Здравейте,
вчера си взех Outback 3.0 2001г. Ще съм благодарен ако някой добър човек ми отговори на няколко бързи въпроса.
1. Автомобилът е с газова уредба и бутилката е на мястото на резервната гума. Съответно нямам резервна гума. Разходих се до няколко гумаджийници и ги питах дали има патерица за моята кола, но всеки вдига рамене. На всичко отгоре четох тук във форума, че се търсят патерици 17-ки а моите гуми са 16. Тези Аутбеци със 17-ки ли са или за да се постигне нужната височина се слага различна гума?
Има нови автомобили, които въобще нямат резервни гуми, а се ползват флакони с пяна, които да закрепят положението. Аз дали не мога да си взема един подобен флакон и да реша проблема. Някой ползвал ли е?
2. Зареждащия ток към акумулатора е доста слаб 13.2 а май трябва да е малко над 14, но пък дори да включа климатик, фарове и каквото се сетя пак си остава 13.2 и не пада та си мисля, че може така да си трябва?
3. Светят ми лампите ABS и VDC, може да е от стария скапан акумулатор, може да е греша в компютъра. Акумулатора смених, но ми се иска преди да карам колата на "компютърджия" аз да проверя каквото мога. В ebay продават куплунги, за компютър на автомобил към лаптоп. Софтуер гледам има достатъчно по чуждите торенти. Някой правил ли е тази връзка?
Благодаря предварително !