Отговори на тема
 Проблем! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 67
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги имам проблем с мойто Суби 2.5 '97! Правих му ремонт на двигателя смених: ремъци, ролки, гарнитури, водна помпа, масло: двигател, преден и заден диференциал, бензинов, въздушен и маслен филтър така както си го пише по дебелите книги :) Когато я запаля кола си работи добре на место, докато прехвърли на газ. Но като я карам на бензин прекъсва и дори изгасва, а като мине на газ всичко си е добре, работи идеално. Харчи ми много, дали е от това, че не съм направил центровка на двигателя?
Благодаря!

Съб Апр 28, 2012 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Започни от дюзи - замерване и чистене с ултразвук. Ако е карана само на газ и особено ако е и палена на газ е много вероятно да са се позадръстили. Щом си върви нормално на бензин най-логично е от там да започнеш.

Съб Апр 28, 2012 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери и налягането, което идва от помпата, също и ограничителите на налягането на горивото: http://i336.photobucket.com/albums/n321 ... za_WRX.jpg

(дано твоята има тоя радиатор, ама не си казал ROFL)
Мисля, че меренето на налягането е по-лесно от чистенето на дюзите :) виж първо него.
:good:

Нед Апр 29, 2012 12:36 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Газовата уредба ми е инжекционна пали си на на бензин, рабори вдига градус и чак тогава минава на газ. Проблема е че на бензин, само ми прекъсва и гасне, а на газ работи идеално :(

Нед Апр 29, 2012 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж съветите на колегите. Другото е, че може да ти е гаден бензина или да има вода. Сипи хубав бензин, някаква добавка за почистване, покарай междуградско на бензин и ще видим дали ще се промени.

Нед Апр 29, 2012 10:28 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Божо е най-прав! Сипи хубав бензин и една добавка за прочистване на дюзите и горивната система и покарай на бензин 100-тина - 200 км. Това ти е начина да се пробваш сам да отстраниш проблема - за другите проби ти трябва оборудване и познания или майстор. Добавките няма да навредят, така, че пробвай първо така. Аз бих ти препоръчал Pro Tec - ползвал съм им няколко продукта и са доста качествени! :)

Нед Апр 29, 2012 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Нов фен
Отговори с цитат
Ако преди всичко това, което си правил колата е била наред, провери най добре дали сте зацепили правилно ремъка.

Нед Апр 29, 2012 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Е на газ защо да върви, нали центровката е същата...

Нед Апр 29, 2012 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Нов фен
Отговори с цитат
Не знам защо на газ е добре, но понякога става така и обратното също.Ако преди това колата е била добре при всички положения са объркали някой зъб на ремъка. Сега се сещам и нещо друго, че горивните филтри имат посока, да не би да е обърнат :idea:

Нед Апр 29, 2012 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Когато го смених филтъра на бензина и внимателно следях посоката. А той е само един нали така? За горивото последно зареждах на лукойл в Младост с/у бившата Лада България.

Пон Апр 30, 2012 12:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
А преди обслужването на колата имаше ли го този проблем? Всичко заедно ли сменихте - в смисъл едновременно с ремъка и филтрите или?

Пон Апр 30, 2012 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги преди няколко дни имах същия проблем-90% е неправилно зацепен ангренажен ремък.Имах изпуснал семеринг на единия разпределитен вал и реших да взема нещата в СВОИ ръце(и от там грешката,въпреки,че бях изчел доста-как се зацепва ремък).Както се сещате да се смени семеринга се сваля ангренажния ремък.Както и да е,запалих колата(на бензин) и всичко беше "ок" до момента докато загря двигателя-почна да бърка работата,да прекъсва,не държи обороти на празен ход,но на ГАЗ(с обикновена газова съм) всичко беше перфектно.В началото си помислих,че няма как да съм объркал центровката(защото би трябвало и на газ да не работи,ДА АМА НЕ!!!) и отидох на елком,като си мислих,че е нещо друго.Майстора се оказа невероятен(в Пловдив е)веднага свали двата странични капака на ангренажа за да могат да се видят белезите на двата разпределителни вала и закачи един уред(не знам как се казва)мига с бяла светлина и показва белезите.На единия вал(ЛЕВИЯ-има датчик,който дава импулс на инжексиона-кога да впръснат дюзите-ТА ТОЧНО ТОЙ СЕ РАЗМИНАВАШЕ С НЯКОЛКО ЗЪБА,иначе другия вал и коляновия си бяха на мястото.На въпроса ми защо когато е студена на бензин работи добре ми отговори,че тогава дюзите стоят ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ОТВОРЕНИ(някакви микро секунди,а като загрее това време намалява),и не се бърка толкова работата на двиг.След като ми обясни подробно как да зацепя ремъка,на ново го зацепих и всичко си дойде на място-никакви проблеми.Има МНОГО тънкости при зацепването на ангренажа-но това е друга тема.Колкото и да не ВИ се вярва колата работеше на ГАЗ МНОГО ДОБРЕ С НЕПРАВИЛНО ЗАЦЕПЕН РЕМЪК-малко повече гореше!Към колегата с проблема-НЕ КАРАЙ ТАКА КОЛАТА СИ,рискуваш доста проблеми по двигателя(прегаряне на клапани и др).Има вероятност при теб да е друго но задължително иди на ЕЛКОМ!

Нед Май 27, 2012 11:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Подкрепям варианта за зацепването на ангренажа на колегата.Мои савет е да се провери задалжително.Работи на газ защото центрвката на дв. е в предварение,а за гаста е наи добре да е в предварение .Успех...

Пон Май 28, 2012 1:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема