|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
GapstaR[13]
Регистриран на: Чет Мар 28, 2013 1:12 pm Постове: 25 Местоположение: Шумен
Автомобил: Subaru Outback V (BS) 2.5i (175 Hp)
Рейтинг: 13
|

Привет на всички участници във форума. От скоро съм собственик на Subaru Outback 2.5 Ръчни скорости - 1999 г. колата е внос от Холандия, оборудвана с холандски газов инжекцион и общо взето впечатленията ми за първите 1000 км. са повече от добри. Изчетох почти целия форум преди да я закупя и смея да кажа, че положителните отзиви на притежателите на такива автомобили не са никак пресилени. Първото което направих след като я взех беше да и направя стандартно обслужване - в моя случай: -Смяна на ангренажен ремък, ролки, водна помпа, всичките филтри, двигателно масло, антифриз, свещи... За тези които ще сменят водната помпа, мога отсега да дам съвет, да не слагат такава с ламаринена перка, а да изберат помпа с масивна чугунена турбина, защото капацитета на първата явно не е съвсем достатъчен и включва перката прекалено често, дори и на дълъг път, след смяната на помпата с такава с чугунена турбина проблема изчезва.
Питането ми е следното, след смяната на всичко описано по горе имам следните наблюдения: Промяна във звука на двигателя, при подаване газ се появи един леко свистящ звук, не мога да го опиша точно, но създава усещане, че караш електромобил... преди това звучеше много по различно и нахъсано мотора. Другото е че като изфорсирам двигателя примерно до към 2000-2500 оборота и отпусна рязко педала на газта, оборотите падат първоначално до 1000, задържат там около 2 секунди и чак тогава слизат на 700.
Бих приел мнения и съвети с най-голяма благодарност, за описаните от мен две промени, както и дали трябва да погледна или обслужа нещо друго по автомобила, което съм пропуснал.
Благодаря предварително!
Поздрави!
|
|
|
|
| Чет Мар 28, 2013 2:14 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
Честито! Но без снимки не се брои 
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Чет Мар 28, 2013 2:18 pm |
|
|
|
Vmax
|

GapstaR[13] написа: Привет на всички участници във форума.
Питането ми е следното, след смяната на всичко описано по горе имам следните наблюдения: Промяна във звука на двигателя, при подаване газ се появи един леко свистящ звук, не мога да го опиша точно, но създава усещане, че караш електромобил... преди това звучеше много по различно и нахъсано мотора. Другото е че като изфорсирам двигателя примерно до към 2000-2500 оборота и отпусна рязко педала на газта, оборотите падат първоначално до 1000, задържат там около 2 секунди и чак тогава слизат на 700.
Бих приел мнения и съвети с най-голяма благодарност, за описаните от мен две промени, както и дали трябва да погледна или обслужа нещо друго по автомобила, което съм пропуснал.
Благодаря предварително!
Поздрави! Иди обратно в сервиза най-добре, първият симптом звучи на дефектна ролка, която свири, ако колата не върви със същата мощност не са ти зацепили ремъка правилно. При всички положения не е нормално да е по-зле положението след смяната на гореспоменатите части... Честито и безаварийни км!
|
|
|
|
| Чет Мар 28, 2013 3:25 pm |
|
|
|
GapstaR[13]
|
Ето и снимки:   Вече и малко поокаляно 
|
|
|
|
| Чет Мар 28, 2013 4:50 pm |
|
|
|
precakaniq
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 11:13 am Постове: 75 Местоположение: Варна
Автомобил: Impreza 2.0R '06
Рейтинг: 32
|
Честито и със здраве!!! Нали за това е Аутбек да е окалян 
|
|
|
|
| Пет Мар 29, 2013 5:25 pm |
|
|
|
radi_ivanovich
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 4:23 pm Постове: 21 Местоположение: Смолян/Банско/Слънчев бряг
Автомобил: Subaru Outback 2,5 AT 2000г.
Телефон: 0879141444
Рейтинг: 0
|
Честита да ти е колега много безаварийни километри и още по окаляна другия път 
|
|
|
|
| Пет Мар 29, 2013 6:58 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|

GapstaR[13] написа: Привет на всички участници във форума. От скоро съм собственик на Subaru Outback 2.5 Ръчни скорости - 1999 г. колата е внос от Холандия, оборудвана с холандски газов инжекцион и общо взето впечатленията ми за първите 1000 км. са повече от добри. Изчетох почти целия форум преди да я закупя и смея да кажа, че положителните отзиви на притежателите на такива автомобили не са никак пресилени. Първото което направих след като я взех беше да и направя стандартно обслужване - в моя случай: -Смяна на ангренажен ремък, ролки, водна помпа, всичките филтри, двигателно масло, антифриз, свещи... За тези които ще сменят водната помпа, мога отсега да дам съвет, да не слагат такава с ламаринена перка, а да изберат помпа с масивна чугунена турбина, защото капацитета на първата явно не е съвсем достатъчен и включва перката прекалено често, дори и на дълъг път, след смяната на помпата с такава с чугунена турбина проблема изчезва.
Благодаря предварително!
Поздрави! Честито Ангр. ремък каква марка е ,на мен ми звучи на калпъв ремък 
|
|
|
|
| Пет Мар 29, 2013 7:37 pm |
|
|
|
GapstaR[13]
|
Благодаря за отговорите и пожеланията! Ремъкът е ContiTech, не знам дали е от него, но и той ще бъде проверен - утре влиза пак в сервиз колата. Зацепването е направено добре, няма загуба на мощност или прексъвания в работата на мотора, само този паразитен шум, който е на път да ме побърка Не звучи като ремък, по скоро на лагер ми прилича, ще проверим първо пистовите ремъци и ролките им, ако не се локализира там шума, отиваме по навътре към ролките на ангренажния, водната помпа и бог знае още накъде Като се разреши проблема ще пиша какво е било, та ако го има това при някой да може по лесно да се ориентира. Поздрави!
|
|
|
|
| Пет Мар 29, 2013 11:09 pm |
|
|
|
mahno89
Регистриран на: Сря Ное 21, 2012 9:05 pm Постове: 5 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
|
|
| Вто Апр 02, 2013 8:34 pm |
|
|
|
GapstaR[13]
|
Честито, колега! Много и все безаварийни километри ти пожелавам, а колкото до това дали ще ти служи вярно, то това си е правопропорционално на това колко вярно ще и служиш ти - няма автомобили, които да не се развалят, въпроса е да се обслужва всичко редовно и доколкото е възможно превантивно При мен въпросното виене изчезна след смяната на двете паразитни ролки на SKF, които най-вероятно са били менте... Замених ги с NSK, с надпис Made In Japan на тях, който искрено се надявам да не е гравиран в някоя китайска провинция Момента с постепенното падане на оборотите засега остава, мисля си че с почистване на стъпковото моторче нещата и там ще се изгладят. Това е засега, следващите стъпки, които ще предприема са подмяна на задното гърне, което е доста поизгнило, както и евентуална смяна на съединител, който пък отделя доста високо - ако някой има някакви препоръки и мнения към тези процедури, нека не се свени да ги сподели тук 
|
|
|
|
| Вто Апр 02, 2013 11:05 pm |
|
|
|
FRENCHMAN
Регистриран на: Пон Авг 10, 2009 11:09 am Постове: 24 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|

Здравей и честито и от мен за избора на марка и модел. Относно смяната на съединител: Знай, че тук имаш съединител и демпферен маховик, които са създадени един за друг и които струват (нови) около 800-1000 лв. съединителя с труда (Май 2009 г. при Митака) и 1100-1300 лв. демпферния маховик с труда (януари 2013) при Миро от Варна. Ако ти е заминал съединителят и мислиш да го сменяш обмисли и алтернативния вариант= съединител (от форестър доколкото знам), който не изисква наличие на демпферен маховик и който струва < 1000 лв. Мен съединителят ме остави, когато бях на обиколка из БГ с "цялото кралско войнство" през 2010. В паниката дори не ми мина през ума да питам "Митака" има ли алтернатива и директно се изръсих за нов оригинален съединител. Естествено 3 години след това си замина и демпферният маховик ](./images/smilies/eusa_wall.gif) и олекнах И с втората гореспомената сума.  Ако знаех, че с преминаването към другия вид съединител, ще си спестя едни хиляда лева, мисля щях да махна демпфера въпреки че не беше съвсем гроги... Разбира се, щом колата е създадена така значи може би има защо, но все пак когато става ? за такива пари добре е човек да е информиран за алтернативите. Нямам наблюдения и не мога да кажа как се отразява една такава смяна. Пиша тези редове само за да знаеш че има алтернатива. Ти сам ще си прецениш/решиш. Много и безаварийни километри.
_________________ Outback 2.5, MT '02
|
|
|
|
| Сря Апр 03, 2013 2:21 pm |
|
|
|
patzata
Регистриран на: Съб Сеп 01, 2012 11:01 am Постове: 29 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898793563
|
|
Колега mahno89, от Алфа БГ ли взе колата?
|
|
|
|
| Вто Апр 09, 2013 10:15 am |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
Честито колега за хубавият автомобил! И аз сменях съединителя като си намерих обикновен маховик втора употреба за 250 лв. и нов съединител за около 300 лв.?! (не си спомням точната сума) и вече съм с обикновен съединител и маховик, което доста облекчава сметката.
|
|
|
|
| Вто Апр 09, 2013 11:36 am |
|
|
|
GapstaR[13]
|
Благодаря на колегите FRENCHMAN и ivodanov за съвета! Така и направих замених съединителя с (КОМПЛЕКТ) EXEDY #FJK2025, и смених двумасовия маховик с обикновен такъв от Legacy 2.0 , стария не е сдал багажа, но реших да си спестя по нататъшно отваряне и едни бъдещи ~1200 лева за евентуалната му замяна Впечатленията от първите 30-40 километра след замяната са: доста по рязък старт, въпреки че се опитвам максимално да щадя новия съединител, като съм си предвидил едни 500 километра, в които да не му давам много зор, което може да се дължи, както на новия съединител, така и на твърдия маховик. Негативното, което отбелязвам е, че при каране на по висока предавка в неподходящи (прекалено ниски) обороти се забелязват вибрации, които преди явно са били обирани от двумасовия маховик  , но пък тъкмо причина да се уча да карам в оптимални обороти Поздрави на всички!
|
|
|
|
| Вто Апр 23, 2013 1:38 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|