Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Годишна поддръжка 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Позволете ми да не се съглася, че немците използват прости но здрави части за колите си.
Девет от 10 БМВ-та използват права отвертка за да си държът прозорците във вдигнато положение.

И аз изпитах неудобство в началото при завой на кръстовище. Давам газ за да се изнесъ максимално бързо пълни оборотомера но скоростта идва чак след като излезеш от завоя. После се свиква и педала го натискам по рано. А и в спортния режим ускорението е по бързо.

Сря Яну 25, 2017 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За сравнение между Субару и Ауди. Карал съм А6 и 100 и двете бяха 2.0 143кс ръчни скорости куатро. А6 го карах 14м а 100 издържах само 6м. Разход газ 18градско 11 на дълго. Проблема беше че всеки месец се чупеше по нещо и не издържах финансово. Иначе да по_конфортен и по_стабилен автомобил е Ауди но багажното отделение с този двоен под на тези модели е много малко.
Изобщо не съм съгласен че немските производители използват по_здрави и нечупливи части. Японците,не само Субару са пословични със здравината си.
За ускорение и вървене не коментирам,не ме влече,но според мен ако някой иска да се състезава по светофарите трябва да кара Импреза или турбо.
И пак за сд_тата. Това не е годишен разход. То се купува веднъж а в моя случай едно за 8 коли. Трябва ли да го смятам като годишен разход на всяка кола?
Всички колеги сме единодушни че който е подкарал Субару за друго и не помисля. Мен лично ме е яд само че не направиха миниван от сорта на Шаран. Ако имаше такъв модел не бих се и замислил да сменя Легасито. А Шаран 4×4 гори много и е адски трошлив.

Сря Яну 25, 2017 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, не че нещо, но вижте човека какво е попитал, а вижте темата къде отиде?!
Това, че един си е боядисал колата в "небесно кафяво", друг си е сложил розови капачки (металик ) на винтилите ( метафорично), трети някакво CD..... и т.н., въобще не виждам какво общо има с въпроса зададен от колегата. И пак стартово се започна с едни суми равняващи се на външния дълг на някоя южноафриканска република :D и най-вероятно още след първите няколко поста, човека се е отказал вече :facepalm:

Сря Яну 25, 2017 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Годишната подръжка според мен съдържа - застраховка,каско,масло ,филтри,преглед.
Всичко останало,което е написано е много субективно и зависи от много друти фактори като най-важният е моментното състояние на автомобила при покупката.
 15

Сря Яну 25, 2017 11:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И винетка

Сря Яну 25, 2017 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Отговори с цитат
Като за първа година и 30000км така се случиха при мен нещата:
800лв каско + гражданска при мен
450 лв данък
2х 200 лв смяна на масло мотор
200 лв смяна на масло на дифове
250 лв смяна на масло на кутия
100 лв акумулатор
100лв смяна на антифриз
600 лв задни пружини + амортисьори
100 лв гумени стелки
200 лв полуоска
280 лв аларма
2х900 лв за гуми (летни + зимни)
1500 лв газова
----
6730 и това са само нужните неща и без да се чупи колата (полуоската я смених защото вибрираше, а пружините защото задницата стоеше увиснала, както на доста от форестърите и аутбеци които се виждат по пътищата). Та правете си сметката :)

Докато го търсех това доста аудита огледах, но там 10к на година за поддръжка може и да не стигнат за съжаление и не това е най-големия проблем, а сериозните ремонти, които могат да изкочат по мотора, които бързо могат да фалират и големи фенове. Комфорта, возията и вървежа са класа отгоре де, но си плащаш добре за тях ;)

Преди това карах е46 330д - вървеше доста повече от субаруто, но беше с ръчни скорости и само на задно все пак. Там обаче докато не подмених всичко по водната система, редовно опикавах паркинги с антифриз :D

Чет Яну 26, 2017 11:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Аудито е по-леко, по-ниско, по-малко челно съпротивление, но сложим ли ги двете пред 70 санта неутъпкан сняг, всичко е в полза на Бека.

Да,наистина така е.Субарото си е кола за зимата и сняг,каквато е тази година.Понеже живея на място където ми трябва истинско 4х4,Субарото го изкарвам декември месец и го прибирам през март.Не се занимавам със смяна на гуми,то си е винаги със зимни,нямам газова уредба и гледам по принцип да съм много далече от всякакви газаджии и за това нямам никакви проблеми със Субарото,плащам ГЗ само за три месеца.В останалото време е под навеса на двора.Лятото си карам Сценик с 9 л/100 клм разход в града по моите маршрути/Субарото е с 12-14 л/100 клм /,като ми потрябва резервна част ,било нова или втора употреба ми я носят в къщи за един час на много хубави цени.Лятно време 4х4 не се оправдава,няма смисъл,а и няма и нужда.
В същото време има много по удобни,по добре возещи,с по голямо вътрешно пространство,по икономични и по динамични от Субару независимо модела.
Това е лично мое мнение за експлоатация на Субару и съм благодарен че имам възможност да я реализирам.Наистина Субару е невероятно добра кола,невероятен влекач,за тежки зимни условия и много надеждна.

Чет Яну 26, 2017 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз лично смятам, че ми е много по-икономично и изгодно да имам едно комфортно Субару, което да карам целогодишно, пред това да имам едно Субару за зимата и да поддържам още една кола, която да карам, когато нямам нужда от 4х4. Аутбекът си е достатъчно комфортен, за да се кара целогодишно, както в града, така и на доста дълги разстояния.

Чет Яну 26, 2017 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Кимон написа:
kerekovski написа:
Аудито е по-леко, по-ниско, по-малко челно съпротивление, но сложим ли ги двете пред 70 санта неутъпкан сняг, всичко е в полза на Бека.

Субарото,плащам ГЗ само за три месеца.В останалото време е под навеса на двора

По тоя повод да разкажа 1 случка.
Става птп в града идват полицаи и почват да пишат. Проверяват номерата на колите. Обаче в суматохата объркват номерата които въвеждат и по случайност проверяват номерата на комшията . А комшията не си е карал колата от 3г и седи в гаражаааа естествено без гражданска. И такава глоба му нахулват че му се доревава.
-Ама аз не съм я карал тая кола от три години
-Ние от де да знаем

И толкоз.

Чет Яну 26, 2017 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега demon 777 това са притчи :)
Наистина може би разочаровахме автора на темата :(
Не се плаши колега. Дано попаднеш на читава кола и да се ръсиш само за данъци и такси,има и такъв вариянт повярвай ми,и да останеш очарован от марката :)

Чет Яну 26, 2017 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Отговори с цитат
От този тип автомобили - кроскънтри - голямо, мощно 4х4 комби, мисля, че субито е по-евтино за поддръжка от Ауди и Волво. Поне това са ми казвали.

Но ако искаш просто голямо комби - може да си вземеш и опел и шкода.

Но няма как да ти е евтино да караш с гуми 16-17-ки и да нямаш разходи. Все пак, като прегледах мненията на колеги по-горе...то аларма, стелки, газова ги слагаш купуваш един път, да не говорим, че ако си намериш кола от форума, най-вероятно тези неща ще ги има.

Аз моята си я взех от човек, не от автокъща и се оказа добро попадение - има си оригинални стелки, но например нямаше задната щора и съм си я купувал сам. Но във форума често се продават напълно оборудвани коли с 2 чифта джанти и гуми, стелки, ГИ и т.н., отделно ако са поддържани в някой от известните сервизи имат и някаква история тези коли и в общия случай взимаш и караш...не че няма да имаш ремонти - все пак това са коли на 10+ години.

Ако искаш наистина експертни мнения и си от София, отиди при Любо в Люлин и го поразпитай за цените, после при Краси в Субаруленд и горе долу ще ти стане ясно колко е ежегодната поддръжка и колко са най-често изникващите ремонти.

Съб Яну 28, 2017 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
вижте поста ми в една друга тема

забележете, че има и един основен ремонт на моторя, който се надявам да не се налага да правите :)

Нед Яну 29, 2017 8:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Отговори с цитат
Не знам тук дали да кажа/оплача, но моята е 2005, демек вече е на 12 години и миналата година и двете щипки, които притискат H7 крушката се счупиха - явно с годините пластмасата старее и дори при лек натиск се отчупи...честно казано, това адски много ме дразни, да не говорим, че за да смениш крушката или махаш въздуховода или разкачваш гърлото на резервоара за чистачките, за да имаш достъп до крушките.

Сега ще ми се наложи да си оправям фаровете и съм го планирал малко като се постопли да го направят в Clear Vision..та, не е ежегоден разход, но според мен лесно можеш да попаднеш в тази ситуация...

Пон Яну 30, 2017 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Недей с лошо за колицата, защото явно не си карал кола, на която за да смениш крушка трябва да свалиш броня ...

Пон Яну 30, 2017 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
srg написа:
Недей с лошо за колицата, защото явно не си карал кола, на която за да смениш крушка трябва да свалиш броня ...

Или фар със специален сервизен ключ ( Рено Меган ) ;)

Пон Яну 30, 2017 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Ааааа не с лошо за Меганите :P Имам Меган точно от това поколение, дето в Top Gear показваха колко 40-60 минути се сменяла крушка на фар. Няма такова нещо. 1-2 минути и е готова - става по-бързо, отколкото на Аутбека, стига да знаеш как. Но пък на Аутбека и при мен се счупи едното краче, което държи телената скобичка затворена. Явно им е слабо място. Аз успях на място да си направя ново каналче малко по-навътре с много мъничка лента за ножовка и вече 8-9 месеца си държи без грижи. И все пак е адски дразнещ проблем и не съм намерил по-културно решение.

Вто Яну 31, 2017 6:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, благодаря за отговорите.
Някои по темата, други не съвсем.
Ясно ми е,че след покупка се набиват още пари за гуми,газови,обслужване,данъци и прочие.
За конкретния модел просто се чудя дали в 4000лв на година(с данък,каско,винетка,гтп,ремонти, гуми(ако не е гуми ще е друго) )
може да се обобщят разходите???
В момента карам Пасат б5 от 3 години и мога да кажа че като тегля чертата за всички разходи се получава 2600 на година.Една година са повече, друга по-малко, еди път примерно ще се купят гуми, друг път смяна на съединител.
Нещо такова.

Пет Фев 17, 2017 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абе вземай и не мисли за разходите.
Вярно отначало 1вите година две може да са повечко докато си смениш всичко което не е сменял предишния преди теб ама после направиш ли го само ще караш

Пет Фев 17, 2017 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gnevenmuskul написа:
За конкретния модел просто се чудя дали в 4000лв на година(с данък,каско,винетка,гтп,ремонти, гуми(ако не е гуми ще е друго) ) може да се обобщят разходите???

Ако намериш запазен читав екземпляр, тези пари ще ти стигнат за няколко години напред :)

Пет Фев 17, 2017 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
В момента карам Пасат б5 от 3 години и мога да кажа че като тегля чертата за всички разходи се получава 2600 на година.Една година са повече, друга по-малко, еди път примерно ще се купят гуми, друг път смяна на съединител.
Нещо такова.[/quote]

2600 лв на година :-~ Пасатите, голфовете и астрите минават за коли с евтина потдръжка.

Пет Фев 17, 2017 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >