Здравейте!
Не съм сигурен дали да не отворя нова тема, но поствам тук като за начало.
В момента търся да закупя нов семеен автомобил като до момента нямам опит с купуването на коли.
Бих бил благодарен ако някой има възможност да ми помогне с някои чуденки.
Един от вариантите на който съм се спрял е Outback VI поради това че е Японска марка, страшно просторен, дигнат, с много добри възможности да се кара по черни пътища.
За жалост, чисто нов от 2025г моделът е над бюджета ни (започват от над 100хиляди), което значи че ако това ще е колата , то ще трябва да се купи втора ръка.
Генерално за този модел, след като се опитах да изчета от форума и да гледам онлайн разбрах няколко неща:
- Инфотеймент системата му е малко бавна
- Функциите му за безопасност може да досаждат и не могат да се изкючат на пълно.
- За градско и магистрала харчи не малко и можеше да е по-икономичен
С тези неща съм ок.
Тук идват моите чуденки:
- Наистина ли е много по-скъп сервиза на подобна кола (и трудно намирането на части) спрямо да кажем една Киа Спортидж?
- Има ли други неща които трябва да се имат впредвид модела като купувач? Нещо което често прави проблеми?
- Подръжката по-скъпа ли е от примерно Киа, Тойота, Хюндай?
- Разбрах , че субару залагат на боксеров двигател и автоматични скорости, които не ползват двоен съединител..което значело че центъра на гравитацията е по-нисък и колата завива по-добре, а скоростите са малко по-шумни и не толкова динамични. Нещо друго което трябва да знам?
Специфично като обяви загледах тези от Автокъща Авалон защото в момента само те предлагат този модел на достъпна за нас цена, например:
https://www.mobile.bg/obiava-1174704156 ... wildernessи тази:
https://www.mobile.bg/obiava-1174704413 ... wilderness От форума и онлайн има предимно позитивни отзиви за автокъщата и от едно от мненията съвета беше естествено преди покупка да се заведе на майстор (Subaruland е най-близо) за да бъде прегледана и ако може да се провери ВИН номера за история.
Специално за тези обяви въпрости са ми следните:
- Тъй като колите са внос от САЩ/Канада - нещо по-специфично което трябва да знам за тях като внос? Четох от друга тема че може би фаровете ще трябва да се регулират?
- Не ми става ясно как черната кола е една година по-нова , 20к километра по-малко каран , но само 1000 лв по - скъпа , някакво обяснение?
- Стандартна практика ли е автокъщата да предостави ВИН номера при запитвание или няма смисъл да питам? Къде мога да намеря Вин номера на този модел?
- Някой случайно да е ходил на тест или оглед за тези двете обяви?
Всякаква друга полезна информация, която може да споделите. Честно казано се опитвам да разбера дали си заслужава изобщо да гледам този модел, ако не разбирам то коли или ще навлзиам твърде в дълбокото?