Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)?
| Автор |
Съобщение |
|
ivanh
Регистриран на: Съб Фев 19, 2011 10:58 am Постове: 24 Местоположение: BG
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2,5XT,07MY
Рейтинг: -16
|
|
Да съгласен,Н6 е друга бира.
|
|
|
|
| Сря Юни 13, 2012 3:33 pm |
|
|
|
Vertig0
|
|
Момчета,кажете как стоят нещата с газта???Казаха ми че в каталог на BRC H6 мотора е в червената графа,сиреч горят клапаните?Който може да изхранва H6 на бензин жив и здрав да е!
А за колата,допадна ми,въпреки че си личи,че тук там е пръскана...
|
|
|
|
| Сря Юни 13, 2012 11:20 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Някои ги карат с газ - дали имат проблем времето ще покаже.
Но никъде никой не отрича негативите от газта върху този мотор - вкопаване и прегаряне на клапани. Въпросът е само след колко км ще се случат. Отделно и самият мотор е достатъчно температурно натоварен. Ако това вкопаване се случи - да ремонтираш/сменяш глава на H6 ще си е бая скъпо удоволствие и приключение. Да не говорим, че и една поне 40 литрова бутилка отнема доста от багажника, дори да е на мястото на рез. гума и нея пак някъде трябва да я сложи човек.
Според мен - ако искаш газ и Аутбек - търси мотора 2.5. Не че няма с 3.0 хора да карат на газ, но лично за мен това си е голям риск.
|
|
|
|
| Чет Юни 14, 2012 8:00 am |
|
|
|
stan
Регистриран на: Нед Апр 22, 2012 1:40 pm Постове: 71 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
|
|
Колега Vertig0, аз 2 месеца(4000км), карам Аутбек с 2.5 мотор и да ти кажа колата върви доста прилично-все пак са 165 коня. Да казват ти ,че 245к върви повече,но със сигурност 350к ще вървят повече от 245к и т.н. Все пак коли от този клас масово са около 130-150коня. Така,че ако държиш на газифициране, насочи се както каза колегата към 2.5 -двигателя,да някакси е по-муден е от 245к., но е доста по пъргав от 120к. Успех и дано скоро изпиташ истинското удоволствие да караш субару било то H4 или H6 !
|
|
|
|
| Чет Юни 14, 2012 2:56 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
Мале ние с 2,5 къде ще се крием по празниците. Много прилично си набира даже, особено в спорт режим. Който кача да повозя да види що за кола е и казва "Уаоо....". Почнах да накачам амулетчета против уроки.  А 3-ката си върви малко повече, ако пък е с "Раптор инсаид" на мен ми става лошо.
|
|
|
|
| Пет Юни 15, 2012 6:40 am |
|
|
|
Spear
Автомобил: Subaru Outback‘03 H6
Рейтинг: 30
|
|
Колега, и аз, както доста други колеги, сме на газ (верно че съм с предишната Н6-ца, ама то все тая), и не съм чул някпй да има проблеми!!! И принципно, доколкото знам, 3-ката е по-здравия от двата мотора... (Ако бъркам, нека спецовете да ме поправят...). Па ти ги остави какво пишели и в коя графа на брц бил мотора... Тия Н6-ци, дето идват от Италия например с газова, дали не са видели зор, а??! Нали се сещаш, че са на по 500 000км. сигурно, че и отгоре! Е те как държат на газ??‘ И Освен това, предеид разхода на 3-ката, аз ше си я карам нс газчица, па като ЕВЕНТУАЛНО се “счупи мотора след 3-4 години... ми аз ще съм спестил вече за три ремонта, или па нааправо ше грабна един читав втора ръка за два бона и съм пак аз...
И... че сто И..... коня си е добре - факт.... ама 200 И.... си е повече, а както е казал великия мислител.... “Мечо Пух“: “Колкото повече,... толкова повече!!!!!“
Поздрави,
|
|
|
|
| Пет Юни 15, 2012 6:46 am |
|
|
|
didoya
|

Всеки си решава за газта.
Но недей забуждава човека, че това е безплатен обяд, въобще не е такъв. Вземи прочети западните Субару форуми, нявсякъде говорят за valve seat recession при каране на газ. Мотора не е с хидравлични повдигачи. Самият Митак ми го каза също в сервиза му като ходих да преглеждам едно такова Субару с газ там. Монтажа на система за смазване доста помагало и забавяло това "вкопаване", но не го и предотвратява напълно. Тези коли от Италия които цитираш може и да вървят, ама са много далеч вече от характеристиките на H6. За мен купуването на H6 означава, че искаш да караш точно H6. Ако човек иска по-евтино - има 2.5 на газ, със специално пригодени глави и клапани.
За старото H6 - да, вече се намират по моргите тук-там и сценарият глава от морга, която вече е изплатена от икономията от газта е добър вариант. Но доколкото аз знам моргите въобще не са пълни с Outback 2004+ H6.....та там сметката може и да не излезе ако се счупи нещо мотора.
Лично аз досега съм карал всичките си коли на газ, но те нямаха такъв проблем с клапаните. Не искам да разбирам колко нерви, време и пари струва оправяне и/или смяна на глава, бутала и други неща по H6 боксер....а и един мотор като се отвори веднъж никога не е същият, никой майстор не може да го затвори както в завода са го направили. Лично мнение.
Пак го казвам, че от това, което четох по западните форуми навсякъде се говори, че 2.5 е мотора ако ще се кара на газ.
|
|
|
|
| Пет Юни 15, 2012 8:26 am |
|
|
|
v_0
Регистриран на: Нед Фев 19, 2012 3:40 pm Постове: 41 Местоположение: София
Автомобил: Outback'2004,2.5 MT
Рейтинг: 0
|
didoya написа: Пак го казвам, че от това, което четох по западните форуми навсякъде се говори, че 2.5 е мотора ако ще се кара на газ.
Той с газ и без газ,все не върви 
|
|
|
|
| Пет Юни 15, 2012 3:48 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
didoya написа: Всеки си решава за газта.
...а и един мотор като се отвори веднъж никога не е същият, никой майстор не може да го затвори както в завода са го направили. Лично мнение.
Пак го казвам, че от това, което четох по западните форуми навсякъде се говори, че 2.5 е мотора ако ще се кара на газ.  когато сложиш газ и почваш да караш повече,и си избиваш ремонта за 50хил км,който е към 1200 кинта с частите.а за заводското затваряне,да ти кажа от опит даже и в завода не ги затварят 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Юни 16, 2012 1:00 pm |
|
|
|
didoya
|
|
Ако вкопаеш клапани като хората 1200 лева ще са ти само за снимка с майстора:)
Това означава нова глава - като се съсипят качествено леглата на клапаните само това е спасението, клапани и какво ли не. А за H6 след 2004 въобще не е пълно по моргите с тях.
Дано греша все пак. Защото мотор 245 коня, който да върви на газ без последствия ми звучи супер.
|
|
|
|
| Съб Юни 16, 2012 10:01 pm |
|
|
|
hitmn
Регистриран на: Пет Яну 06, 2012 2:08 am Постове: 362 Местоположение: Варна
|
|
didoya, баце кротко.
Ти на газ ли си ?
За какво вкопаване на клапаните говориш ? От какво точно се получава ? Причината поради която газта го предизвиква каква е ?
Питам от неинформираност не за друго ...
|
|
|
|
| Съб Юни 16, 2012 11:28 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|

didoya написа: Ако вкопаеш клапани като хората 1200 лева ще са ти само за снимка с майстора:)
Това означава нова глава - като се съсипят качествено леглата на клапаните само това е спасението, клапани и какво ли не. А за H6 след 2004 въобще не е пълно по моргите с тях.
Дано греша все пак. Защото мотор 245 коня, който да върви на газ без последствия ми звучи супер. Шлайфане на легла на клапани + цялостен ремонт на глава (вкл нови клапани, водачи и тн) на обикновен автомобил е под 300лв всичко с части и работа, може и доста по-малко да е. 2 глави са 600лв, като вкл гарнитури и сваляне качване може и да минеш с около 1200лв, все пак много зависи и от това какво точно ще правиш, къде и с какви части. 10 000км при среден разход 15/100 газ или 13,5/100 бензин прави разлика от 1605лв 1500л*1,18=1770лв за газ или 1350л*2.5=3375лв за бензин А95 обикновен, около 40лв флаш люб за смазване на клапани за 10к км прави 1555лв, с което за 10К км си избиваш грубо газовата и за още 10 си избиваш ремонта, а при втора ръка кола, никога никой не е сигурен дали няма да правиш нещо и по каква причина. Все пак и темата е за друго, а не за с газ или без газ на Н6.
|
|
|
|
| Нед Юни 17, 2012 12:43 am |
|
|
|
didoya
|
hitmn написа: didoya, баце кротко.
Ти на газ ли си ?
За какво вкопаване на клапаните говориш ? От какво точно се получава ? Причината поради която газта го предизвиква каква е ?
Питам от неинформираност не за друго ... Не съм на газ, но предишните ми 3 коли са били на газ, така че не съм враг на това гориво, дори напротив. Това за вкопаването ми го казаха при Митака, когото всички тук боготворят и единодушно смятат за най-добрият майстор на Субара-та в Бг. Бях завел на оглед една такава кола с газова, защото се чудих да я пазаря ли. Вкопаването ставало (доколкото запомних, не претендирам да съм точен) от това, че този мотор не бил с хидравлични повдигачи, хлабините на клапаните били много малки и не знам си още какво:) Иначе да - дай да спираме дискусията за газта тук, че темата е за съвсем друго нещо:) Ако модераторите смятат за редно могат да изтрият постовете, свързани с газта.
|
|
|
|
| Нед Юни 17, 2012 8:02 am |
|
|
|
hitmn
Регистриран на: Пет Яну 06, 2012 2:08 am Постове: 362 Местоположение: Варна
|
|
Само да се изкажа и аз ...
Получава се разцентровка на клапаните. Пояснявам. Производителя препоръчва такава центровка на 3.0 да се прави на 100 000 км. на 2.5 на 50 000 км. Понеже 3.0 на много места казват че трябва да се свали за да му се центроват клапаните искат такива суми по 1000 - 1200 лв. 2.5 мотора от друга страна няма нужда от сваляне тъй като се достига по лесно до въпросните центроващи елементи на клапаните => по-ниска цена за услугата.
Във ФОБОС преди 1 година питах за Flash LUBE, момчетата казаха че е пълна, ненужна глупост, тъй като в мотора така или иначе има масло, което ако е добро (пълна синтетика) върши същата работа !
Това знам аз. Дано съм бил полезен...
|
|
|
|
| Нед Юни 17, 2012 11:26 am |
|
|
|
KOMAP
Автомобил: AUDI S6
|
Първо здравейте на всички. В крайна сметка колко човека гледаха черната H6-ца от Горубляне. ( http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details) и има ли и нещо? Като гледам човека, който продава нормално да не му се занимава повече със сервизи ако са минали 20 човека през нея. Какви са отзивите за колата(който я е гледал де), и защо не се купува, като толкова много народ си търси 3.0 ?
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2012 1:05 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
KOMAP написа: Първо здравейте на всички. В крайна сметка колко човека гледаха черната H6-ца от Горубляне. ( http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details) и има ли и нещо? Като гледам човека, който продава нормално да не му се занимава повече със сервизи ако са минали 20 човека през нея. Какви са отзивите за колата(който я е гледал де), и защо не се купува, като толкова много народ си търси 3.0 ? Днес следобяд ще ходя да я гледаме,че нещо много народ се изреди и чак е странно,че тази кола е още там - после ще споделя какво съм видял. п.с.Някой беше писал,че предното стъкло е сменяно,не е задължително да е имала удар,не малко хора са си сменяли от хвръкнало камъче на магистралата,като се видят отдолу гредите се разбира веднага  + това от същият търговец преди повече от месец със съфорумец който го купи,гледахме един Форестър ХТ - колата е в превъзходно здраве ! Така че,потрай до утре  (или по-късно тази вечер).
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2012 1:49 pm |
|
|
|
KOMAP
Автомобил: AUDI S6
|
pradabg написа: Днес следобяд ще ходя да я гледаме,че нещо много народ се изреди и чак е странно,че тази кола е още там - после ще споделя какво съм видял. п.с.Някой беше писал,че предното стъкло е сменяно,не е задължително да е имала удар,не малко хора са си сменяли от хвръкнало камъче на магистралата,като се видят отдолу гредите се разбира веднага  + това от същият търговец преди повече от месец със съфорумец който го купи,гледахме един Форестър ХТ - колата е в превъзходно здраве ! Така че,потрай до утре  (или по-късно тази вечер). Чудесно...ще се радвам да споделиш мнение. Определено това на външен вид за момента в БГ е най-читаво(поне по снимки). Въпросът е карантията каква е ?
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2012 2:13 pm |
|
|
|
Joro
Регистриран на: Пон Май 14, 2012 11:11 pm Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
|
|
| Пет Юни 22, 2012 5:49 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=detailsИ така сега да започна: 1.Оглед отвън : - запазена,без надрасквания,с освежени брони (предна и задна),по предния капак има коректор на няколко места от камъчета-нищо болезнено -точно както и предположих за сменения преден прозорец,аз лично залагам за спукан и подменен прозорец от камъче на магистрала.Другите всички са оригиналните - за удар отзад където бях чел по-нагоре мнения - просто забравете !!! 2.Оглед отдолу: - мотора е сух няма омаслявания - няма омаслявания и на автоматика - няма омаслявания на дифа - кардана без лопания,тропания,почукване или каквото там се сетите - окачване здраво - карета,тампони,амортисьори - пластмасовият протектор на мотора си е долу,не е удрян или задран - не личат никъде задирания отдолу или удари(хлътвания) причинени от Офф-роад издевателства - всички копчета на подкалниците са си на местата. - няма ударени греди,боядисвания или каквито и да е било притеснения от долу 3.Поглед под капака: - двигателя не е мит  прашасъл - нищо не е скрито - под капачката на маслото няма нагари,черно и тн. - антифриза - чист - маслото на мотора - за смяна тъмно но не е катран- не задира м/у пръстите,не мирише на бензин. - маслото на автоматика - бистро !!! - отвих на дифа леко пробката - потече бистро масло !!! 4.Запалване на мАтора - Накарах собственика на къщата да го направи като застанах отстрани да чуя същевременно мотора и да видя дали няма да изпуши отзад - перфектна работа на ДВГ-то няма изтропване,шум,свистене,притрисане - ОК си е - отзат не изпуши !!! - При даване на контакт,нормалния чек,стрелките от единия край до другия(винаги съм го харесвал този момент  ),стартира се навигацията и тн. - след запалването,няма игра на обороти,чека не свети, всички лампи загаснаха.Стрелката на оборотомера докато загряваше плавно слиза надолу !!! Никаква игра на оборотомера !!! - Никаква неравноделна работа на двигателя - не може да се чуе при отворен капак и отворена шофьорска врата - красотата на Н6-цата ! 5.Салон : - седалките на са изпрошнати,скъсани,протрити никъде,няма започнало разкъсване на кожата по шевовете,няма никъде напукано,салонът е буквано в завидно състояние - направо като нов. - воланът не е протрит,скъсан,боядисван (много е модерно в последно време) - стелките гумени -SUBARU - кората си е в багажника - резервната гума - ЧИСТО НОВА като също е качена на същия модел лята джанта(не е патерица) - секторът където се намира е като нов. - щората се прибира и разгъва без каквито и да е било забележки. - люка изправен - работещ - климатроника работещ - ЗАБЕЛЕЖКА - задна дясна врата не се заключва- става ,Но отвътре - машинката се чува,че работи !!! Вероятно дребен проблем ! 6.Стана време да потегля - мамка му - при позиция "D" плавно потегляне без подаване на газ - при позиция "D" с натисната спирачка,при форсиране (над 2000 оборота,автоматично не позволи форсиране нагоре) се опита да тръгне със спирачките (доволна физиономийка  ) - изкарахме я навън,няколко "S-kи" със стъпка до дъно  няма притрисания,придърпвания,лопания,тракания и тн. Забравете за удари отпред,отзад от където и да е било ! Не е с обръщан волан и тн. Автомобилът е в доста добро техническо състояние както и оптическо.Според мен лично,който е решил да си купува Аутбекче от това поколение това определено си заслужава . Един от големите "+"-ве е ,че въпреки,че е внос от Италия Не е с газова,протритите седалки и волан от така наречените милионници. Това видях Аз за близо 30-сет минутен оглед. Честито на печелившия - който и да е той ! 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2012 10:07 pm |
|
|
|
Joro
Регистриран на: Пон Май 14, 2012 11:11 pm Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
|
Голяма реклама, голямо нещо. Какви са косурите?  Аз не съм специалист, но най-важното - не ме грабна. И защо за повече от месец никой не го взе? Имам предвид, ме след горното мнение искам или не искам направо отивам. 
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2012 10:59 pm |
|
|
|