Отговори на тема
 Ъпгрейд със LSD? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 245
Автомобил: '05 X5 3.0d; Outback '99 2.5AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Тъй като ми предстои смяна на заден мост и се замислих относно ъпгрейд на задния диф с LSD. Някой правил ли е такава операция да сподели опит? Има ли разлика в полуоските или пък други неща за които трябва да се хвърля по едно око.

Колата е Аутбек 2 '99 автомат без VDC

Пон Сеп 02, 2013 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз си сложих заден ЛСД диф от Фори турбо автомат. Числото е 4,44. 40/9 зъба. Сменяш дифа и едната полуоска ( или поне вътрешното каре) заради шлиците, които при ЛСД дифа са по-дълги. Като гледаш колата отзад мисля, че се пада лявата полуоска.

Отворен диф :
https://www.dropbox.com/s/ies71sftfdzrr ... .56.10.jpg
ЛСД диф:
https://www.dropbox.com/s/egskb9ae0e302 ... .27.14.jpg

Пон Сеп 02, 2013 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вариантите са следните:
1: Намираш диференциал с LSD с твоето предавателно число. Вътрешните карета също ще ти трябват. На твоите карета вероятно са 25 шлици еднакви и на двете карета. Има голяма вероятност ако смениш само едното другодо да не съвпадне дължината или мястото на зегерката.
Най- добре ще е да вземеш целите полуоски от този същия диференциал.
Ако твоите полуоски за 23мм дебели няма да можеш да сложиш вътрешните карета от турбо диференциал с LSD понеже те са на 24мм и чашките на вътрешните карета са по - големи с мм.
2:Ако ти попадне диф с LSD с друго число, може да прехвърлиш само LSD елемента като за целта разглобяваш и двата дифа и се премества твоята корона върху новата касета и сглобяваш в твоя диф за да запазиш предавателното число. Важно е при тази процедура хлабините между зъбите да се запази. Има метални гарнитури, които осигуряват тези хлабини. Те са по две от всяка страна.

Ако нещо съм пропуснал, някой може да допълни.
Поздрави и успех!

Пон Сеп 02, 2013 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1040 написа:
2:Ако ти попадне диф с LSD с друго число, може да прехвърлиш само LSD елемента като за целта разглобяваш и двата дифа и се премества твоята корона върху новата касета и сглобяваш в твоя диф за да запазиш предавателното число. Важно е при тази процедура хлабините между зъбите да се запази. Има метални гарнитури, които осигуряват тези хлабини. Те са по две от всяка страна.

Ако нещо съм пропуснал, някой може да допълни.
Поздрави и успех!

Ето това за първи път го чета във Форума. =D> чичо Тенчо е №1
Средата на ноември може да се видим с него на чашка и да обсъдим няко неща :beer: :-~

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Сеп 02, 2013 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема