| Автор |
Съобщение |
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|
mitashki35 написа: TRW като загреят не спират,очаквай неприятни изненади.
Sent from my D5503 using Tapatalk И на ланчията и на трибеката съм с TRW. Не съм забелязъл да не спират след като загреят, напротив.
|
|
|
|
| Нед Юни 05, 2016 8:07 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
Под, загреят имам предвид, лилави дискове и пушек от спирачките. Получава се от няколко екстремни спирания от 160-180+ до 50-60. Знам, че не е редно, но факт, налагаше се.
Sent from my D5503 using Tapatalk
|
|
|
|
| Нед Юни 05, 2016 8:17 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
Вече мога да се изкажа за EBC greenstuff. Работят перфектно. Дори при бавно каране са малко резки. Не свирят и не цапат. (Направих няколко хиляди в стандартни условия + малко спускания и също няколко сериозно спирания) Преди бях с TRW.. тия са по-добри. Не са чудо на чудесата.. но са по-добри.
|
|
|
|
| Сря Юли 06, 2016 9:29 pm |
|
|
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|
Предишните накладки, бяха Jurid. Смених ги с Ате от Мимо. Спирането на колата определено се подобри, а също и усещането в педала. Доволен съм 
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2016 9:46 am |
|
|
|
quietriot
|
xargs написа: Предишните накладки, бяха Jurid. Смених ги с Ате от Мимо. Спирането на колата определено се подобри, а също и усещането в педала. Доволен съм  В Ате е истината и за дискове и за накладки , усещането за хубаво, бързо, плътно спиране не може да се сравни с никои предишни накладки, които съм ползвал.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2016 9:59 am |
|
|
|
BALKY
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, искам да попитам дали някой с Outback'2005(2.5/165кс/AWD) скоро е сменял предни дискове и накладки? Насочил съм се към ATE и се интересувам от цени и евентуално от магазин в София...
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2016 9:15 pm |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|
Ей такива съм сложил на мусабуша на жената - EBC Green Stuff - http://www.ebcbrakes.bg/products.php?pid=110287Дисковете им се водят за много добри, но високите серии са скъпички, стандартните са на напълно нормални цени - дадената цена е за комплект, т.е. 2 броя - http://www.ebcbrakes.bg/catalog.php?type=diskove&make=SUBARU&model=Outback&engine=2.5&from=2003. ПП Не си точете зъбите за жълтата серия - Yellow Stuff! Тя е предназначена за пробити и нарязани дискове - триенето с тях при спиране достига температура, която криви стандартен диск за норматив. Предназначени са за дискове с подобрено охлаждане. Те и от сайта няма да Ви ги дадат, ако дисковете Ви са стандартни, но за всеки случай...Друг е въпроса ако се ъпгрейдне диска 
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2016 10:28 pm |
|
|
|
kerekovski
|

Аз за втори път купувам EBC Ultimax серията - BlackStuff. Предния път ги сложих на старите дискове на Лагуната, която след това продадох и нямам повече наблюдения върху нея, като си спомням, че като се разработиха, започнаха да спират много добре. Сякаш не съм чувал някакви странни шумове в началото - в периода на разработване, но може и да съм забравил просто. Миналия месец сложих на Меганчето новички предни дискове  нарязани, както и накладки EBC Ultimax - BlackStuff и отпред и отзад (отзад си останаха старите спирачни дискове, които съм сменял преди 40 000 км). Вече 400 км само градско, като все още се внимава, как се ползват спирачките, но свиренето от предните като на стар автобус, което започна след първите 20-30 км не спира и не спира, може би леко намаля вече, но още не е спряло. Не е от труда, тъй като си го правих сам, лъснах главините до блясък с въртяща телена четка с бормашината, всичките водачи съм извадил, почистил и смазал наново с керамична грес TEXTAR CeraTec, почистени са с телена четка и пила, после са намазани със същата грес съпортите там, където лягат пластинките, по които се движат накладките, планките също са почистени и намазани. Задържания няма, но явно заради това червеното покритие ( Brake-In Coating) свирят ужасно. Иначе пък спират много добре. Определено не си спомням предния път при Лагуната да съм имал такова свирене с EBC накладките. Същите дискове съм монтирал на друг такъв Меган - същия размер дискове, същите спирачни апарати, но с накладки TEXTAR, там нямаше никакви такива свирения и все още 30 000 км по-късно - никакви грижи. Отделно ми направи впечатление, че Хеед 91 са викнали Еконт на място, бяха писали някакви огромни надписани килограми за пратката и ме бяха натоварили много за самата доставка. А като отворих колета, вътре 2-та комплекта накладки бяха с разпечатани кутии. Вътре имаше само по 4 броя накладки, за разлика от предния път, когато имаше и пакетче грес, а не помня, дали заедно с него нямаше и 4 нови болта за апарата към водачите. Отделно примерно в TEXTAR комплекта за тоя Меган има и 4-те пластинки, които се закачат на съпортите и по които се движат накладките, а тук ги няма. Изобщо този път нямаше нищо, което, заедно с отворените кутии, остави доволно съмнение, разклати доверието ми в тях и общо взето не мисля повече да пазарувам от там. Изводът е, че като цяло този път не съм доволен от EBC-тата.
|
|
|
|
| Вто Дек 13, 2016 11:11 am |
|
|
|
BALKY
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
|
Здравейте, по принцип въпроса ми е конкретно за АТЕ и моят модел Subi, от гледна точка на актуални цени и мнения...  ))
|
|
|
|
| Вто Дек 13, 2016 11:33 pm |
|
|
|
ninara
Регистриран на: Пон Авг 22, 2016 6:47 pm Постове: 169 Местоположение: Враца
Автомобил: Subaru Outback 3.0 H6 2006
Телефон: 0878887867
Рейтинг: 199    
|
BALKY написа: Здравейте, по принцип въпроса ми е конкретно за АТЕ и моят модел Subi, от гледна точка на актуални цени и мнения...  )) Колега за дисковете не мога да ти кажа цена,но накладките във Враца ми струваха 160лв уж с отстъпка. Но ми се струва,че отстъпката е нещо от рода на 5-10 %
_________________ 2015 до 2016 - Subaru Impreza 2010 2.0 Diesel 2016 до 2017 - Subaru Outback 2006 3.0 H6 2018 януари до март 2019 - Subaru Forester 2.0X 2006 2019 април до днес - Subaru Outback 2006 3.0 H6 -again
|
|
|
|
| Чет Дек 15, 2016 11:58 pm |
|
|
|
kerekovski
|

kerekovski написа: Аз лично на Лагуната бях много доволен от EBC накладки, стандартната черна Ultimax серия. Вероятно скоро ще викна такива за Аутбека отзад, че Кашиямата ме дразни, как просвирва при определено усилие. Малко повече да натисна или малко да отпусна и спира. След смяна на задна лява главина (старата даже беше отворила луфт), няма никакво свирене вече от Кашиямата. Явно е свирила заради луфта в главината. kerekovski написа: Аз за втори път купувам EBC Ultimax серията - BlackStuff. Предния път ги сложих на старите дискове на Лагуната, която след това продадох и нямам повече наблюдения върху нея, като си спомням, че като се разработиха, започнаха да спират много добре. Сякаш не съм чувал някакви странни шумове в началото - в периода на разработване, но може и да съм забравил просто. Миналия месец сложих на Меганчето новички предни дискове  нарязани, както и накладки EBC Ultimax - BlackStuff и отпред и отзад (отзад си останаха старите спирачни дискове, които съм сменял преди 40 000 км). Вече 400 км само градско, като все още се внимава, как се ползват спирачките, но свиренето от предните като на стар автобус, което започна след първите 20-30 км не спира и не спира, може би леко намаля вече, но още не е спряло. Не е от труда, тъй като си го правих сам, лъснах главините до блясък с въртяща телена четка с бормашината, всичките водачи съм извадил, почистил и смазал наново с керамична грес TEXTAR CeraTec, почистени са с телена четка и пила, после са намазани със същата грес съпортите там, където лягат пластинките, по които се движат накладките, планките също са почистени и намазани. Задържания няма, но явно заради това червеното покритие ( Brake-In Coating) свирят ужасно. Иначе пък спират много добре. Определено не си спомням предния път при Лагуната да съм имал такова свирене с EBC накладките. Същите дискове съм монтирал на друг такъв Меган - същия размер дискове, същите спирачни апарати, но с накладки TEXTAR, там нямаше никакви такива свирения и все още 30 000 км по-късно - никакви грижи. Спират много добре, но продължават да свирят 2к км по-късно. Въпреки че понамаля свиренето, все още го има и е много. Определено съм разочарован този път и от качеството на накладките и от комплектовката и от доставката. Отделно явно има много голямо значение, в комбинация с какъв диск ще се ползват. Задните EBC-та на гладките дискове не свирят, но предните свирят с тези нарязани АТЕ-та. Но пък тези нарязани АТЕ-та вече на 2 други коли с накладки TEXTAR не обаждат грам звук. Ще им дам време до пролетта, че сега в тоя студ не ми се занимава, но тогава ще ги сваля и ще погледна, какво се случва с тоя червения Brake-In Coating слой, след което просто ще ги сменя с друга марка.
|
|
|
|
| Вто Яну 31, 2017 9:52 am |
|
|
|