Отговори на тема
 От Легаси да стане Аутбек? 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: A6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички, от известно време съм се насочил към любимата на всички тук марка. Това на което съм се спрял за сега е Аутбек след 2004та. След доста изчетени теми единствената дилема засега остана 2.5 или 3.0 двигател. В последствие мисля че накланям към 2.5, тъй като разхода на гориво ще е по-малък (15 срещу 18 градско - така разбрах от всичко което изчетох) и данъка ще е значително по-малък, а и по принцип ми се иска колата да е с ръчни скорости и да има бавни (което при 3литровия е невъзможно май). Дотук добре, но тези дни попаднах на едно уникално Легаси, което е с двигател 2.0R мисля, а за екстериор/интериор няма да говоря. Брутално ме кефи (на фона на Аутбек 2.5 което е по-постно така да се изразя). Колата ще е на газ при всички положения, понеже навъртам бая километри градско и без газ ще ме съсипе. Колата ще се използва освен за доста градско (30 до 50 км ден) и за извънградско и за риболов/палатки/пикник в гората без сериозен оффроуд. Та ето и някои от въпросите:

1- Мога ли да взема Легаси, след което да го преправя на Аутбек (евентуално какво ще трябва да сменя пружини, амортисьори и т.н.) Иска ми се да си стане оригинално. Вече прочетох темата за повдигане със специални фланци, което е алтернатива, но съм почитател на фабричното. И ако разликата между двата модела не е само предната маска и клирънса, какво ще изгубя (пред варианта да си взема Аутбек).
2- Този двигател 2.0R (ако е такъв) - 165к.с добър ли е? Има ли някой с такъв мотор, какъв разход дава и подходящ ли е за газ?
3- Как ви се струва самия екземпляр, на който съм се спрял?
4- Кое е по-добър вариант - да я купя с готова газова (което за мен означава, че бая е покарана) или да си сложа сам газова тук?

Ето и колата която съм харесал все пак:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3apf03

Иначе гледах ето този Аутбек:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3apgd6

Надявам се скоро да стана собственик на една от тези красавици.

Нед Юни 23, 2013 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Само не смятай, че този газифициран и каран в Италия автомобил е на тези 100к. км! Ако си се спрял на тези двете, то гледай, карай, води в ДОВЕРЕН сервиз и взимай тази,която ти легне на сърце! Успех!
 -4

Нед Юни 23, 2013 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: A6
Нов фен
Отговори с цитат
Не съм се спрял окончателно на тези 2те. Имах предвид да стана собственик на една от тези (субару) коли.
Иначе логиката е наистина щом има газ значи е карана много 250000+, но има и логика че ако е на 4-5 години ще е карана 2 пъти по-малко от такава на 8-9 години. Така си мисля, но реалността каква е.....

Нед Юни 23, 2013 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
facy написа:
Не съм се спрял окончателно на тези 2те. Имах предвид да стана собственик на една от тези (субару) коли.
Иначе логиката е наистина щом има газ значи е карана много 250000+, но има и логика че ако е на 4-5 години ще е карана 2 пъти по-малко от такава на 8-9 години. Така си мисля, но реалността каква е.....

Не търси логика в тези неща :) важно е състоянието на конкретния екземпляр, а не това,което търговците пишат по стъклата! В никакъв случай не взимай газифицирана кола, особено от Италия! Жабарите слагат газ, ако ще карат над 50 хиляди годишно.

Нед Юни 23, 2013 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 89
Автомобил: 1998 Legacy 2.0 AT, Ford Galaxy 2.3
Нов фен
Отговори с цитат
За да не отварям нова тема си позволявам да питам в тази на колегата - дано не се сърди :beer:

Моето е Легаси 1998 комби 2,0 АТ.

Колата си е много добра, но...не стига, че я карам малко, а като ми се прииска да я юрна по черен планински път или с цел риболов все имам едно на ум. Доста нисичка идва, макар да минава навсякъде - внимателно.

Та искам да се осветля конкретно за Легаси 2,0 до 1999 г за различните варианти за повдигане..

Изчел съм темите за повдигане с фланци и рязане/заваряване на амовете, но за момента не искам да прибягвам до тях, най-вече заради противоречивите мнения за сигурността при повдигане с повече от 3 сантиметра.

Знам, че някои слагат гумени тампони под пружините, ама дали има и какъв е ефекта и колко време държи не съм наясно...

От друга страна съм чувал, че окачването на определени модели Субару е взаимозаменяемо.

Ето защо моля знаещите да споделят за моята кола от кое друго Субару стават амортесьорите и пружините - без нужда от генерално преправяне? И колко струва удоволствието, при условие, че става дума само за обикновени амортесьори - second hand?

Чет Юли 25, 2013 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=14687&p=180302#p180302

Аз съм слагал подложки, на 4-те пружини на една от предните ми коли. Повдгна се 1.5см.. точно колкото беше дебела подложката и за 2г. нямах никакви ядове. Важно е подложката да е хубава ( моите бяха не просто гума, а вътре с конци... като на автомобилна гума много здрави)
От тук малко,от там малко и ще стане. По високите гуми също са от евтиния вариянт.

Ново окачване може да наближи 1000лв. но там вече си е истинска работа.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Юли 25, 2013 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема