Отговори на тема
 Аутбек/Легаси БП9 - течове от АТФ маркучите 
Автор Съобщение

Постове: 32
Автомобил: 2009 Outback 2.5i (EJ253/4EAT)
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
От около 2-3 месеца ми протекоха маркучите към радиатора на трансмисионниото масло (тези до щеката) - от 4 връзки 3 мокрят маркучите. Искам да попитам собствениците на европейски автоматици 3-то поколение - какви стежки се използват в европейските модели на тези маркучи - щото на моята кола са пружинни, и ще ги сменя с натягащи се с винт да видя дали ще спре да тече. Теча е слаб (за 3 месеца ми е намаляло трансмисионното масло до към средата) но маркучите са мокри и имат капка отдолу. Не знам с кой акъл на линия под налягане ще слагаш пружинна стежка (пестене на разходи или производствено време?).

Както и да е, който има опит с такива проблеми ще ми е интересно как е при европейските модели. Тук знам че е масов проблем за моделите 2006-2009.

Вто Мар 27, 2012 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Travis написа:
От около 2-3 месеца ми протекоха маркучите към радиатора на трансмисионниото масло (тези до щеката) - от 4 връзки 3 мокрят маркучите. Искам да попитам собствениците на европейски автоматици 3-то поколение - какви стежки се използват в европейските модели на тези маркучи - щото на моята кола са пружинни, и ще ги сменя с натягащи се с винт да видя дали ще спре да тече. Теча е слаб (за 3 месеца ми е намаляло трансмисионното масло до към средата) но маркучите са мокри и имат капка отдолу. Не знам с кой акъл на линия под налягане ще слагаш пружинна стежка (пестене на разходи или производствено време?).

Както и да е, който има опит с такива проблеми ще ми е интересно как е при европейските модели. Тук знам че е масов проблем за моделите 2006-2009.

Утре ще погледна и ще пиша ако не ме изпреварят,но тя не е ли гаранционна още?

Вто Мар 27, 2012 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Автомобил: 2009 Outback 2.5i (EJ253/4EAT)
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Водих я при дилъра преди около месец но тогава още нямаше капка отдолу на маркуча и ми казаха да не се притеснявам, и не исках да споря. Ако бах настоял щяха да сменят маркучите и скобите със същите пружинни скоби ... и щях да я чакам пак да протече. Купих й винтови скоби от иБей (стария стандарт с винт отстрани -тук се наричат "G-type fuel line hose clamp", а не от универсалните с насечка на гривната - при тези е доста твърда гривната и не уплътнява толкова добре), ще ги сложа в неделя ще избърша всичко и ще видим дали ще тече пак.

Сря Мар 28, 2012 12:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може и преди да притегнеш курмучите да положиш филм от осигурител за такива съединения - предлагат се от доста фирми (и от Локтайт, има и на WURTH и др.)...... :good:

Сря Мар 28, 2012 10:17 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема