| Автор |
Съобщение |
|
мъро
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 3:58 pm Постове: 171 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
|
|
Здравей те,и аз да се похваля от събота съм собственик на Subaru Legacy Outback II 2,5 автомат 2000 г.За първи път се качвам на Субару и на кола с атоматични скорости и съм много възхитен от колата.До сега карах Ауди 100 куатро 2000 к.94 г.Снимки ще кача тези дни.За сега всичко работи нормално според мен по колата и дано да продължи така.Има един проблем че е с различни гуми отпред и отзад,при мен имали бушон с който да изключа задния мост и ако има мога ли да я карам известно време с изключен мост докато взема нови гуми.Люкове как се отварят и какво положение,успях да отворя само предния на който му се надига само задния край така ли е или се отваря целия.И още един въпрос,отзад пластмасата на която пише Субару се пълни с вода,видимо е здрава но се пълни,някъде май имаше тема за това но не мога да я намеря как мога да го оправя този проблем.
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 11:50 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
|
Добре дошъл в отбора на Субару и дано много да те радва.По същество-ако гумите са 2x2,но нямат повече от 5мм.разлика може да ги покараш, докато купиш нови(колкото по-скоро,толкова по-добре).Не знам дали на твоето има бушон,но и да има не можеш да го ползваш при каране.Само за аварийни ситуации е(ако предните гуми са ти на колесар и тн.)Иначе гнездото на този бушон е пластмасово с надпис FWD.Предния люк се надига само нагоре,след като го отвориш натискаш повторно бутона за отваряне и задния се плъзга до средата заедно с щората.Натискаш за трети път бутона и се плъзва до края,затварянето е по обратния ред."Дъската" дано да ти е здрава,че струва към 400лв.Успех!
|
|
|
|
| Вто Юни 04, 2013 7:22 am |
|
|
|
мъро
|
|
На гумите само мярката и шарката са различни.Благодаря за отговора.
|
|
|
|
| Вто Юни 04, 2013 9:20 am |
|
|
|
sonda
Напуснал форума
|
|
Честито и със здраве да го караш! Смени гумите, че да не се чуди трансмисията какво става! Няма начин да изключиш задния мост, това не е кола с part time задвижване.
|
|
|
|
| Вто Юни 04, 2013 10:52 am |
|
|
|
bat bubi
|
Честито и от мен и само хубави моменти да имаш с Аутбека! Разлика в шарката на гумите, също оказва влияние, а светлоотражателната дъска струва 400 лв, ако я намериш в някоя морга...иначе е малко над 1000 лв, и понеже вече сърбах попарата на този светлоотражател, ще спомена , че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при монтаж на нова (или ненапукана стара), всичките и болтове трябва да се затягат с динамометричен ключ на 4.5 - 4.8 Nm....След доста мъки, Божо Александров пося едно семенце на съмнение относно правилното монтиране, след което чак на 16 стр. в чичко Гугъл, в един щатски сервизен мануъл, намерих информация за притягането, а преди това имаше здраво ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Юни 04, 2013 1:17 pm |
|
|
|
мъро
|
|
Днес и направих по подробен оглед,открих че маншоните на рейката са скъсани и двата,другата седмица ги сменям,предни накладки за смяна.От двете страни на скоростната кутия има щеки,лявата мери нивото в скоростната кутия(там маслото е червеникаво на ниво е и е бистро)а от дясно какво мери предния диференциал ли(там също е на ниво и бистро жълтеникаво на цвят)ако греша ме поправете.Днес обикалях да проуча за газов инжекцион(главата ми бръмна)опциите са Романо-1100 лв Ловато-1100 лв Някакви полски около-1300 лв И някъде слагали и Фобос но още не съм го открил кое. Някакви препоръки.
|
|
|
|
| Вто Юни 04, 2013 11:28 pm |
|
|
|
plaskom
|
Честито и много безаварийни километри Ако светлоотражателната дъска не е спукана можеш да направиш следното за да си спестиш 400 лв. Отваряш капака на багажника и от двете страни на светлоотражателната дъска в най-долната част пробиваш по една дупка +/- 5мм за оттичане на водата и забравяш за проблема, повече няма да я видиш пълна. Но НЕ забравяш като ме видиш да черпиш една бира 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 6:06 am |
|
|
|
bat bubi
|
|
Ако търсиш къде да ти направят качествен монтаж на газово във Варна, мога да те упътя....
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 7:27 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Честито и със здраве да си я караш  !
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 8:47 am |
|
|
|
мъро
|
plaskom написа: Честито и много безаварийни километри Ако светлоотражателната дъска не е спукана можеш да направиш следното за да си спестиш 400 лв. Отваряш капака на багажника и от двете страни на светлоотражателната дъска в най-долната част пробиваш по една дупка +/- 5мм за оттичане на водата и забравяш за проблема, повече няма да я видиш пълна. Но НЕ забравяш като ме видиш да черпиш една бира  С мезе 
|
|
|
|
| Чет Юни 06, 2013 12:38 am |
|
|
|