Отговори на тема
 Въпрос за кормилна рейка на Outback 2001 2.5 MT 
Автор Съобщение

Постове: 28
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2001 MT
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
забелязах нещо странно, свързано с кормилната рейка: при смяна на посоката на въртене на волана (тествано на място с директно наблюдение на рейката) цялата кормилна рейка се измества с няколко мм в посоката на въртене. Установих, че самата рейка е захваната за купето посредством гумени тампони (т.е. не е "твърдо" захваната). Тъй като на пръв поглед тампоните изглеждат здрави (а и самия факт, че за това съединение е използвана гума), ме навежда на мисълта, че това е нарочен ефект с цел да се "омекоти" волана. От друга страна се случи нещо неприятно - цялата хидравлична течност изтече (съответно сервото спря да работи), като установих, че причината за това е, че имаше разхлабено съединение между две метални тръби, които отвеждат маслото до рейката (съединението е точно над кормилната рейка), като според мен до това разхлабване е довело именно лекото изместване на кормилната рейка при завиване. Въпросът ми е: нормално ли е въпросното изместване на рейката и наблюдавали ли сте подобно нещо при вашите автомобили? Благодаря предварително.

Чет Авг 29, 2013 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей, аз също като видях първия път, че мърда цялата рейка и се притесних, поръчах тампоните за захващането ѝ и ги смених. Резултата беше нула... Явно таова е нормалното ѝ поведение според мен.

Сря Сеп 04, 2013 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема