Отговори на тема стр 1, 2  >
 Бъдещ собственик на Субару Аутбек 2,5,165 к.с.2004 г.автомат 
Автор Съобщение

Постове: 52
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2004 г.
Телефон: 0887644351
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Преди няколко дни капарирах едно субару аутбек 2004г. 2,5-автоматик (дал съм 500лв.)При огледа го закарах в представителният сервиз на Субару в София зад Горубляне до Загорка.Там ми казаха че забележки има само по окачването(чукаща рейка,тампони на стаб.щанга и шарнири).Това,че няма други дертове ме зарадва и аз я капарирах тъй като собственика чака документи уж.Претисняват ме следните неща:
1.Стори ми се че колата доста друса,но съм минал само 2 километра и може да съм си въобразил.
2.Четох,че тези коли били със самонивелиращи се амортисьори и лесно се разваляли.
3.Ще я карам на метан,някой да каже от собствен опит има ли проблеми на метан и държи ли мотора.
4.Автомата като е 4 степенен вдига ли много разхода и дали създава дертове.
5.Това ли е мотора дето има проблем с течове от гарнитурите.
6.Чукащата рейка проблем ли е.

Моля са обективни отговори докато не съм я платил още.
Благодаря на всички предварително.

Съб Сеп 15, 2012 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доколкото съм запознат:

1. Возят си твърдичко аутбеците.
2. Със самонивелиращи задни амове са, но не се развалят лесно:)
3. Мотора държи добре на газ. За метан не знам. Според мен слагай пропан-бутан, метанът има много други негативи.
4. Автоматът е много здрав. Дертове не дава, разхода го вдига като всеки автомат, но ти дава и удобство.
5. Няма проблеми този мотор. Ядовете с гарнитурите са при предните поколения.
6. Ако е много разбита е проблем, защото скоро ще трябва да я правиш/сменяш, а там сумите въобще не са приятни. Ако е разбит гребена рециклажа не помага и опцията е само нова ~ 2.5к лева.

Успех!

Съб Сеп 15, 2012 6:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за инфото,явно ще трябва да се примиря че няма перфектна кола.Всяка си има плюсове и минуси.Дано се свиква с друсането, а рейката засега ми се стори добре поне на мен.А проходимостта при автомата добра ли е или е много по зле от ръчката,тъй като няма бавни.

Съб Сеп 15, 2012 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Личното ми предпочитание за офроуд е автомат. Мое мнение, някак си е по-удобно и няма съединител, който да мисля дали няма да го запаля.

А за друсането - това, че вози една идея по -твърдо не значи, че друса както се изрази.

Според мен част от това впечатление дават разбитите ти части по предницата.

Съб Сеп 15, 2012 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
boikobo2 написа:
Мерси за инфото,явно ще трябва да се примиря че няма перфектна кола.Всяка си има плюсове и минуси.Дано се свиква с друсането, а рейката засега ми се стори добре поне на мен.А проходимостта при автомата добра ли е или е много по зле от ръчката,тъй като няма бавни.

Друса особено ако са надути гумите на 2.5 атмосфери.Сигурно е със 16"-ки надуваш ги на 2.0 и се кефиш,а и по-малко ще хлопа.Проходимостта е по-добра от на някои други автомобили,но пък колкото е по-малка,толкова по-близо се ходи за трактор :facepalm:+1 за автомат извън пътя за мен е по-добре да държа волана с 2 ръце,а и карам са 2 крака,та реакциите са в пъти по-бързи.

Съб Сеп 15, 2012 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси на всички за коментарите,тия дни чакам да ми звънне продавача и да я взимам,малко се успокоих.Дано не съжалявам за избора си и да не се търсим за проблеми.Ще пиша дали съм доволен от новата придобивка. :)

Съб Сеп 15, 2012 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Самия факт, че си я прекарал през сервиза трябва да ти действа вече успокоително, но може би по-добрия вариант беше да я прекараш през местния гид - Митака и мисля имаше още един знаещ (колегите от София по ги знаят, а и доста е писано).......Жоро е прав за гумите, по някой път ги пренапомпват, за да изглежда дупенцето навирено, като на кърска мравка :D .......а от автомата ще останеш доста доволен, щото 4-степенен е доста по-разтоварен и по-дълговечен ...успех :good:

Нед Сеп 16, 2012 9:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Този е според мен много хубав модел. И на визия и за каране. Удобен и сгоден. Автоматика не бива да те притеснява - чувам, че е много издържлив и непретенциозен. Относно офроуда - при ръчни 5 скорости има и допълнителен dual range - демек бързи и бавни. Не знам дали при автомата има тази екстра. Тя за зимата е много удобна. И частите не са чак толкова скъпи, а и се намират. Е за някои специални, като рейката напр., може и да е солено. Моята вече веднъж е рециклирана от предишния собственик и сега пак има известни луфтове, но божа работа, колкото изкара толкоз.

Чет Сеп 20, 2012 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Торк конвертора на автомата играе ролята на нещо като бавни - поне това знам аз. А и такова е усещането като карам колата.

Пет Сеп 21, 2012 7:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
А на спускане каква роля играе? :D Изобщо не е лошо да пробвате кола с бавни, за да имате база за сравнение.

Пет Сеп 21, 2012 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
На спускане е по-зле. Но пък при тръгване на много стръмно място просто даваш газ и нещата стават:) Не мислиш за запалени съединители и демпферни маховици:)

Пет Сеп 21, 2012 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
абе друго си е човек като има бавни,с нищо неможе да се сравни....

Пет Сеп 21, 2012 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Понеделник живот и здраве ще взимам прословутото аутбече.Досега чаках някакви документи от Италия.Вчера не можа да ми запали Мерцедеса автоматик(слаб акумулатор) и взех от един приятел Сааб 900 ръчка и се видях в чудо в едно задръстване в Пловдив.Хванах мусколна треска на левия крак.ОТ две години не бях карал ръчка.Бъх решил да взимам Субару с ръчни скорости но след вчера разбрах че за моето каране предимно градско и много, автомата си е екстра, макар и да има своите недостатъци.
Свикнеш ли веднъж на лесното оттърване няма :D

Съб Сеп 22, 2012 7:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...се сетиш... :cool:

Съб Сеп 22, 2012 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
boikobo2 написа:
....А проходимостта при автомата добра ли е или е много по зле от ръчката,тъй като няма бавни.

Преди време бях със същата дилема и съм много приятно изненадан от автомата. Виж какви коли се качват на Орлово око в Родопите - подготвени джипове и Субару. Ето го моя опит:
viewtopic.php?f=33&t=11965
За след обяд оставихме Орлово око, естествено с Аутбека. Попитах за пътя и първия отговор беше: „ама с тази кола ли?”. Исках да видя автомата как ще е на баир и някой кантар за LSD-то. Щурмувах през място което се оказа че не ползват джиповете. Наклона беше над 30 градуса. Никакъв проблем за автомата. Естествено на 1-ва с около 2500 оборота. Няма ръмжене, няма въртене на гуми, достатъчно бавно е за да може да се избира пътя между коловозите. По нататък имаше една голяма гърбица. Като се вирна муцуната и пътя изчезна, остър завой на ляво. Няма място за щурмуване по диагонал и помислих си е тука увиснах на двата прага. С малко маневри минах и толкова нежно опря нослето в дясно, че по късно два пъти лягах и не мохах да видя къде. По нагоре също е доста инфарктно. Нарочно се окантарих по диагонал на един голям коловоз. LSD –то все едно го нямаше, хубаво се зарих с прах. Пуснах малко назад и на 1-ва много бавно си минах без да усетя някакво въртене на гуми. Явно LSD-то си захапва при ниска скорост. Качихме се до билото и там оставихме колата за малко пешеходен туризъм.

Съб Сеп 22, 2012 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
didoya написа:
Но пък при тръгване на много стръмно място просто даваш газ и нещата стават:)

Не разчитай на това, че ще се разочароваш много лошо...

didoya написа:
....Не мислиш за запалени съединители и демпферни маховици:)

Мхм, аз моите ги сменях по два пъти на сезон :) Около 2 хилки в левчета е комплекта. Ама пък ако претоплиш кутията....дали ще стигнат? Тука не говорим за Мерцедес или БМВ. Ако ръчката не може да наеме нагоре, твърде вероятно е и автомата да не може. Това вече се е случвало, та не говоря на теория само. С бавните поне можеш да слезеш от там дето си се качил, докато с автомата е просто невъзможно, ако е заледено. За това си носете вериги зимъска, пък някой ако иска да се смее.

krismarg написа:
По нататък имаше една голяма гърбица. Като се вирна муцуната и пътя изчезна, остър завой на ляво. Няма място за щурмуване по диагонал и помислих си е тука увиснах на двата прага. С малко маневри минах и толкова нежно опря нослето в дясно, че по късно два пъти лягах и не мохах да видя къде.

Всъщност точно от там се качват джиповете. Слизат по друг маршрут. Браво, че си успял да минеш през това място. Определено то е най-сложното по пътя. Преди време една Трибека опря на прага и не успя да мине. Мислех, че и Аутбек няма да успее, но майсторлъка си е майсторлък.

Съб Сеп 22, 2012 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Да се разочаровам - колко да се разочаровам. Тръгването с автомат при голям наклон е 10 пъти по -приятно отколкото с ръчка. Особено ако трябва да избираш и пътя хич не ти е до това да мислиш за съединители и ръчки. До момента не е имало наклон, който да се опре дори малко. Може пък да не съм попаднал на подходящият:)

Да речем, че съм пробвал и 2-та варианта и на личните ми предпочитания автомата пасва по-добре.

Като се счупи автомата - прави се.

Нед Сеп 23, 2012 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ВЗЕХ Я.

Пет Сеп 28, 2012 11:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ааааааа, =D> :good: Със здраве да си я караш.

Пет Сеп 28, 2012 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Честито,

Много безаварийни км и да те заведе на много хубави места:)

Пет Сеп 28, 2012 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >