Здравейте колеги,
Намислил съм май месец да подменя всички течности и филтри, рамъци + ролки(ако се налага) по колата. Май месец, защото тогава става 1 година от последната смяна на маслото, което е правено от предишния собственик.
И сега въпроса ми е освен двигател и трансмисия, къде другаде има течности за смяна? Предполагам по 4х4-то има също. Антифриза ще го оставя, защото е сменян скоро. Климатика го допълниха 2 месеца след като я купих. Спирачна течност не е сменяна, но идея си нямам дали се сменя? Ако може собствениците да ми кажат какви характеристики да търся за течностите и по колко точно литра се сипва?
Другия въпрос е освен филтрите, има ли други неща, които се сменят на нашите коли на по 5-6 години? Примерно термостати, датчици, знам ли и аз какво?
Идеята е да си направя колата, така че да съм си сигурен в нея.
И последен въпрос

има ли предни по-комфортни амортисьори за нашите коли? Питам защото доста марки имат и комфортен модел амортисьори. Не знам за вас, но на мен бека ми се вижда твърдак като за 1,5 тона кола. Задните са оригиналните саморегулиращи се, тах няма да ги сменям, че нямам по 1000лв на парче, а и са си наред май.
Здраве и за много години!