки за разход на гориво, кое колко ще струва като се счупи, по-добре взимай нещо друго. То все едно да се жениш и преди сватбата да правиш сметка как ще разделите апартамента когато се развеждате. Ще спомена нещо и за пространтвото, защото питаше. Дълго време мислех само за Forester, но като седнах да пробвам един приличах на Ну-Погоди (за моделите 1998-2000 г. Пробвах Forester 2005 - там е съвсем друго и ми беше удобно). Legacy, в интерес на истината също не ми дава пространството, което ми е нужно, в Outback за съжаление още не съм сядал. В Audi и Passat ми е доста по-удобно за краката, но ще го преживея някак. За протокола, говорим за човек с ръст 197 см, 103 кг. Изглежда за теб е дошъл момента - Subaru сега или никога. Пожелавам ти успех! 
|
|
Последна промяна Tuono на Сря Май 11, 2011 3:48 pm, променена общо 1 път
|
|
| Чет Апр 28, 2011 9:04 am |
|
|
|
Greg4o
|
|
Вярно бях малко груб,но и ти много хукна по вановете.Ако не си над 1.80 и всички хора,които ще возиш също,едва ли ще ти е толкова тясно(аз 1,90).
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 9:57 am |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|

Mladen99 написа: streetman написа: относно темата, мноо ясно че 3.0 е по-добре от 2.5, а иначе голям смях ме напуши с тея смени на носачи на Ауди. Аз до сега само един приятел къде си шибна импрезата в директно в бордюра съм чул и видял да си сменя носач  никой друг, кви са тея притеснения. то не е лесно да минеш от марка къде частите ги има като лекарство на Субару къде се чупи чак като види мноооо зор, не им е лесно на хората с техните предубеждения от минал опит с други марки. За предобежденията си много прав колега, но нали за това има форум. Очквах наистина помощ, но се оказа че малко се разочаровах, за което можеби малко съм си виновен че споменах други марки т Имах удоволствието да направя едно кръгче с легаси комби (дори ако не се лъжа легасито беше на братовчед на колегата "BE REAL" ) Надеждността и потрдъжката също не искам да ги пренебрегвам, както и AWD-то Сбърках веднъж с избора на кола която ме вкара в голяма финансова дупка, и не искам да се повтори, затова се насочих към вас, и наистина ми се иска да е субару, но дали реално ще ми върши нужната работа ще се опитам да изнамеря някое да проверим. Колегата "BE REAL" каза че ги е продал е здраве да е ;-) Почти съм избрал Субаро и затова пуснах темата за 2,5 или 3.0л и по конкретно едно 3.0л. което е на доста добра цена? http://www.cars.bg/u344488Аутбека е различен от Легасито  аз ги продадох но останах в добри впечатления , продадох го и взех Ленд Круизер 120 по точно доплатих , сега щом си карал на братовчед ми значи знаеш че имам СТИ , така че пак съм със Субару Много размисли за един Аутбек ... докато си говорим ще го купят и тогава ще се усукваш и омайваш и ще вземеш пак някое просто Ауди или Фолк. и пак ще си в една драма , аз се зарекох че никога повече няма да си взема ауди освен ако не е Рс-6 или е на макс 2год. така че ти си преценяи , и не се опитвай да слагаш седалки в багажника няя стане , вземаш си Аутбек просто кола с висока проходимост здрава и непретенциозна нищо повече , а и забравих СУбару е все пак 
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 11:11 am |
|
|
|
bi0hazard
Регистриран на: Съб Дек 04, 2010 1:27 pm Постове: 58 Местоположение: PLAMEN_4ERNEV
Автомобил: LADA NIVA
Рейтинг: 1
|
|
...
|
|
Последна промяна bi0hazard на Съб Юни 18, 2011 5:29 pm, променена общо 1 път
|
|
| Чет Апр 28, 2011 11:40 am |
|
|
|
Mladen99
|
|
За Субару съм определено, а за Ауди неща и да чуя (безпари да ми го дават пак не го искам) Ще дочакам колегата от Варка с които се чухме миналата седмица, да доие да се поразходиме с неговото Н6. Конкретно за този Аутбак никои нищо не каза, но и да го изтърва в Германия има много Н6-ци все ще намерим някоя.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 1:00 pm |
|
|
|
niki748
Регистриран на: Съб Апр 05, 2008 4:51 pm Постове: 15 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
След 1 година темата ще бъде същата само че годината на модела ще е 03-05. Голямо избиране големи консултации сякаш совалка ще купува колегата.Предлагам на колегите модератори,когато им покаже талона на новия си автомобил че е СУБАРУ,да му разрешат тогава пак да пише.ПП нищо лично към колегата да не се засяга.Пък и хубаво е малко и ние да почетем и да се посмеем от време на време. 
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 3:30 pm |
|
|
|
Mladen99
|
niki748 написа: След 1 година темата ще бъде същата само че годината на модела ще е 03-05. Голямо избиране големи консултации сякаш совалка ще купува колегата.Предлагам на колегите модератори,когато им покаже талона на новия си автомобил че е СУБАРУ,да му разрешат тогава пак да пише.ПП нищо лично към колегата да не се засяга.Пък и хубаво е малко и ние да почетем и да се посмеем от време на време.  Благодаря за съчувствието! 
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 8:20 pm |
|
|
|
leone84
Subaru 1800 Fanatic
Регистриран на: Пон Яну 07, 2008 5:50 pm Постове: 272 Местоположение: sofia Рейтинг: -16
|

Колега Субару е Субару то не е сравнимо с която и да е друга кола нито за двигатели нито за 4х4 системи нито като возия нито като качество нито като надежност абе съвсем различен автомобил е от всички останали аз лично сега права 19 години от 1992-ра година откакто съм се родил се возя в субару това е кола която ще купиш и никога няма да искаш да смениш единствените ти разходи ще са за косумативи и бензин освен ако вече не решиш нарочно да му е*еш майката тва е най-глупако устоичивия автомобил който може да съществува и веднъж седнеш ли в него няма да искаш да излезнеш от него ние имаме аутбек 2009-та 2.5 върви перфектно вози по хубаво и мерцедес и от бмв и от ауди малко му е бавен кика но тва е щото е с 4 степенния автомат но се преживява купуваи субару не го мисли от едно возене нищо няма да разбереш на субару тест се прави от шофиорското място на някоя голяма кална ливада или по планините това е колата която търсиш особено това зеленото което си харесал е уникално и като състояние и като кола зимай го да ти е мирна главата и ще видиш че няма да съжеляваш а и съм сигурен че ако се грижиш като хората за него никога няма да те изостави  тва е мойто мнение дано съм помогнал 
_________________84 subaru 1800 hatchback 84 subaru 1800 leone 87 subaru legacy 93 tva sa moite koli

|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 10:21 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
На теория 2,5 и 3,0 може и да харчат еднакво, но на практика си има разлика от литър-два на 100 км. Отделно има по-голяма разлика при разхода в градски условия. Ако приемем, че разликата в най добрия случай е 1-1,5 литра бензин на 100 км, при примерно 30 000 км на година това са 300-450 литра бензин или 700-1000 лева. При каране на пропан-бутан разликата в разхода ще е по-голяма, но цената на горивото е по-малка...така, че всеки сам си прави сметката каква кола си купува. Според мен твърде смело препоръчвате три литров бензинов двигател на човек с бюджет и говорите за евтина поддръжка и експлоатация.
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 9:57 am |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Който си има брадичка си има и гребенче за нея , щом пита за тоя модел би тряяло да знае кво ще купи , то е близко до акъла 6цил. винаги харчи повече ама и върви повече 
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 12:05 pm |
|
|
|
krass
|
Мда-а-а...както е казал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече..." 
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 12:10 pm |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
Бях писал преди за една програмка за компютърна диагностика на двигателя Torque... та, показанията за натоварването на H6 на празен ход са 3 %, за сравнение - на VW Touran 2.0 TDI на празен ход са 22 %, а с включени фарове - 26 % (на Outback-а процента "скочи" на 3,9). За съжаление, на 2,5 двигател на Outback не съм проверявал... 
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 1:02 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
bi0hazard написа: аз имам 2.5i , но личния ми савет е да си вземеш H6 , ако все още си за субару ... В общия случай 3.0R гори дори по малко от 2.5i ... и аз не вярвах  хареса ли ти разхода,красе:) вземай Н6 и не се замисляй
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 9:16 pm |
|
|
|
krass
|
Вече взех H4 2,5... 
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 10:47 am |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
Стига бе хора,стига сте го бъркали колегата! Колега,взимай ги и двата модела и се раждаш 
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 12:58 pm |
|
|
|