|
Страница 1 от 1
|
|
Най - накрая дойде и моят ред!
| Автор |
Съобщение |
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|

Привет на всички субару фенове! След близо пет години бленуване, през които прочетох целия форум три пъти, най-после се сбъдна и моята мечта да карам Субару. Първоначално се колебаех много между Форестър и Аутбек, бях се насочил към Форестър Турбо, но след като се качих и на двата автомобила, веднага разбрах кой от двата модела е за мен. И така от няколко дни съм много щастлив собственик на Субару Аутбек 2,5 2002 година. От прочетеното във форума клонях към големия двигател, но след като се качих и покарах този, прецених, че мощността му ми е напълно достатъчна, а още повече се притеснявах, че доходите ми не са достатъчни за три литровия мотор (визирам най-вече данъци, застраховки, а и малко по-високия разход). Купих настоящия автомобил малко случайно, срещнах се с продавача не с идеята да купувам автомобила, а просто да добия представа за возията, вървежа и цялостния комфорт и да ги сравня с аналогичните показатели на Фори Турбо, което бях гледал преди няколко дни. Оказа се обаче, че автомобила ми хареса много, изглежда доста запазен, салона е прекрасен, двигателя работи много добре, запали отлично дори със слаб акумулатор без всякакви вибрации и претрисания. Покарах я няколко километра и след като слязох от нея вече знаех, че това е моята кола. Внесена е от Германия на собствен ход, малко се притеснявам от ръждата на някои места, но до момента не съм открил нещо фрапантно. Най-голямото удоволствие е круиз контрола, седалките са невероятно удобни с възможност за всякакви настройки. Първоначалните ми впечатления след близо 700 км са повече от отлични. Първото нещо, което ме грабна бе возията. Бях чел, че Аутбека има твърда возия, но според мен тя е отлична, по - скоро мека, обира много добре неравностите по пътя и държи автомобила стабилен в завои. Според мен е по-мека от тази при Форестърите, лично мнение. Скоростната кутия - много тиха, сменя предавките леко и безшумно. Противно на очакванията ми от четеното от форума, сменя предавките доста добре, с почти минимално забавяне и държи двигателя около 2000 оборота. Моторът според мен има достатъчна мощност, набира и изпреварва добре, а звукът му е страхотен. Много безшумна и равномерна работа. Разход до момента, измерен по метода пълно - пълно: - комбиниран 10,2 - извънградско при скорост 130 км с трима души, куче и багажник пълен на максимума догоре - 8,8 - разход след 460 км, няколко пътувания, градско в София, отново с трима души и багаж - 8,6 Мога да пиша и още, но съзнавам, че сигурно съм вече досаден, но просто не мога да намеря думи да изразя възторга си. И последно една молба към колегите от Пловдив - насочете ме към сервиз, при който да направя пълно обслужване (смяна на масла на двигател, скоростна кутия, диференциал, ангренаж, кабели, свещи и т.н.), на който мога да има доверие, че ще свърши работа качествено и няма да ме одере подобаващо. Предполагам, че части ще търся от Мимо13. А, да последно ме посъветвайте откъде да намеря оригинални стелки за купето и багажника, благодаря! Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Юли 21, 2013 10:01 pm |
|
|
|
tony
|
|
Честито колега. Със здраве да си я караш. За стелки и легена в багажника, пак Мимо13 е човека. Но първо обслужи колата, а после търси аксесоари. Ако настояваш да са оригинални, цената ще е доста по-висока от нормалните, което не оправдава средствата. За сервиза на Субару Пловдив, имам добри впечатления. Малко по-скъпичко работят, но са разбрани хора. Ще обслужат колата добре. Поздрави.
|
|
|
|
| Нед Юли 21, 2013 10:39 pm |
|
|
|
Symbolic
Регистриран на: Съб Яну 26, 2013 12:04 am Постове: 53 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 AT '00
Телефон: 0895 460 181
Рейтинг: 0
|
Здравей и честито! Аз съм със същия двигател и кутия като теб,от скоро имам колата и не спирам да й се кефя вече почти 3000 км.Описанието ти е много точно,все едно че аз съм го писал  .Аз също се притеснявам от ръждицата и в момента търся вариант за някаква антикорозионна обработка на дъното на колата.За мое учудване корозирали са дори амортесьорчетата на багажника.За щастие само повърхностно,но...все пак. Успех и безаварийни километри, както се казва!
|
|
|
|
| Сря Юли 24, 2013 4:52 pm |
|
|
|
Popimoni
|

Привет отново! Мерси за пожеланията, подобно и на вас! Относно обслужването се доверих на Павлин и съм очарован както от начетеността и знанията, така и от коректността му, а и цените му са съвсем нормални, да не кажа ниски. Освен това и сервизът му ми е съвсем наблизо, абе с две думи само положителни неща и успехи му желая. До колегата Symbolic, подобно е състоянието при мен, въпреки че няма фрапиращи поражения по основните части и купето, ръжда има по всевъзможни места, на които не съм си и представял, че е възможно да има, с какво ги обработват тези пътища в Германия, не знам. Някои от болтовете по капаците на главите така се бяха запекли, че имаше рискове да се скъсат (опази Боже, размина се  ) Също ще се поинтересувам за антикорозионна обработка и ще пиша в темата. Бях се замислил сериозно за устройствата, които работят на принципа на електролизита, не са скъпи, но от прочетеното до момента в разни канадски форуми стигам до извода, че като че ли не са особено ефективни. Приемам съвети по проблема.
|
|
|
|
| Сря Юли 24, 2013 6:51 pm |
|
|
|
tony
|
Symbolic написа: Аз също се притеснявам от ръждицата и в момента търся вариант за някаква антикорозионна обработка на дъното на колата. Popimoni написа: Също ще се поинтересувам за антикорозионна обработка и ще пиша в темата. Във форума е коментирана въпросната тема: Импрегниране на купето против ръжда. 
|
|
|
|
| Сря Юли 24, 2013 10:49 pm |
|
|
|
Popimoni
|

Видях темата, благодаря! Днес напълних кухините на купето с продукт за третиране на кухини на Car System, има го в Бриколаж, цена 19,90 за брой. Представлява спрей, който след нанасяне образува слой от восък или парафин по вътрешната част на прагове, калници и др. и ги предпазва от поява на ръжда по вътрешността, което всъщност е основния проблем. С три опаковки третирах праговете, вратите, калниците, багажника и някои кухини по шасито. В комплекта има шлаух, дълъг около 60 см, с разпръсквач накрая. Според мен от него ще има нужда. Утре смятам да почистя всички ръждясали части с телена четка и преобразувател за ръжда, после ще видим. Преди години имах един Опел, бях напълнил всички врати и калници с грес и отработено масло, сигурен съм, че още не се е образувала ръжда по тези части. Има доста интересни теми за ръждата в Офроуд форума между другото. Междувременно продължава проучването ми относно елекронните устройства против ръжда. Оказва се, че има доста и различни видове, при по-евтините логично не може да се очаква някакъв резултат. Вчера обаче попаднах на това - http://www.ebay.co.uk/itm/Electronic-Ru ... 232d8fd69e Изглежда добре конструирано и имайки предвид, че е изработено в Австралия (а не в Китай например) мисля, че е възможно да върши някаква работа. Мненията на собствениците на автомобили, използвали подобни продукти за противоречиви, но като че ли по-голямата част са доволни. Замислям се сериозно за инсталирането на подобен модул, въпросът, който ме гложди е дали устройството ще има въздействие върху повърхности, по които вече има ръжда (дали ще спре развитието й), или е необходимо обработката до здрав метал. Бих бил благодарен на мнения от колеги...
|
|
|
|
| Чет Юли 25, 2013 6:50 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|