Отговори на тема
 Outback H6 MY2004 - миризма на изгорели газове в купето 
Автор Съобщение

Постове: 19
Автомобил: 2004 Subaru Outback H6 3.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
от известно време се опитвам да установя от къде идва пустата миризма на изгорели газове която се усеща най-вече при отворен прозорец и в движение. Ако прозорците за затворени, няма проблем. Четох някъде, че причина може да промяната в налягането на купето (като се отвори прозорец) с това отвън и поради изравняването от някъде да засмуква, но въпреки това не мога да си представя какви врътки прави тоя пушек, че да влиза вътре. Колата е Outback H6 MY2004.
Някой с подобен проблем, или да е чувал нещо по въпроса?

Нед Апр 14, 2013 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 209
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Винаги ли се усеща миризмата при тази ситуация(в движение с отворени прозорци)? През вентилацията влиза ли миризма? Според мен ако се усеща и от там значи нещо отпред 'изпуска'. Успех! :beer:

Нед Апр 14, 2013 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Винаги ли се усеща миризмата при тази ситуация(в движение с отворени прозорци)? През вентилацията влиза ли миризма?

Да, най-добре се усеща при отворени прозорци, направо все едно си налапал ауспуха. При затворен, например с пуснат климатик, всичко си е наред.
Може би трябва да спомена, че колата имаше газова която аз махнах. Та не знам дали не са се "образували" дупчици тук таме :). Но понеже махнах газта бързо след като я купих, не съм имал възможност да видя дали и тогава го е имало тоя проблем.

Нед Апр 14, 2013 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери за скъсани маншони на предни вътрешни карета:)

Миналата година и при мен така смърдеше - оказа се, че са се закъсали, греста от карето пада директно върху нагретите катализатори и си понамирисваше.

Любо ми ги смени за час и миризмата изчезна (е не веднага де, защото докато поизгори изпадалата грес си трябва време).

Пон Апр 15, 2013 9:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Миризма на изгорели газове понякога се усеща от капене на масло върху изпускателните колектори. При мен се е случвало на два различни модела Субару.

Пон Апр 15, 2013 11:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колеги, ще проверя и двете неща и ще пиша тука като намеря причината. :beer:

Пон Апр 15, 2013 11:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 127
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, провери и меката връзка на ауспуха след колекторите, особено ако колата ручи повече от обичайното, когато е на смукач. Ако меката връзка е закъсана колата е по-шумна от обичайното докато загрее и в движение част от газовете се завихрят от там и попадат в купето през отворения прозорец. Същото може да се случва и при отворен шибедах.

Постни резултата от проверките. Любопитен съм да разбера каква е била причината.

Поздрави.

Пон Апр 15, 2013 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Колега, провери и меката връзка на ауспуха след колекторите, особено ако колата ручи повече от обичайното, когато е на смукач. Ако меката връзка е закъсана колата е по-шумна от обичайното докато загрее и в движение част от газовете се завихрят от там и попадат в купето през отворения прозорец. Същото може да се случва и при отворен шибедах.

Това звучи като да е баш моя проблем. На смукач зимата като гледах как се вдига разхода докато загрее и лошо ми ставаше (доколкото може да се вярва на борд компа). И на светофарите волана леко вибрира, иначе двигателя си работи перфектно. За събота имам уговорка при Дани да я види и ще пиша какви са изводите. Но Дани каза, че не било мека връзка на моята ами 'леща'? Или може нещо да не съм разбрал като хората.
Като бях на планина наскоро и реших да отвороя прозореца да подишъм въздух, пък взех, че подишах изгорели газове.

Вто Апр 16, 2013 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 127
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Късмет и пусни информация какъв е проблема.

Вто Апр 16, 2013 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Волана ти претриса леко от автомата според мен. Ако стоиш спрял, и си на D на спирачка малко или много се усещат леки вибрацийки във волана....

Вто Апр 16, 2013 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Сменихме меката връзка в началото на ауспуха - без ефект обаче. Същата работа, като вдигнеш 80-90 и почва пак да смуче от някъде.
Някой да има идея за майстор който да вземе проблема по-присърце и да го оправи? Че майсторите от белия списък взеха да по-привършват. Освен да почна от черния, пък току виж ми изязъл късмета :D

Вто Апр 23, 2013 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет колега elmo,
Имам същият проблем. Не съм го остранил още, но ще споделя обяснението на двама от майсторите с които съм го консултирал:
И двамата смятат, че имам пукнатина на задното гърне или някъде по заварката на тръбата влизаща в него. Отстрани на гърнето ми и отдолу не се вижда нищо такова, затова предполагат че е някъде отгоре - към пода. Обгазяването само при отворен прозорец обясняват с факта, че някъде зад/под задната седалка имало гумени клапани за изравняване на налягането, които се отварят при повишаване на налягането в купето /при отворен прозорец точно това се получава от нахлуващия вятър/. Та като се отворят тези клапани, през тях прониквали в купето завихрените газове, излизащи от пукнатината на гърнето или тръбата. Задното гърне започва някъде там май, доколкото си го представям визуално.
При затворен прозорец и клапаните са си затворени, затова тогава не прониквал пушека.
Решение на проблема - препоръчват смяна на гърне.
Не знам дали го предадох вярно и разбираемо, а и дали е точно това проблема при теб. Не съм сменил още гърнето, за да се потвърди диагнозата при мен. Когато го сменя ще пиша. Ама не знам кога ще е това...
А за майстор по темата - опитай тук, аз съм доволен от него:
viewtopic.php?f=10&t=7868&hilit=%D0%93%D1%83%D1%89%D0%B5%D1%80%D0%B0

Поздрави,
ПР

Вто Апр 23, 2013 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега prizov,
днес бях при тоя майстор който ми препоръча, прегледа цялата генерация и каза, че е перфектна. Гърне, заварки, всичко.
Като че ли нещтата се пооправиха малко със смененото уплътнение. Ще покарам още малко и ще преценя.

Сря Апр 24, 2013 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема