Отговори на тема
 Цена на OutbackII 2.5 (1999-2003) 
Автор Съобщение

Постове: 8
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Искам да попитам за вашето мнение относно цените на OutbackII 2.5 (1999-2003) в момента на пазара. В БГ средната цена на този автомобил е 5500лв, болшинството са внос от Швейцария. В немското мобиле цените започват от 3500евро и има немалко автомобили за по 5000+евро. Къде е уловката? Болшинството коли, който се продават в БГ са най-евтините и издухани бройки от Швейцария или просто има разлика м/у цените в Швейцария и Германия? И каква е цената на такъв "читав" автомобил според вас в момента?

Вто Ное 12, 2013 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,ако не си забелязал винаги колите в Германия са били по-скъпи и по-запазени разбира се,от това което се предлага в БГ-(хубаво евтино няма).Ти сам си прецени какво се предлага по нашите автокъщи.Да не говорим,че колите се вкарват масово от Италия,а там цените са други.От друга страна обърни внимание на колите вкарвани от Швейцария-дали е платено всичко по вноса на съответния автомобил-мита такси и т.н.Защото цената може да е примамлива и поради факта,че не всичко е платено и новия собственик съответно да трябва да заплати допълнително съответните такси и цената вече става друга,но тези неща не винаги ги упоменават в обявите ;) .Като цяло в 90% от случаите се вкарват евтини коли(напудрени кошници),тъй като българина търси евтина-но запазена кола,да върви много-но да харчи малко и все такива неща,които принципно са взаимно изключващи се :D :D :D .
А дали цената на съответния автомобил е ниска или висока-лично аз винаги съм си "сверявал часовника" именно с чуждите сайтове.И за мен няма как една кола в добро техническо състояние в Германия или Швейцария (примерно) да струва 7000 евро и у нас да е предлагат за 9000 лв. :facepalm:

Вто Ное 12, 2013 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако случайно видиш автовоз да разтоварва нов внос до някоя автокъща, слез и поразгледай под предлог че ще купуваш и ще ти се изясни.

Вто Ное 12, 2013 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да при повечето коли е така.
За цените в Германия, освен всичко останало там по старите автомобили сменят катализатори за да могат да се карат по техните улици, за централните части на градовете пък изискванията са още по големи, това също влияе много на цената.
АКо колата е със всичко необходимо да се кара там, съответно и цената ще е по висока.

Голяма част от нашите и техните автокъщи дебнат по цял ден и излезе ли кола на ниска цена веднага се капарира, така лесно се хваща хубава кола на по ниска цена.

На нашия пазар има много читави коли (вече регистрирани карани тук), които цената им зависи от пазарната.
Никои няма да ти даде 2-3х.лв. повече затова че преди 3-4г. когато си си купил колата си я взел от Германия.
АКо някои иска да продаде нещо на този наситен пазар трябва да е на нормална за пазара цена.
Така че може да се поогледаш и за такива.

Другото е че без номера ще направиш едно кръгче, а с номера може да я караш колкото си искаш при тест драива.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Ное 13, 2013 9:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Такааа, ще се наложи да понапиша малко ;) .....Колега, добре си се ориентирал в разликата, та нещата стоят така:
С времето, "продажната" способност на мойте бивши " възлюбени колеги" падна значително (защото хората вече трудно се подлъгват, когато са се опарили един, два пъти), което доведе до още по -голямо освирепяване от тяхна страна, и за да запазят същите маржове които си правеха преди дестина години (щото са свикнали всяка вечер да ядат по кръчмите агнета, да пъхат в циците на певиците по 20 лв и да плащат горивото на ML-лите на жените си), им се налага да търсят автомобили с още по-ниска стойност отвън, за да достигнат печалбата си , която варира между 1500-2300 лв на кола, в зависимост от това, колко ще успеят да обработят дадения клиент и каква кочина ще намерят. Много лесно може да се прецени цената на един автомобил продаван в БГ, като просто от нея се изкарат едни 3500 - 4000 лв, без парите които се свалят при пазарлъка (които така и така са сложени вътре, за да се махнат и от там започва кирията), като в тези пари се включват транспортни разходи, печалба (марж) и разходи за туй-унуй (като ако е кола от швейцария с платени такси към държавата - още по зле) и така се получава реалната цена на автомобила. Естествено всеки средно интелигентен човек, може да влезе и да сравни цените на такава кола с тези в Германия (която до голяма степен е показател за цената на кола в идеално техническо състояние, естествено зависи и точно какви коли се гледат в нета, защото между тях има и наредени). Показател е и факта, че примерно Аутбеци, няма на цена от по 1500-2000 евро, а започват примерно от 3500 евро.Колите под 3000 евро , а и над тях (до към 5000) се продават и съответно купуват, масово от всякакви всевъзможни гастери - араби, турци, чеченци, украинци, поляци и какви ли не гъзове, които реално също имат печалба върху колата и отделно , че с тях става културен пазарлък . Е, как да има, като тези коли реално са отнесени, като в 90 % от случайте са към бълканските страни. Най-големите попивателни на Субару в Европа са поляците и те масово обират колите, в ценовия диапазон между кочините (под 2000 евро) и 5-6000 евро.Като сравнение на цени, мога да кажа, че цените в Италия са с не повече от 500-1000 евро по ниски отколкото в Германия, и това е така, защото основно се пазарува от там, километражите се въртят културно, когато колата е за експорт, а прословутата италианска палачорщина започва, когато автомобила премине 100 000 км . Това е така, защото сервизното обслужване в Италия е едно от най-натоварващите финансово в Европа, и на жабарите им се дръпва л......., да цакат докато колата е в гаранция, като най-нанагорно им идва последната сервизна акция (около 100-105 000км) и от там нататък, мача свсършва и поддръжката на колата се размива до безобразие. Това всичко , при положение, че не са се отказали , още докато колата е била под 100 000км и съответно и е отпаднала гаранцията. Лошото е че , в Италия е много трудно да се направи и проучване на даден автомобил и да се види дали е обслужван редовно до 100 000км и кога са настъпили те, а и много лесно се подправят и вадят натаманени сервизни книжки (понеже всички наши джамбази работят само с представителства в Италия ROFL ).Читавите коли в Швейцария не се различават много по цена от Германия, но това зависи от коя част са. ако са от немската част, където са и немско -говорящите - да, но ако са от италианската, там нещата стоят повече като в Италия.
Ще се върна в моя очерк :D , пак към Германия. Повечето Аутбециот периода 2001-2003 (говоря за коли в много добро , до отлично състояние, със проследима история и правилна поддръжка....такива коли, които служат дълго време и не създават проблеми) са в диапазона 4-4300 до 6000, че и малко отгоре евро. Това е продиктувано от факта, че там продажната цена на колите се формира много стриктно, основно по Шваке, като ако се продава от частник или дадена автокъща (собственост на немец !!), които не знаят как да си формират цената (а това го има в голяма част от случайте) (има случай в които представителство примерно на Пежо, продава Субару....тогава механиците не поемат отговорност за точен ценообразуващ оглед , защото ако объркат и недовидят нещо, което е непозната материя за тях(нали са като коне с капаци повечето, могат лесно да си изпатят съдебно), та, се вика независим оценител (в повечето случай работят към АДАК), който срещу 56 евро с ДДС, оглежда абсолютно всичко и им казва - цената на тази кола в момента е такава, ако направите това и това, ще стане такава ....и те си преценяват. Имайте в предвид, че изискванията към техническото състояние на колите в Австрия е по-високо и от Германия....единствения недостатък че, че и ръждичката е повече, но това съвсем не омаловажава технически колите в Германия.
Мисля, че с това мога да завърша, като искам да кажа, на колегите , които също искат да карат Субару, но нямат достатъчно средства и се впускат върху коли от БГ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва дадената кола да се прекара през читав майстор, занимаващ се със Субару, който да поеме отговорността за това , какво ще Ви каже за колата и това при положение, че дадения търговец още в началната степен на разговора откликне с желание колата да се мине през специализиран сервиз. Първата му реакция е най-важна и тя говори най-много.
И искам да акцентирам върху нещо, защото все още има хора , които ги виждат нещата под друг ъгъл. И аз съм правил бая мръсотиики по колите, и аз съм лъгал мъжката, преди години, но от 99г. насам , от както съм започнал да се занимавам с това съм попадал 2 пъти на уникален автомобил , като състояние и туй-унуй за малко пари, а са ми минали доста коли . Та, основно в Германия - НЯМА КОЛА И НЯМА НЕМЕЦ, КОЙТО ДА ПРОДАВА КОЛА, КОЯТО ДА Е В БЕЗУПРЕЧНО ИЛИ ОТЛИЧНО, ИЛИ МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИЕ, НА МАЛКО ГОДИНИ И ЗА МАЛКО ПАРИ......такъв филм просто няма и хората там не са прости , когато става дума за пари! Това е от мен....дано повече хора да го прочетат, че ми е омръзнало да го повтарям, на всеки който ми звънне на телефона, макар, че винаги съм готов да помогна :good:

Сря Ное 13, 2013 9:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 35
Автомобил: Reno Kango , мераклия за Outback
Нов фен
Отговори с цитат
bat bubi написа:
Такааа, ще се наложи да понапиша малко ;) .....Колега, добре си се ориентирал в разликата, та нещата стоят така:
С времето, "продажната" способност на мойте бивши " възлюбени колеги" падна значително (защото хората вече трудно се подлъгват, когато са се опарили един, два пъти), което доведе до още по -голямо освирепяване от тяхна страна, и за да запазят същите маржове които си правеха преди дестина години (щото са свикнали всяка вечер да ядат по кръчмите агнета, да пъхат в циците на певиците по 20 лв и да плащат горивото на ML-лите на жените си), им се налага да търсят автомобили с още по-ниска стойност отвън, за да достигнат печалбата си , която варира между 1500-2300 лв на кола, в зависимост от това, колко ще успеят да обработят дадения клиент и каква кочина ще намерят. Много лесно може да се прецени цената на един автомобил продаван в БГ, като просто от нея се изкарат едни 3500 - 4000 лв, без парите които се свалят при пазарлъка (които така и така са сложени вътре, за да се махнат и от там започва кирията), като в тези пари се включват транспортни разходи, печалба (марж) и разходи за туй-унуй (като ако е кола от швейцария с платени такси към държавата - още по зле) и така се получава реалната цена на автомобила. Естествено всеки средно интелигентен човек, може да влезе и да сравни цените на такава кола с тези в Германия (която до голяма степен е показател за цената на кола в идеално техническо състояние, естествено зависи и точно какви коли се гледат в нета, защото между тях има и наредени). Показател е и факта, че примерно Аутбеци, няма на цена от по 1500-2000 евро, а започват примерно от 3500 евро.Колите под 3000 евро , а и над тях (до към 5000) се продават и съответно купуват, масово от всякакви всевъзможни гастери - араби, турци, чеченци, украинци, поляци и какви ли не гъзове, които реално също имат печалба върху колата и отделно , че с тях става културен пазарлък . Е, как да има, като тези коли реално са отнесени, като в 90 % от случайте са към бълканските страни. Най-големите попивателни на Субару в Европа са поляците и те масово обират колите, в ценовия диапазон между кочините (под 2000 евро) и 5-6000 евро.Като сравнение на цени, мога да кажа, че цените в Италия са с не повече от 500-1000 евро по ниски отколкото в Германия, и това е така, защото основно се пазарува от там, километражите се въртят културно, когато колата е за експорт, а прословутата италианска палачорщина започва, когато автомобила премине 100 000 км . Това е така, защото сервизното обслужване в Италия е едно от най-натоварващите финансово в Европа, и на жабарите им се дръпва л......., да цакат докато колата е в гаранция, като най-нанагорно им идва последната сервизна акция (около 100-105 000км) и от там нататък, мача свсършва и поддръжката на колата се размива до безобразие. Това всичко , при положение, че не са се отказали , още докато колата е била под 100 000км и съответно и е отпаднала гаранцията. Лошото е че , в Италия е много трудно да се направи и проучване на даден автомобил и да се види дали е обслужван редовно до 100 000км и кога са настъпили те, а и много лесно се подправят и вадят натаманени сервизни книжки (понеже всички наши джамбази работят само с представителства в Италия ROFL ).Читавите коли в Швейцария не се различават много по цена от Германия, но това зависи от коя част са. ако са от немската част, където са и немско -говорящите - да, но ако са от италианската, там нещата стоят повече като в Италия.
Ще се върна в моя очерк :D , пак към Германия. Повечето Аутбециот периода 2001-2003 (говоря за коли в много добро , до отлично състояние, със проследима история и правилна поддръжка....такива коли, които служат дълго време и не създават проблеми) са в диапазона 4-4300 до 6000, че и малко отгоре евро. Това е продиктувано от факта, че там продажната цена на колите се формира много стриктно, основно по Шваке, като ако се продава от частник или дадена автокъща (собственост на немец !!), които не знаят как да си формират цената (а това го има в голяма част от случайте) (има случай в които представителство примерно на Пежо, продава Субару....тогава механиците не поемат отговорност за точен ценообразуващ оглед , защото ако объркат и недовидят нещо, което е непозната материя за тях(нали са като коне с капаци повечето, могат лесно да си изпатят съдебно), та, се вика независим оценител (в повечето случай работят към АДАК), който срещу 56 евро с ДДС, оглежда абсолютно всичко и им казва - цената на тази кола в момента е такава, ако направите това и това, ще стане такава ....и те си преценяват. Имайте в предвид, че изискванията към техническото състояние на колите в Австрия е по-високо и от Германия....единствения недостатък че, че и ръждичката е повече, но това съвсем не омаловажава технически колите в Германия.
Мисля, че с това мога да завърша, като искам да кажа, на колегите , които също искат да карат Субару, но нямат достатъчно средства и се впускат върху коли от БГ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва дадената кола да се прекара през читав майстор, занимаващ се със Субару, който да поеме отговорността за това , какво ще Ви каже за колата и това при положение, че дадения търговец още в началната степен на разговора откликне с желание колата да се мине през специализиран сервиз. Първата му реакция е най-важна и тя говори най-много.
И искам да акцентирам върху нещо, защото все още има хора , които ги виждат нещата под друг ъгъл. И аз съм правил бая мръсотиики по колите, и аз съм лъгал мъжката, преди години, но от 99г. насам , от както съм започнал да се занимавам с това съм попадал 2 пъти на уникален автомобил , като състояние и туй-унуй за малко пари, а са ми минали доста коли . Та, основно в Германия - НЯМА КОЛА И НЯМА НЕМЕЦ, КОЙТО ДА ПРОДАВА КОЛА, КОЯТО ДА Е В БЕЗУПРЕЧНО ИЛИ ОТЛИЧНО, ИЛИ МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИЕ, НА МАЛКО ГОДИНИ И ЗА МАЛКО ПАРИ......такъв филм просто няма и хората там не са прости , когато става дума за пари! Това е от мен....дано повече хора да го прочетат, че ми е омръзнало да го повтарям, на всеки който ми звънне на телефона, макар, че винаги съм готов да помогна :good:

100% ИСТИНА и много полезна информация ! Поздрави !

Сря Ное 13, 2013 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз вече се бях напатил с на пудрена кола която взех за 8к инвестирах близо 5к и след 6 месеца я продадох за 7к. Не искам да изпадам в подрбносит за модела, проблема е в джамбазите. Преди 2 месеца имах твоята дилема и реших че не ми се купува кола за 5-6к и да и бая на главата кога ще гръмнат скритите бомби. Затова си внесох сам от германия Аутбек 2002-ра 2.5 литра с кожа, автоматик и VDC. Цената преди таксите тука с включен транспорт ми дойде 8200, след газовата и регистрации и застраховки стана около 11к. Вярно 4-5к повече от колкото можеше тука но обиколих сервизите никой не намери проблем на колата и съм много доволен от избора си, затова и нямам никаква активност във форума:) Вярно сигурно има изключения и много хубави екземпляри внесени по същия начин, карани 3-4 години и поддържани като хората, но според мен са много малко и голям процент от тях отиват при разни познати и роднини на продавача. А и върви разбирай как е внесена. Затова лично аз избрах проверен внос от германия. Вероятно има опция да се купи и най избушената в БГ за 3000 и да си я направиш като нова но лично този избор не е за мен.

Сря Ное 13, 2013 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Outback 2.5 AT '00
Телефон: 0895 460 181
Нов фен
Отговори с цитат
В подкрепа на bat bubi ще кажа,че българският пазар на каквото се сетите е ценово ориентиран,т.е цената е фактор номер едно при вземане на решение за покупка на продукт от болшинството потребители.Ето защо се предлагат и такива "отлични "автомобили на "супер изгодни цени" .Масовият купувач търси цена.Ама му се кара Субару.Емоцията надделява над разума и човек започва да се заблуждава,че видиш ли той няма да попадне на кофти кола,защото "жена и кола са на късмет".И докато за жената мога да се съглася,за колата [-X

Сря Ное 13, 2013 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Symbolic написа:
И докато за жената мога да се съглася,за колата [-X

В днешно време никои не взима нещи предида го тества.
Докато преди време, първо взимаш жена после другите неща.
Така че и с жените нещата са същите, не се знае на каква скрита лимонка ще попаднеш...... :cool:

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Ное 14, 2013 8:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само да вметна едно коментарче и молба:
bat bubi написа:
... върху коли от БГ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва дадената кола да се прекара през читав майстор, занимаващ се със Субару, който да поеме отговорността за това....

Не мисля, че в БГ има такъв, а ако някой намери - и е станало проблем и майстора си е поел разходите след това - да каже.
С оглед на написаното преди това, в БГ никой умен и честен майстор не би поел риска да каже "Да, става. Няма да имаш проблеми 3години!" и после да си я оправя, ако има.
Иначе, всички казват "Е то е на старо, какво очакваш" и са прави за БГ действителноста. :)

Чет Ное 14, 2013 10:48 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Нее, Тони...имах в предвид това, че ако дадения майстор е със сериозно изградено реноме (примерно Любо, агента и др.) и си познава отлично материята, след като каже "това и това виждам....за мен всичко друго изглежда добре" , отговорността (леко в преносен смисъл", ляга върху името му, което той си е изградил и което защитава със всеки един ремонт и техническо мнение.......горе долу както е и при мен в друг аспект :) ........това имах в предвид

Чет Ное 14, 2013 11:10 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля,че колегата (bat bubi) много добре го е обяснил. Престанете с тази заблуда,че ще си купите от Българският пазар автомобил ,на малко километри (в реален диапазон 80-150 000км) за по-малко пари от тук навън (казвам тук,защото живея от скоро в Испания). Моля,не бъдете наивни,тук няма кой да си продаде колата за без пари .Има,но с проблем , автомобили от 2004-6-та година за по 2-3 000 евра,на които двигателите са за ремонт - минимум. С тази разлика,че ако в Бг. сервиз Ви ги направят в диапазона 700-1000 евра,то тук този ремонт е 2-3 пъти повече,за това ги разкарват. Именно тези автомобили навлизат на Бг. пазара - http://www.segundamano.es/barcelona/sub ... s&st=a&c=4 - ето един нагледен пример . Ето я и обратната страна на монетата - http://www.segundamano.es/madrid/subaru ... s&st=a&c=4

Ако първият автомобил бъде закупен от така наречените "джамбази" ,то ето я и сметката - 2000Е автомобил +800Е транспорт + 1000Е ремонт + 500Е гуми,пране (пудри и тн. :D ) = около 8400лв. - На колко се продават този род автомобили в Бг - 11 -12 000лв - купуваш я и сервиза става твой роден дом ! От друга страна автомобил с 2-ва пъти по-малък пробег , 7000Е + 800 Е транспорт = около 15 000 лв - на каква цена трябва да се продава в БГ. за да има вносителя печалба ? - за това тези автомобили не присъстват в парковете на автокъщите .

Друг пример,разлика 100 000км пробег и 1000Е в цената :

1. http://www.segundamano.es/madrid/subaru ... s&st=a&c=4
2. http://www.segundamano.es/baleares/suba ... s&st=a&c=4

Кой от двата е предпочитаният за търговия :D - пример 1 - директно става на 140 000км. "реални",а пример 2 - няма кой да купи автомобил на 126 000км ,защото разликата м/у двата ще е 2000 лв,а след като първият премине през сръчните ръчички от филма "Пълна промяна" и "Воала" - пример 2 остава не продаваем . Ето това е "уловката" как автомобили с "един и същи пробег" в България, са по-евтини от автомобили в Испания,Германия,Швейцария и тн.

По-добре да си закупите по-старият модел на малко километри Но "скъп",отколкото по-новият модел Но "евтин" !

Чет Ное 14, 2013 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колегите са прави ако искате може да проверите най евтините коли от мобилето и скаута
и да видите как има голям шанс да се появят в БГ на други цени и с други разлики дори със същите снимки.
Аз така бях видял един полицейски аутбек на 270 00
и го проследих какви промени претърпя и как го изпозамаскираха.

Чет Ное 14, 2013 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди време някой се оплака, че след като се заел да почисти основно изгодно закупената колица, намерил фактура от предна година за ремонт по колата с отразен пробег 400 000+ километра.

Чет Ное 14, 2013 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Оу, пропуснах в моето "словестно излияние" да добавя още нещо, що годе интересно......макар че кова мойте бивши "колеги" (с някой от тях поддържам все още някви връзки, колкото да не ми забравят фейса :D , но това не ми пречи да ги топна. Не говоря само за марката Субару, даже повече акцентирам върху по-популярните марки, но все пак е хубаво да се знае още една част от играта. Вноса на автомобили от няколко години е спаднал в пъти, от това което беше първите години на 2000г....всъщност е малко над минимума, и това е защото: първо падна покупателната способност на хората, защото масово затънаха в кредити; второ- защото вече трудно се лъжат хората и трето - защото лизинговите системи станаха доста изгодни (особенно за ниския клас автомобили), естествено това първоначално (после хората усещат тежестта както от гаранционното неправомерно цакане и не на последно място и самото обслужване) - примерно хората не са запознати с производството на един Фиат, или Рено или някоя друга марка, гледат фаца - супер, плащаш 200лв на месец, без първоначална вноска, уж без оскъпяване и още куп зарибявки и нагризкват яко......та поради тези фактори - вноса пропадна към минимума. Ето защо, мойте бивши ортаци правят следното: отиват при аверчетата си (по неволя) от Горубляне или някъде в околността и питат "брат, кой коли ти стоят от повече от 6-9 месеца"; "ми тази, и тази......и тази десетата"; "добре , щипвам тия 6 бр", спазаряват се на цената на която са взети от Италия ......горублянките доволни, защото имат оборотна пара , а и се отърваха от застоялата стока........и колите се докарват обикновенно с автовоза събота и неделя, т.е. когато най - много обикалят хора.....хората гледат, външно лъскави, защото все пак тук таме са барнати, вече веднъж, като са минали през български ръце, преди това са барнати и в Италия, или Германия (от съответния гастер там) и питат "Сега ли ги докарахте" ; " Е, ми разбирасе, че сега....обих се от път, даже нямам сили да ги разстоваря" (за това и се държат по няколко часа на автовоза, че по някой път и целия ден. И хората си викат, гледай кви хубави , лъщят. който нагризка - нагризка, останалите коли, от уста на уста, по ракиено време , на принципа "Баджанак, ти вчера , на едиси коя къща, знаеш ли кви лъскарки докараха, пресни-пресни".......после и тука ще ги пипнат малко, като например - на Ауди на цена 16 000лв, му сменят лагер (цена 14 лв) , закупен от една доста голяма местна фирма за части, която до голяма степен продава здрави ментета, който след няколко кусвания на колата запича, и понеже майстора с който работя е с най-близката местна преса за избиване, та "давай да го махаме, че не мина метър" (моя майстор ми разправя - направо сърцето му се свива, като скива колко уроди, чакат отпреде на опашка за части, за да минат метър до момента в който я пробутат колата.........та, и тук като пипнат малко, и се някой ще нагризка колата....След това и тука като застоят, от още по-малките градове идват и взимат от тук....ии-ии така, има даже коли, които сигурно са обиколили няколко града, докато някой я цунка.........А, сори за дългото "излияние", ма исках да споделя още един начин на работа.....а те далеч не се изчерпват, просто ми е неудобно да продължавам, че ще трябва да сменя няколко клавиатури :D .......дето се казва, просто си лафя, да става купон ;)

Чет Ное 14, 2013 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема