| Автор |
Съобщение |
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Като фледам формата и размера е нивомат
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Ное 16, 2016 11:06 am |
|
|
|
suba4o
Автомобил: Outback '00 2,5 AT / Forester 2.0
Телефон: 897722554
Рейтинг: 75 
|
Здравейте, Аз имам едни пружини от легасито на колегата hardc0re от задните му амове, които ми подари с изпусналите амове (не помня амовете какви бяха) Ако на някой му трябват пружините да казва Поздрави
|
|
|
|
| Сря Ное 16, 2016 11:24 am |
|
|
|
Mladen99
|
|
Явно и те имат големи разлики. Моите пружини са с 2 бели и 1 зелена точки. Мои приятел свали от неговото преди година 1 бяла и една червена. Кавото и да означават. И двете коли са аутбеци със самонивелиращи.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Ное 16, 2016 8:40 pm |
|
|
|
CANCEL
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85 
|
Mladen99 написа: Като фледам формата и размера е нивомат Самонивелиращите, не са ли с масло?
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2016 8:28 am |
|
|
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|
|
Самонивелиращи са тези от предната снимка. Всички амортисьори работят с масло. При някои обаче има вътрешна камера пълна с газ, която поддържа маслото под налягане.
|
|
|
|
| Чет Ное 17, 2016 2:03 pm |
|
|
|
CANCEL
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85 
|
xargs написа: Самонивелиращи са тези от предната снимка. Всички амортисьори работят с масло. При някои обаче има вътрешна камера пълна с газ, която поддържа маслото под налягане. Това ми излиза при руснаците: http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2 ... RAXG014677За окачването пише нормално. Както и да е. Амовете си работят, при преминаване на легнали полицаи, дупи, успокяват задницата, но според мен пружините са поомекнали. Та питанката ми е , дали мога да сменя само пружини на тези амове?
|
|
|
|
| Съб Ное 19, 2016 10:27 am |
|
|
|
tst
|
tst написа: petko 69 написа: Младен ми писа на лични ,че в Пловдив имало майстор на амортисъори,открих майстора и публикувам телефона за консултация с него.Какво може да ремонтира не знам точно ,но може да се консултира с него.Знам ,че ремонтира и хидравлични рейки , а от обикновенни амортисъори прави спортни.Доста тунинг маниаци ползват неговите услуги.Просто търсим начин да спасим скъпо заплащане ,в никакъв случай не го подвеждам ,а още по малко да се шегувам когато колега е на зор.  Благодаря, Аз лично ще се възползвам. Ще пиша за развитието. Поздрави Да споделя по темата. Въпреки, че ме забавиха доста време (поради чакане и тук за части) смятам, че майстора се справи добре. Амортисьорите станаха малко по-твърди и определено чувствам осезателна разлика в поведението най-вече при завои. За услугата ми взеха по 60лв на бройка, защото моите били по-специални. Ще споделя мнение след месец два. Поздрави
|
|
|
|
| Сря Ное 23, 2016 11:38 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
За мен предствлява интерес, че малко ми е по мрко отколкото предпочитам в завоите иначе возията ми е супер мазна, но бих одървил малко амовете.
Изпратено от моят C6902 с помощта на Tapatalk
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Ное 24, 2016 5:59 am |
|
|
|
tst
|
|
Привет,
Ако искате можете да изчакате месец два, за да се уверя, че няма проблеми и тогава да правите рециклирането. Само предлагам.
Поздрави
|
|
|
|
| Чет Ное 24, 2016 6:16 pm |
|
|
|
Mladen99
|
tst написа: Привет,
Ако искате можете да изчакате месец два, за да се уверя, че няма проблеми и тогава да правите рециклирането. Само предлагам.
Поздрави Ти рециклира на Вивиото? Щото на аутбека самонивел. Нестават.
|
|
|
|
| Чет Ное 24, 2016 8:26 pm |
|
|
|
tst
|
|
Привет,
Да рециклирах ги (виж по-горе поста) и определно съм доволен (за сега). Понеже не знам кой с какви амортисьори е - да кажа, че аз съм със стандартни ( не самонивелиращи).
По особеното при мен беше, че трябваше да се отрежат отгоре и да им се направи по-специално изпълнение, (простете ми не съм по тази част) за което и чаках доста време. Мисля, че той така ги направи, че дори след време и да изпуснат само ги изпращам и той ги оправя доста по-бързо.
Поздрави
|
|
|
|
| Чет Ное 24, 2016 9:38 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Супер си, темата беше полезна
|
|
|
|
| Пет Ное 25, 2016 8:41 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Аз ще стягам задницата, че се разклаща при задминаване на тирове със скорост 130-150 , но не съм решил още как , педерс или билщайн с подложки или обикновени амове и пружини ще реша след консултации.Чудя се ако сменя само отзад да не убия бързо предните които са от нивомат.
|
|
|
|
| Чет Апр 20, 2017 6:04 am |
|
|
|
Alxx
|

tst написа: Привет,
Да рециклирах ги (виж по-горе поста) и определно съм доволен (за сега). Понеже не знам кой с какви амортисьори е - да кажа, че аз съм със стандартни ( не самонивелиращи).
По особеното при мен беше, че трябваше да се отрежат отгоре и да им се направи по-специално изпълнение, (простете ми не съм по тази част) за което и чаках доста време. Мисля, че той така ги направи, че дори след време и да изпуснат само ги изпращам и той ги оправя доста по-бързо.
Поздрави Здрасти! Имаш ли идея, дали е ремонтиран цилиндърът с буталото вътре или са ти набили някакви пълнители? Предполагам е второто, понеже си писал, че втория път бързо щели да станат? Много взех да троша моите на Импреса-та и във връзка с това, искам да попитам ако някой е правил такава гимнастика с предницата на Импреса, кои пълнители се напасват: чух за Астра Ф и Ауди 80? Вече съм срязал макферсън-ите и съм си направил капачки с резба, въпросът е какви пълнители да взема и ще им трябва ли опорна втулка? И моля, не ме разубеждавайте да взимам Каяба - Субарката ми е трети японец(две Сузуки Аерио преди това), на който Каяба-та отпред разбива втулката на стеблото за нула време. Не искам да чувам за такива повече.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Апр 24, 2017 7:33 am |
|
|
|
Vmax
|
Alxx написа: И моля, не ме разубеждавайте да взимам Каяба - Субарката ми е трети японец(две Сузуки Аерио преди това), на който Каяба-та отпред разбива втулката на стеблото за нула време. Не искам да чувам за такива повече. Иска се старание за да разбиеш предни амортесьори, особено често - проверил си дали тампона ( опората ) е здрава? Не съм фен на Каябата, но колкото и да е калпава, е странно да се скапва толкова често...
|
|
|
|
| Пон Апр 24, 2017 8:36 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Често не е точната дума, по-скоро неустойчива на конкретен тип случка на пътя - странично натоварване, съчетано с дупка. На Аерио-то тая втулка се разтропа на 43к(от нова кола) на десния завой през релсите, от ул. Любляна към автогарата. На Субарката минах през няма и 10см дълбока дупка с 30км/ч и се получи същото. Опорите са здрави, имам и резервни нови. Нежната Мазда(баси), съм я подлагал на такива извращения, вкл. пистата в Серес и амовете й не са мръднали за 50к+. Даже по-миналата година я давах на Павел Жеков да я кара и каза, че вървяла като нова.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Апр 24, 2017 9:16 am |
|
|
|
Georgi Ivanov
Автомобил: Subaru Outbeck
Телефон: 0877381800
Рейтинг: 0
|
|
Колеги, аз сложих KYB отзад със старите пружини и старите маншони и три сантиметрови подложки и всичко е ОК! Цена на аморисьорите 180лв с отстъпка за бройка. Цена на подложките 20лв за бройка за изрязване с лазер, при положение, че имах материал износоустойчива пластмаса. Колата вози перфектно, не друса, не люлее на гърбици и по завои!
|
|
|
|
| Пон Юни 05, 2017 10:07 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Пожелавам ти да кара по дълго време , но според мен е трябвало да смениш и пружините , тези вече са омекнали , което предполага и повече работа за ама да ги успокоява като се разиграят. Подложките защо ги сложи , задницата висваше с тези амове и старите пружини ли или искаш още просвет ? Те също втвърдяват окачването и играят рола за одървянето му в момента.
|
|
|
|
| Вто Юни 06, 2017 6:34 am |
|
|
|
Georgi Ivanov
|
|
Вози си добре, исках повече просвет,но заради старите пружини си дойде на същото ниво почти или малко отгоре
|
|
|
|
| Вто Юни 06, 2017 2:26 pm |
|
|
|
Georgi Ivanov
|
Georgi Ivanov написа: Вози си добре, исках повече просвет,но заради старите пружини си дойде на същото ниво почти или малко отгоре В момента разстоянието от центъра на джантата до калника е 41,5 см.
|
|
|
|
| Сря Юни 07, 2017 7:08 am |
|
|
|