Отговори на тема
 Смяна на крушка на арматурното табло! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, помагайте! Закъсах! Изгоря ми крушката на арматурното табло! :( Уж дребна работа, ама подразбрах, че нещата не са толкова прости. Май, първо се маха задно дясно колело заедно със спирачните апарти, после се демонтирал ауспуха, после карданите, след което се източвал антифриза и т.н. и т.н... Докато се стигнело до въпросната крушка!
Ако неправилно съм разбрал последователността на операцията, нека тези от вас, които знаят правилната, да ми подскажат как да се справя с този изключително досаден проблем! Много е неприятно като караш нощем, една част от циферблатите да не са ти осветени!
Благодаря на всички просветени предварително! :)

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Пет Фев 17, 2012 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Joro - Sofia написа:
Май, първо се маха задно дясно колело заедно със спирачните апарти, после се демонтирал ауспуха, после карданите, след което се източвал антифриза и т.н. и т.н... Докато се стигнело до въпросната крушка!
:)

Правилно си се насочил, след като свалиш реиката и курмилната уретба вече си близо, драсни пак и ще ти кажем.... :beer:
Честно казано нямам идея, и на мен ми предстои подобна манипулация на няколко несветещи бутона на таблото.
------------------------------------------------------------------
По спомен, но да не те излъжа, маи се свалят 1-во корите на около вонана до лостчетата и по скоро горната, и оттдолу трябва да има болчета за таблото, издърпваш откачаш кабеляците и после разглабяш да търсиш крушката.
Дано нее светодиодно, че тогава става мазало.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Фев 17, 2012 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 289
Автомобил: forester 98 MT
Телефон: 0888880850
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
След като свалиш пластмасата около километража,самия той е захванат с 4 винтчета.Въпроса е колко трудно ще го изкараш него,на форко е с чупещ волан и при най долно положение излиза малко с клизма.При мен бяха обикновени крушки като на габаритите 4 на брой,сега си сложих светодиоди,дори можеш да си промениш цвета,отзад би трябвало да имаш 2 букси за захранването :good:

Пет Фев 17, 2012 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Le ... L16046.pdf

Действай по тази схема - стр. 16046. Не се опитвай да прескочиш нищо от последователността.
Аз се справих сам. Беше студено - но половин час парното на МАКС - да не се чупят пластмасите.
Упех ](*,)

Съб Фев 18, 2012 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема