Отговори на тема
 Въпроси за Субару Аутбек III 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте :beer: ,
Нов съм във форума и се замислям за Аутбек 3 след 2005г . по изчетох доста .
Но имам следния въпрос за разлика от повечето тук колата я вземам за работна , тоест да ходя на риба / да си прекарвам кафе автоматите и да влача каравана в близко бъдеще .
на година минавам около 40 000 км / не пазя колите !
Та въпроса ми е колко е здраво субаруто при каране на черни пътища / нормални , не тежък офф/ и колко му държи съединителя при теглене .

Благодаря предварително!

Сря Ное 20, 2013 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Добре си дошъл, Дими. Аутбек е много здрава кола. И да ти кажа повечето собственици тук си ползват колите сериозно. Относно съединителя. По принцип пълноприводните full time 4х4 задвижвани коли, са изчислени така, че при определени условия почти/или целия въртящ момент на двигателя да отива към единия мост. Това значи, че и двата моста са оразмерени като за самостоятелна работа, а те през повечето време са натоварени само наполовина. Това автоматично значи, че като цяло ходовата част е значително по-здрава от тази на обикновена кола. Съединителят и скоростната кутия са съобразени с тези факти и с по-голямото им натоварване заради повечето елементи по ходовата част и съответно не се чупят лесно. А колко ще ти изкара съединителят зависи от редица допълнителни фактори.

Пет Ное 22, 2013 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimy написа:
Здравейте :beer: ,
Нов съм във форума и се замислям за Аутбек 3 след 2005г . по изчетох доста .
Но имам следния въпрос за разлика от повечето тук колата я вземам за работна , тоест да ходя на риба / да си прекарвам кафе автоматите и да влача каравана в близко бъдеще .
на година минавам около 40 000 км / не пазя колите !
Та въпроса ми е колко е здраво субаруто при каране на черни пътища / нормални , не тежък офф/ и колко му държи съединителя при теглене .

Благодаря предварително

Земи си автомат и си свиркай :cool:

Пет Ное 22, 2013 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря за инфото , май ще гледам за 2.5 ръчка , че малко ме плаши автоматика .

Пет Ное 22, 2013 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма какво да те плаши автомата,и аз така се притеснявах като взех първия,ама и втория Аутбек ми е автомат :cool:

Съб Ное 23, 2013 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 15
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ами да попитам примерно акумолатора падне няма ток.. и си в гората какво правим ? :) ако си с автомат ? или просто колата откаже да запали ? Питам защото и аз се 4удя между АТ и МТ :) Единственит изход е пътна помощ ли ?

Пон Ное 25, 2013 11:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 140
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ми то ако не запали в гората, най-добре тичай за трактора. :giggle: Иначе 2 тона кола (е, почти) трудно се бута, ако това имаш предвид. Сериозно, с ръчка имаш повече контрол над колата. Автоматът пък е перфектен за градско, ако не ти се скача непрекъснато по педалите. Ако работата опре до ремонт, обаче, ми се струва, че ръчката печели. Аз карам автомат и се моля да не се окоти, че лошо... Както обикновено става в живота, нищо не е само добро или само лошо, трябва да се избира.

Пон Ное 25, 2013 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kurzzy написа:
Ами да попитам примерно акумолатора падне няма ток.. и си в гората какво правим ? :) ако си с автомат ? или просто колата откаже да запали ? Питам защото и аз се 4удя между АТ и МТ :) Единственит изход е пътна помощ ли ?

Това е доста забавно.Ами ако ......Ама като караш из гората държиш геврека с 2 ръце и не се чудиш на коя предавка си и колко
полусъединител да пуснеш и ти се запалил и т.н.Ами на 60к км сменяш маслото и си свиркаш,
а не демпферен съединител за 2 бона.
А просто не караш с 100 годишен акум(У)латор.

Пон Ное 25, 2013 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ръчката има една мааалка идея по-добри предавателни числа, на понижаващите, но за сметка на това автоматите са доста-доста надеждни и трябва да вложиш доста злоба и джалатщина за да го прецакаш.....отделно, че една читава кутия втора ръка, може да ти излезе доста по-евтино от оригинален съединител, както ти е казал Жоро (Грегчо).....да не говорим за прословутия демпферен маховик......Но винаги казвам едно - Да, автомата е доста по-удобно (особенно в БГ), но в крайна сметка, гледай да си намериш кола в цялостно добро техническо състояние,да е гледана както трябва, пък кутията каквато - такава.........но по-добре се насочи към автомата - ще си вършиш работата по-спокойно ;)

Вто Ное 26, 2013 8:37 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами да най ве4е в града ще се кара:) питах просто да знам какви са вариантите. Мерси за отговорите :) и мисля 4е наистина по добрият вариан е автоматик :)

Сря Ное 27, 2013 10:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 140
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За градско, и то във Варна, скачай смело в автомата и не се чуди повече. Успехи :good:

Сря Ное 27, 2013 10:30 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да и аз ве4е съм на това мнение мерси ! :) Колеги след 2 3 дни ще докарат едно Субару аутбек 2006г. 2.5 мотора автомат оба4е 4овека който ще го докарва ми каза , 4е след като загрее колата не можела да вдига пове4е от 100км. и каза 4е за 8хиляди ще го даде. Та искам да попитам то ми е ясно 4е проблемът е голям но колко горе долу може да струва един такъв ремонт ? и дали вообще има смисъл да се занимавам ако някое знае моля да каже :) мерси ! :)

Пет Дек 06, 2013 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Едва ли някой ще може да ти каже нещо без да се установи точният проблем. Закарайте я в някой от доверените сервизи за точна диагноза и да ти кажат колко ще струва лечението. Само така ще ти е ясна картинката.

Пет Дек 06, 2013 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да ще се ходи до сервиз. Имам познат който работи в субару варна може и той да я прегледа . Мерси колега

Пет Дек 06, 2013 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема