Отговори на тема
 Проблем със спирачките 
Автор Съобщение

Постове: 62
Автомобил: legacy outback 00
Рейтинг: -17
Кофти...
Отговори с цитат
Здравеите, колеги!
Имам следния въпрос: Както си карах колата (аутбек 2000 4ат) с около 60 км и натискам педала на спирачката за светофар ,педала потъна светнаха ABS VDC и се опита да загасне. Аз я спрях запалих отново лампите изгаснаха и всичко си беше наред.После доста я покарах и нищо тожа стана вчера около обяд в жегата.Някой има ли идея какво да погледна евентуално като проблем? :-~

Вто Юни 26, 2012 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пробва ли с крак да вдигнеш педала?

Вто Юни 26, 2012 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен ми се случи подобно нещо миналата година, но с педала на съединителя. При мен се оказаха гумички на хидравличната помпа за съединителя - изпускаха и няма достатъчно налягане.

Вто Юни 26, 2012 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Именно на там трябва да се насочи колегата- от някъде му е изтървало налягането - трябва веднага да отиде някъде и читаво да му я огледат и оправят, щото е много опасно.......не дей лежа на това ухо , че после се е оправило, за да не стане някоя голяма беля, която после да ТИ ИЗЛЕЗЕ ЗЛАТНА!

Сря Юни 27, 2012 7:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега,виж си нивото на спирачната течност в казанчето с какво ниво е.Ако системата е поела въздух от някъде също става така,отделно течноста на системата е препоръчително да се сменя на две години при нормална експлатация.Обикновено изтърват гумичките на спирачните апарати,който се сменят и не е много сложно.На мойто Суби смяната на спирачна течност по систената на съединителя и спичачките ми коства към 50 лв и 2-3 часа престой в сервиз.Такаче ти препоръчвам без много отлагане да посетиш сервиз за горепосочените процедури,да не вземе да стане по сложна ситуация на пътя с поражения ,както ти е споменал колегата по горе.Късмет и пиши какво се случва. :hello:

Сря Юни 27, 2012 7:59 am
Върнете се в началото
Профил YIM

Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте колеги вчера ремонтирах спирачната помпа сипаха майсторчетата нова течност и нови предни накладки ,че старите на нула .Тругвам си и след 5 км същия проблем педала потъна лампите светнаха на абс и вдц натискам не спира пуснах педала натиснах отново и има спирачка.Днес отново съм при майстора дали не е въздух в спирачната система или пук нещо по датчици при самите колела но явно не е била помпата. ](*,)

Съб Юни 30, 2012 6:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доста сериозен проблем.
Каква е възможността АБС-а да задържа в отпуснато положение?

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Юни 30, 2012 7:38 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Колеги как мислите дали може да е менбраната как да разбера това? То там всичко е капсуловано един познат каза че се случва да се скъса и потъва педала но не винаги. :-~

Нед Юли 01, 2012 8:45 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема