Отговори на тема
 Странно поведение Н6 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, вчера ми се случи нещо доста странно, ако някой има идеи, ще се радвам да ги сподели. Случката е следната - при паркиране, качвах колата перпендикулярно на един тротоар на заден ход. С лекота се качиха задните гуми и подавайки съвсем леко газ на задна, предните две опряха в бордюра. При опита да кача и тях с малко газ, не се получи - просто колата не искаше да се качи. Подадох повече газ - не. Накрая стъпих здраво на педала и пак не успя да се качи - все едно нямаше мощност - не искаше да вдигне повече от 2000-2200 оборота и никакъв шанс да се качи, все едно бях завързал отсрещната сграда и се опитвах да я дръпна... Пуснах малко напред, колкото да отлепи предните гуми от бордюра и се качи без проблем. След това пробвах още няколко пъти с опряни предни гуми и пак не се получаваше...
Накрая паркирах, загасих, свърших си работа и при тръгване пробвах същата ситуация няколко пъти и проблема го нямаше. Дали трябва да се тревожа от тази странна случка или нещо моментно е било? И каква може да е причината?

Чет Май 03, 2012 8:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма за какво да се притесняваш. Имаше тема в която нищихме този проблем и доколкото си спомням нямаше окончателно становище по въпроса. И на мен ми се е случвало и с Импрезата и с Аутбека.

Чет Май 03, 2012 8:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мдам, не си първия с подобен случай доколкото помня. Явно това е характерно за автоматиците. При ръчни скорости не съм чувал за такъв случай :pardon:

Чет Май 03, 2012 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 378
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето и предишната обсъждана подобна тема :
viewtopic.php?f=1&t=6192
:good:

Чет Май 03, 2012 2:16 pm