Отговори на тема стр 1, 2  >
 Притрисане при подаване на гас и рязко отпускане на педала 
Автор Съобщение

Постове: 95
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Побликувам темата тук защото вече около месец ходене по сервизи никой не може да ми помогне и искам да питам дали някой се е сблъсквал с този проблем:

Субару Аутбек 2007 H6 - 99 000 км пробег

Симптоми:

При загрял вече автомобил под товар (на скорост) от място при подаване на газ и малко по рязко отпускaне на педала има притрисане все едно мотора ще изгасне.

Когато не е на Скорост (D) на (P или (N)) този проблем го няма. Тоест трябва да е на скорост и при потегляне и по рязко подаване и най-вече връщане на педала.

Ако леко се подава и отнема газ това го няма. Но иначе е адски дразнещо, все едно мотора аха да изгасне при по рязко отнемането на гаста.

Какво е тествано и правено:

1. Свещи - Сменени
2. Масло на автомата + всички деф..
3. Тест - На компютър всичко ток и жица - 3 сервиза
4. тест с други бубини 3бр. от едната страна - на три цилиндара само (утре ще тестваме и другите 3) с слагане на 3 други
5. тест - Всички възможни варианти дали не смуче въздух от някъде.

Всяка помощ и съвет е добре дошла???

Пон Окт 10, 2016 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да добавя само:

Не е на газ и никога не е била на газ, само бензин.

Пон Окт 10, 2016 2:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дросел чистен ли е? (Hint: след почистване на дросела трябва да се затрият адаптациите) Какво показва на компютъра за положението на дросела при работа на празен ход при напълно загрял двигател и без никакви консуматори? Както и във всякакви други режими?

Пон Окт 10, 2016 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Забравих да го добавя: Дросела беше първото нещо което правиха - тоест почистиха.

Пон Окт 10, 2016 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Дросел чистен ли е? (Hint: след почистване на дросела трябва да се затрият адаптациите) Какво показва на компютъра за положението на дросела при работа на празен ход при напълно загрял двигател и без никакви консуматори? Както и във всякакви други режими?

"(Hint: след почистване на дросела трябва да се затрият адаптациите" - Какво имаш точно предвит, защото това точно не си спомням да е правено със сигурност?

Пон Окт 10, 2016 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами дроселът се зацапва, започва да не се затваря, както трябва, започва да бърка работата в крайното положение, като същевременно малко по малко компютърът се адаптира към новото "затворено" положение. Почиства се механично (с коресилин или карб клийнър), при което съответно отново му се променя положението на "затворен" дросел, съответно и въздухът, който пропуска в близките до това положения. Заради това е нужно бензиновият компютър да се ресетне, изтриват му се адаптивните настройки и той започва да се самоадаптира наново. Може да се мине и без това, но ще е много бавна и неприятна процедурата по самоадаптиране в този случай.

Пон Окт 10, 2016 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Ами дроселът се зацапва, започва да не се затваря, както трябва, започва да бърка работата в крайното положение, като същевременно малко по малко компютърът се адаптира към новото "затворено" положение. Почиства се механично (с коресилин или карб клийнър), при което съответно отново му се променя положението на "затворен" дросел, съответно и въздухът, който пропуска в близките до това положения. Заради това е нужно бензиновият компютър да се ресетне, изтриват му се адаптивните настройки и той започва да се самоадаптира наново. Може да се мине и без това, но ще е много бавна и неприятна процедурата по самоадаптиране в този случай.

Благодаря за съвета, ще го проверя и това.

Няма да цитирам сервизи и т.н, но къде реално най-добре могат да боравят с компютърната диагностика защото съм на мнение, че повечето не са наясно и не разчитат коректно метриките, а само ако има грешки които и аз мога да check-na в интернет? Не искам никой да обиждам , но ми трябва наистина човек наясно с изходните метрики?

Пон Окт 10, 2016 2:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За кое населено място става въпрос?

Пон Окт 10, 2016 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
За кое населено място става въпрос?

София :)

Пон Окт 10, 2016 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ресет може да направиш и с откачане на акумулатора за 15-20 мин.

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Пон Окт 10, 2016 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Silvergreen написа:
Ресет може да направиш и с откачане на акумулатора за 15-20 мин.

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Това беше направено, което значи отпада като вариант

Пон Окт 10, 2016 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен има нещо подобно, но аз си го обяснявам със следното: подаваш по-рязко газ, потегляш, в момента в който АТ превключва на втора ти връщаш газта и се разтриса.

Пон Окт 10, 2016 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Незнам, но това не е нормално.

Брат ми има абсолютно същата кола, даже и на почти същият пробек, и при него го няма. тествал съм го стократно.

Също така го пробвахме и на други H6 -MY2007 и при тях го няма.

Пон Окт 10, 2016 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз не разбрах, все пак дроселът чистен ли е?

Пон Окт 10, 2016 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Аз не разбрах, все пак дроселът чистен ли е?

Да, чистен е. това беше първото нещо което правиха

Пон Окт 10, 2016 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 118
Автомобил: Outback
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И при мен сякаш го има това в описаната ситуация 1:1. следя темата с интерес. Колата е на газ, но това едва ли има значение.

Подавам газ до кик-даун за да наема бързо и някой ми сече пътя отдалеч, просто връщам педала и се чува леко притрисане (само понякога)... нямам и наидея от какво е нещо AT кутията ли се ошашква...

Пон Окт 10, 2016 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 51
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 213
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тоя двигател би трябвало да е с AVCS. Под товар трябва да се види дали разпределителните валове се движат синхронно - често срещан проблем е от зацапани или износени контролни клапани. Това не е сложно да се провери, но трябва да е някой който е виждал Субару. В общия случай ако ползват само OBD скенер - тези данни може да ги няма. Можеш и сам да го видиш с безплатен софтуер (freeSSM или RomRaider) и един kkl 409.1 кабел за 18 лв.

Сря Окт 12, 2016 10:02 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
При Любо на компютър не откриха нищо, но установиха карета на кардана. Сега ги нося за рециклиране и ще пиша дали е от това

Сря Окт 12, 2016 10:19 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
При Любо на компютър не откриха нищо, но установиха карета на кардана. Сега ги нося за рециклиране и ще пиша дали е от това

Сря Окт 12, 2016 10:19 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
UPDATE: И каретата на кардана не решиха проблема. И нищо друго не откриха.

За мен остава единственно да си я карам така и това. . :(

Ще отида и до някой официален сервиз може и да не е в България да видят версията на компютъра. Тука от Субару (официалният) казаха, че тази кола няма Update на компа., но все пак ще я вържа за да видят в някой официален.

Всички останали майстори са изчерпани като идеи и тестове. А до сега доста пари дадох за това и вече ми писна.....

Сря Окт 12, 2016 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >